reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

💘 Lutowe kreski 💘

reklama
A stosowałaś coś na nie ? ☺️ przyznam szczerze że brzuch czasem tak boli, że ledwo żyję

Ja co prawda nie miałam zaparć w ciąży - w każdym razie nie takich, żeby musieć coś stosować.
Ale u malucha stosowałam wlewki melilax i z tego co widzę wersją dla dorosłych jest okej w ciąży

A może to poprostu stres? Nowe otoczenie, nowa sytuacja? Wyjazd służbowy w nowe miejsce w miejsce nieznane, niektórych przyprawia o dreszcze bo nie wie jak będzie. Ja akurat nie mam problemów w nowych miejscach i załatwiam się bez problemu ale niektórzy nie załatwią że w obcych miejscach. Stres paralizuje na każdym aspekcie naszego życia.
A poza tym ile pijesz płynów? Chodzi mi samej wody bez kaw i herbat. Dla dobrej Perystaltyki jelit ważne jest odpowiednie przyjmowanie płynów, te 2l to taki mus.
A jesli to ciąża - daj Ci Boże to test już wyjdzie skoro masz już objawy.
Stres raczej nie , moja praca wiąże się z takimi wyjazdami no ale wiadomo organizm różnie może reagować, dlatego nie nastawiam się , zrobię test i zobaczymy, natomiast wolałam na wszelki wypadek uzgodnić to z moją ginekolog bo jednak się staraliśmy w tym miesiącu o dzidzię

Stres raczej nie , moja praca wiąże się z takimi wyjazdami no ale wiadomo organizm różnie może reagować, dlatego nie nastawiam się , zrobię test i zobaczymy, natomiast wolałam na wszelki wypadek uzgodnić to z moją ginekolog bo jednak się staraliśmy w tym miesiącu o dzidzię

No ja podziwiam bo jakby miła taka kilka lat co miesiąc uważać bez testu czy innego potwierdzenia że to na pewno ciąża i nie brać jakiś tam leków czy coś robić innego to bym oszalała.

No ja podziwiam bo jakby miła taka kilka lat co miesiąc uważać bez testu czy innego potwierdzenia że to na pewno ciąża i nie brać jakiś tam leków czy coś robić innego to bym oszalała.
Z pierwszym dzieckiem udało się w 1 miesiącu starań, teraz staramy się o 2 i też jest to pierwszy miesiąc więc wolę dmuchać na zimno . Ale wiadomo różnie to bywa , zmiana otoczenia itp dzisiaj wracam do domu i jutro spróbuję zrobić test

A ja zbadałam dziś progesteron znowu, w środę było 14, zobaczę dziś i potem już tylko czekam na testowanie 🫡

reklama
Do góry