reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

💘 Lutowe kreski 💘

A ja dziś ostatni dzień w pracy. Mieszanka emocji. Wiem, że będę tęsknić za tymi małymi ludźmi wiec jak najszybciej trzeba robić dziecko na własność żeby nie uschnąć z tej tęsknoty 🥹

reklama
Wiesz statystyka mówi, że ludzie koło 30stki, uprawiajacy seks reguralnie co 2-3 dni mają tylko 30% szans na ciążę.
Przy 40stce już to chyba spada nawet do 20% więc reguralny seks nie musi się wcale = ciąży
Niestety wiem o tym. Chodziło mi o to że jakbyśmy mieli częściej i cały cykl sexy to bym się tak nie skupiła na tym progesteronie. A tak jak dziś w becie nic nie wyjście w badaniach to już mi nawet nie potrzebna informacja jakby progesteron wzrósł bo ciąży nie będzie jak ostatnie sexy tydzień temu w poniedziałek 😅

Dziewczyny, takie mam pytanie … w 16 dc czułam możliwe pęknięcie graffa- dość intensywny kłujący ból w ciągu dnia ( dwa dni wcześniej czułam takie ćmienie lewego jajnika) tylko śluz płodny zaobserwowałam dopiero 18 dc . Czym w tym momencie bardziej się sugerować ?? Nie robiłam monitoringu ani testów owu. Cykle 29 dni .

Hmm, to nie wiem. Zawsze myślałam, że bolesność piersi w drugiej fazie to od progesteronu. W cyklach bezowulacyjnych w ogóle mnie nie bolą. Tutaj zastrzyk i ta sztuczna beta mogły rzeczywiście sprawić, że zaczęły boleć wcześniej, ale to, że bolą mocno, poczułam dopiero wczoraj. A zastrzyk się już raczej wypłukał…
A bierzesz progesteron?

Niestety wiem o tym. Chodziło mi o to że jakbyśmy mieli częściej i cały cykl sexy to bym się tak nie skupiła na tym progesteronie. A tak jak dziś w becie nic nie wyjście w badaniach to już mi nawet nie potrzebna informacja jakby progesteron wzrósł bo ciąży nie będzie jak ostatnie sexy tydzień temu w poniedziałek 😅

No tak. Wiadomo, że reguralny seks daje większe szanse 😊

Dziewczyny, takie mam pytanie … w 16 dc czułam możliwe pęknięcie graffa- dość intensywny kłujący ból w ciągu dnia ( dwa dni wcześniej czułam takie ćmienie lewego jajnika) tylko śluz płodny zaobserwowałam dopiero 18 dc . Czym w tym momencie bardziej się sugerować ?? Nie robiłam monitoringu ani testów owu. Cykle 29 dni .
Oczywiście możesz mieć 11 dni przed okresem owulacje
Niby ta faza jest stała ale wiele czynników może je zmienić choroba wiek,leki .
Ja mam fazę lutealna 10-11 dni .

Ja, żeby nie było testowałam rano, ale nie ma czym się chwalić 😐

20250214_075422.jpg

reklama
Do góry