reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

W zeszłym tygodniu dowiedziałam się o kolejnej ciąży w rodzinie, znów od razu jak tylko postanowili że chcą to się udało. Widzę że każda taka kolejna historia na mnie gorzej wpływa, zrobiłam staremu dramę, ryczalam, wkurwa miałam, biedny nie wiedział o co mi chodzi.
No ale nic, korona na miejsce i ciśniemy dalej. Umówiłam sie w końcu na konsultację do immunologa, na dniach powtarzam wymazy, badam cycki. Swoją drogą jak często robicie USG piersi?

Sarah Burke Queen GIF by asianhistorymonth
W rodzinie często jest tak, że historie są przekoloryzowane. Nie wierze we wszystko co usłysze. Może się im udało od razu jak sobie to zaplanowali a może tylko tak mówią, kto to wie. W moim towarzystwie już kilka osób mi powiedziało, że dzisiaj mieć dziecko to ciężka sprawa więc uszy do góry. Kolejny cykl, kolejne szanse.

reklama
W rodzinie często jest tak, że historie są przekoloryzowane. Nie wierze we wszystko co usłysze. Może się im udało od razu jak sobie to zaplanowali a może tylko tak mówią, kto to wie. W moim towarzystwie już kilka osób mi powiedziało, że dzisiaj mieć dziecko to ciężka sprawa więc uszy do góry. Kolejny cykl, kolejne szanse.
Oni akurat tak faktycznie chcieli, mówili już dawno o tych planach.
Mam wokół siebie kilka par które też walczą o dziecko, wiem że to nie takie łatwe ale jednak emocje i tak różne we mnie są.
No nic, miłego dnia dziewczyny!

Ja po nieudanych próbach między płaczem a czasami pretensjami do partnera,mówiłam sobie - jak nie teraz to później,kolejny cykl= cykl bliżej do dziecka ❤️
Wiem co czujesz... Gdy przechodziłam przez cp to dowiedziałam się ,że moja siostra jest w 4 mc drugiej ciąży... Ta co najgłośniej mówiła,że się nie nadaje do dzieci i ich nie chce - a jednak je ma...
Tak jak mówiłaś - popraw koronę i zasuwaj 👸🏻💐

W zeszłym tygodniu dowiedziałam się o kolejnej ciąży w rodzinie, znów od razu jak tylko postanowili że chcą to się udało. Widzę że każda taka kolejna historia na mnie gorzej wpływa, zrobiłam staremu dramę, ryczalam, wkurwa miałam, biedny nie wiedział o co mi chodzi.
No ale nic, korona na miejsce i ciśniemy dalej. Umówiłam sie w końcu na konsultację do immunologa, na dniach powtarzam wymazy, badam cycki. Swoją drogą jak często robicie USG piersi?

Ja w taką histerię wpadłam w sobotę że kolejnej się udało a w pon mnie na kreskach namówiły na test, w końcu się uda 😘

Ani razu...

Ja w tym roku chciałabym zrobić... Mam starszą o 2 lata siostrę i u niej wykryli dwa guziki i torbiel.
Gdzieś czytałam ,że kobiety o pełniejszym biuście (takim mięsistym) mają większe zagrożenia na powstawanie guzków i torbieli... Także cycki w garść:)

A czy któraś z Was brała tabletki Lametta? Przepisał mi to ginekolog na wypadek gdyby się nie udało w tym cyklu I miałam brać od kolejnego. Ale naczytałam się w internecie, że to na nowotwory itd. I jeszcze mam brać Miovelia NAC. Teraz nie wiem co robić, owulacja była, pecherzyk pękł więc zastanawiam się czy potrzebne są te wszystkie specyfiki. Nie wiem już co robić dziewczyny 😟

Ogólnie niektórzy lekarze zlecają stymulacje uważając, że wpływa ona też na jakoś komórki. Ja na żadnej stymulacji nie zaszłam. Tylko że cykl miałam ładny książkowy 🤷‍♀️🙈😅

reklama

Raz w roku zwykle.
Z tym, że ja mam piersi do usunięcia dla bezpieczeństwa za jakiś czas.

Do góry