reklama

Lutowe mamusie 2022

Dzień dobry dziewczynki 😊 słuchajcie, mam do Was pytanie odnośnie badań prenatalnych. Robicie tę poszerzona diagnostyke? Kurcze ja w ciąży z synem miałam tylko to usg, które jest zasszs wykonywane w tym okresie i nic dodatkowego. Teraz lekarze namawiają. Co myślicie o tych testach Pappa itd itp? Za bardzo się na tym nie znam, muszę poczytać.
Ja miałam pappa, bo był taki program, że były za darmo w moim województwie.
Teraz też mnie pewnie zmusza z racji wieku. Normalnie bym nie robiła.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry dziewczynki 😊 słuchajcie, mam do Was pytanie odnośnie badań prenatalnych. Robicie tę poszerzona diagnostyke? Kurcze ja w ciąży z synem miałam tylko to usg, które jest zasszs wykonywane w tym okresie i nic dodatkowego. Teraz lekarze namawiają. Co myślicie o tych testach Pappa itd itp? Za bardzo się na tym nie znam, muszę poczytać.
Moja gin na pierwszej wizycie zawsze powtarza, że jeśli chce się u niej prowadzić ciążę to trzeba zrobić usg + pappa. Ja będę robić ponieważ jestem po 35rż. Ale robiłabym bez względu na wiek. Pappa to nie tylko trisomie, to także informacja o łożysku, o możliwości zahamowania wzrostu płodu czy ryzyku preeklampsji. W ciąży z synkiem miałam właśnie ryzyko rzucawki i zahamowania wzrostu plodu dlatego od razu po odebraniu wyników dostałam zalecenia brania acardu i częstszej kontroli białka w moczu. Na testach nipt niewiele się znam więc tu nie pomogę.

Hejo
Mam pytanie z innej beczki A mianowicie
Czy zauważyła którąś z Was ze szybciej Wam rosną włosy,? ( nie tylko na głowie) 🙈 kurde normalnie goliłam raz na tydzień A teraz w piątek nogi i znowu by się przydało 🤷‍♀️ A na głowie, zdaje mi się że zrobiły się takie gładkie i lśniące chociaż nie prostuje A zawsze miałam siano i chyba szybciej rosną

Hejo
Czy zauważyła którąś z Was ze szybciej Wam rosną włosy,? ( nie tylko na głowie) 🙈 kurde normalnie goliłam raz na tydzień A teraz w piątek nogi i znowu by się przydało 🤷‍♀️ A na głowie, zdaje mi się że zrobiły się takie gładkie i lśniące chociaż nie prostuje A zawsze miałam siano i chyba szybciej rosną
Hormony kochana. Teraz rosną, później będą wylatywać. Mi również owłosienie przyspieszyło. Na wczasach nie na dążyłam nóg golić 🙈🙈🤣 a po ciąży z synkiem mam babyhair. Takie 2 cm włoski dookoła całej głowy, dlatego muszę zakładać opaskę bo inaczej stoją jak antena.

Hejo
To jest plus ciąży śliczne gęste włosy na głowie. Ale później niestety z 3 miesiące po porodzie jest masakra bo wypadają garściami 😂

Ja mam darmowe badania papa więc je wykonam 😊 myślę że jakbym miała płacić to też bym zrobiła

Oprócz usg robie tez pappap . Niby większość mówi ze to statystyka ale i tak robią . Na początku myslalalam tez o Nifty Pro ale jeśli usg i pappap wyjdą dobrze to te ponad 2 tys wole dzidziusiowi na wyprawkę przeznaczyć .

reklama
Hejo
Podziwiam ze raz na tydzien😆
Ja normalnie choc jakos duzo wlosow na nogach nie mam to sa czarne pod kolanami i musze co drugi dzien a inne czesci najlepiej codziennie🤣🤣🤣
Lubie gładko 😄
To teraz bedzie jeszcze fajniej bo tak. W ciazy rosną szybciej 😆

I mi krosty jakies wyskakuja. Hmmmm

Edit. Pospalismy do 8😍

Ale wstalam polamana i zmeczona i z lekkim bolem głowy 😲😵

Za testem pappa zbytnio nie jestem. Pomyśle

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry