Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Paraplu a to właśnie usg11-13 czy nawet 14 to nie jest właśnie usg genetyczne?
Ja już głupieje z tym nazewnictwem![]()
Przeciez to jest bardzo ważne badanie podczas, którego można wykryć nie które wady genetyczne i nie tylko. Nikt nie pyta o decyzje czy idziesz, czy nie.Dostajesz skierowanie i tyle. Jeśli lekarz pyta Cię o tak ważne sprawy to zastanowilabym się nad zmianą lekarza. Pappa nie jest obowiązkowa i o te badanie mógł Cię pytać. Z tym się zgodzę ale napewno nie o USG. 150% na 100%.A mi mój lekarz mówił co innego... Pytał się czy chce takie badania (usg) robić, nie mówił że są obowiązkowe. Normalnie miałam przyjść do niego 11 sierpnia czyli ok 15 tyg, a że powiedziałam ze bym chciała zrobić badania prenatalne to zapisał mnie wcześniej.
Zgadzam sie z @Dotkass w Polsce usg tzw. Genetyczne, jak zwał tak zwał jest jednym z obowiązkowych w trakcie ciąży. Przeziernosc karkowa, kość nosowa i inne pomiary robi się niezależnie od wieku. W pierwszej ciąży byłam na dlugo przed grupą ryzyka i dostałam normalne skierowanie nikt nie pytał czy chcę czy niepodobnie moje koleżanki. Co innego Pappa
No właśnie mi się też wydaje że nie jestTo wez mi powiedz czemu pare minut temu zadzwonilam do kolezanki z poradni ginekologicznej i powiedziala mi, ze genetyczne jest badaniem dobrowolnym i odplatnym no chyba, ze ma sie skierowanie z NFZ?
Zadzwonilam bo mysle sobie, moze sie cos zmienilo i moze to badanie jest teraz obowiazkowe no ale mowi, ze nie jest.
Dwa serca pod sercem [emoji173]️[emoji173]️
A mi mój lekarz mówił co innego... Pytał się czy chce takie badania (usg) robić, nie mówił że są obowiązkowe. Normalnie miałam przyjść do niego 11 sierpnia czyli ok 15 tyg, a że powiedziałam ze bym chciała zrobić badania prenatalne to zapisał mnie wcześniej.
I super ! Dobre podejscie i z dzieciaczkiem bedzie dobrze !Samo zdrowie póki co. Miga coś podobnego do siusiaka, choć to nic pewnego.![]()
![]()
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom