reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

💖 Witajcie na lutowych kreskach! 💖

📜 Na początek kilka uwag organizacyjnych - przeczytaj zanim napiszesz post:

1. Jeśli chcesz brać udział w dyskusji - zapisz się na testowanie. To może być dzień spodziewanej miesiączki, a nawet już 8dpo - wybór należy do Ciebie 😉 Po co? Byśmy mogły razem odliczać, wspierać się w oczekiwaniu, dzielić emocje z tym związane i otrzymać wsparcie ❤️
Jeżeli z jakiegoś powodu nie testujesz, a chcesz z nami porozmawiać - zapisz się na ławeczkę/pauzę. Pierwszą zasadą wątku jest, żeby uczestniczyły w nim jedynie zapisane dziewczyny.

2. Zasada jest prosta - był seks, nie było zabezpieczenia ani (tym bardziej) żadnego monitoringu (czytaj: nie wiesz kiedy dokładnie była owulacja) = jest szansa na ciążę i zapisujesz się na testowanie 😉 Na ławce „siadają” dziewczyny, które z różnych przyczyn medycznych w tym miesiącu mają bana na seks albo nie wiedzą kiedy i czy w ogóle będzie owulacja. Jak będzie i będą wtedy starania - przepisujesz się na konkretną datę testowania.

3. Jesteś tu nowa albo dopiero odnalazłaś ten wątek? Napisz nam nieco o sobie i o swojej historii starań. Dodaj też awatar - będzie nam Cię łatwiej zapamiętać 😊

4. Tworzymy tutaj społeczność, dlatego pamiętajmy o wzajemnym szacunku i empatii - tak, aby każda z nas, niezależnie od swojej historii, mogła się tutaj czuć swobodnie i bezpiecznie 😇

5. Unikamy rozmów o dzieciach i tematów typowo mamusiowych - wiele z nas wciąż czeka na swoją pierwszą pociechę, latami mierzy się z niepłodnością i takie rozmowy mogą być po prostu przykre lub nawet bolesne. Na szczęście na forum są też wątki tematyczne dla mam, które łatwo znaleźć 😏

6. Tutaj nie istnieją „złote rady” o magicznej mocy odpuszczania, wyluzowania, napicia się wina i wyjazdu na wakacje - takim „radom” stanowczo dziękujemy i mówimy NIE ⛔

7. Najważniejsze - TEN WĄTEK NIE SŁUŻY DO OCENY TESTÓW CIĄŻOWYCH PRZYPADKOWYCH OSÓB! Zdjęcie testów ciążowych mogą tu wrzucać jedynie zapisane dziewczyny 😉
Tylko o to chcesz zapytać? ➡️ https://www.babyboom.pl/forum/temat/czy-ten-test-jest-pozytywny-watek-zbiorczy.106586/

Od dawien dawna ten wątek (tzw. „kreski”), mimo że nie jest prywatny, objęty jest zasadą, że udzielają się tu jedynie zapisane dziewczyny. (patrz pkt 1). Proszę, uszanuj to 🙏🏻

Życzę nam wszystkim, żeby żadna z nas nie musiała już zapisywać się na marcowe kreski i żebyśmy spotkały się na październikowych i listopadowych mamusiach 2025 🥰

📆Kalendarz testowania:

💘1.
💘2.
💘3.
💘4. @Blaaankaaa
💘5. @LadyStrejser
💘6. @eledona 🐒
💘7. @niezapominajka876
💘8. @Pierwsze 🥰
💘9. @Nadzieja:-)
💘10.
💘11. @Rubi89
💘12. @MamaR
💘13. @kate.morgan
💘14. @93kora @Justtyna @penguinlicious
💘15. @Aine90
💘16. @ania202
💘17.
💘18. @Waska93
💘19. @Peppcia
💘20. @DomkaAtomka
💘21.
💘22. @poziomkowa00
💘23.
💘24. @LadyAgu
💘25. @Karolinak89
💘26. @Lunaa09 @Aga993
💘27.
💘28. @Roxi. @PaniR @paola121214

𓊳 Ławeczka:
@koko.sanka
@K_89
@patszy
@Patii26
@Klarinka
@anela92
@aaleksa
@krasulkaa
@Leanne
@Kasienkaol
@bambi1990
@Nicky95

🏥 Zabiegi / ważne wizyty / procedury:
1.02 @Pierwsze 🥰 transfer
3.02 @penguinlicious IUI

🎂 Urodziny:
9.02 @Karolinak89

Legenda:
🐒 okres
❤️ ciąża
🤞🏻 pozytywny test, czekamy na betę
⛔️ cykl bezowulacyjny
Proszę o zapisanie na 5 luty :)

reklama
No to tyle dobrze, że to nie są te najbardziej onkogenne. Ale pewnie kolposkopia będzie konieczna 🙄 Słyszałam o przypadkach gdzie cytologia wychodziła całkiem w porządku, a dopiero dodanie wymazu w kierunku HPV pokazywało, że jednak niekoniecznie jest w porządku 😕
U mnie wyszła bardzo źle cytologia a jednak w kolposkopii nic nie wyszlo, także może to da Ci nadzieję. Trzymam kciuki żeby to był wynik fałszywie dodatni 🩷

U mnie wyszła bardzo źle cytologia a jednak w kolposkopii nic nie wyszlo, także może to da Ci nadzieję. Trzymam kciuki żeby to był wynik fałszywie dodatni 🩷
Dzięki ❤️ jestem dobrej myśli, zrobiłam wymaz profilaktycznie a nie dlatego że coś się działo, więc liczę że reszta badań będzie w miarę okej i szybko wrócimy do starań ☺️

Hej. Opowiesz coś o sobie?
Jasne! Listopad 2024 - pozytywny test I dodatnia beta, ogromna radość i nadzieja, bo to pierwsza ciąża i pierwszy miesiąc od rozpoczęcia starań. Niestety po 8 tygodniach diagnoza pustego jaja płodowego… podane leki w szpitalu na wywołanie poronienia, ale i tak zakończyło się zabiegiem odessania próżniowego- to chyba najgorsze 30 minut mojego dotychczasowego życia. Czułam że przeżyłam traumę i nie mogłam sobie z tym wszystkim poradzić, nadal jest mi ciężko… ostatnia kontrola u ginekologa trochę mnie uspokoiła, że mamy zielone światło i możemy znów próbować, jednak jeszcze nie ma wyników histopatologii. Przed chwilą wykonałam test ciążowy i zobaczyłam bladą kreskę, okres mam mieć dopiero w niedzielę. Boję się ucieszyć, bo tak szybko radość może przeistoczyć się w koszmar.

reklama
Cześć dziewczyny!
Już miałam pisać, co tu tak cicho dzisiaj, a okazało się, że w ogóle nie dostaję powiadomień o nowych wpisach 🤨 Tylko wtedy jak ktoś mnie cytuje albo wspomina.

@Blaaankaaa jak tam, testowałaś? 🙃

@paola121214 ja czekałam ok. 1,5 miesiąca, ale to tylko dlatego, że robiłam to w pakiecie z innymi genetycznymi w Katowicach. Ogarnięty ginekolog, zwłaszcza zajmujący się niepłodnością, będzie umiał je odczytać 😊 A jak on nie, to już z pewnością mnóstwo „starych” i aktualnych kreskowiczek 😂

Tak, test negatywny. Wieczorem dostalam okres, ale jakiś dziwny i w sumie juz sie orawie skonczyl 🤷🏼‍♀️. Normalnie okres trwa 4-6 dni duzo krwi i skrzepów. A tym razem ani jednego skrzepa i duzo mniej krwi. Przepraszam że dopiero dziś odpisuje, ale mój syn ma zapalenie ucha i wczoraj roznosił wszystko co stanęło na jego drodze 😅

Do góry