reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2025

Hej kochane, ja właśnie wróciłam ze szczepienia. Na razie nic nie boli. Wczoraj miałam wizytę, kolejna za dwa tygodnie. Też macie teraz tak często?
Zaraz zaczynam 33 tydzień, powiedzcie kiedy najlepiej wyprać ubranka, może jeszcze się wstrzymać ze dwa tygodnie no nie? Żeby ładnie świeże były ☺️
Ja jestem w 34, wizyty co 3 tygodnie, wcześniej co 4.
Jeśli chodzi o pranie to zalecano mi żeby w 7 mscu mieć gotową torbę do szpitala w razie czego. Ja stwierdziłam, że nawet jak trafię tak wcześnie do szpitala to żadne ubranka itd nie beda pasować i robiłam to w swoim tempie teraz wszystko nam już gotowe i poukladane, ale nie w walizkach bo i tak bym ryła w tym jak dzik codziennie, żeby coś sprawdzić lub przełożyć.
Ubranka nie mają niczym pachnieć, najlepiej prac je bez płynu i prasować przynajmniej na ten 1 miesiąc.

reklama
Nam na szkole rodzenia odradzali gruszki, te do laktatora podobno są słabe i że najlepsze do odkurzacza albo co się samemu ciągnie, ale dla mnie bariera psychiczną jest za duża (niby nie da się wciągnąć smarka, bo są jakieś zaworki. Ale mnie cofa na samą myśl.
Mam dokładnie tak samo i dlatego zastanawiam się nad tym elektrycznym 😁

O super wiedzieć, choć już wyczaiłam taniej niż w Rosmanie na stronie Gemini.
Czy ten termometr właśnie polecacie? Bo gdzieś czytałam o tym Braun do ucha.
Ja nie znam tego termometru, ale coś mi się obiło o uszy, że lepszy taki do czoła niż ucha
Mam dokładnie tak samo i dlatego zastanawiam się nad tym elektrycznym 😁
Ja się też zastanawialam, ale w końcu kupiłam zwykły katarek. Nie wiem ogólnie czy polecam, bo nie potrzebowałam go użyć ani razu ;)

Dziewczyny a jakie macie butelki? Byłam pewna że kupię avent ale ostatnio widzę same negatywne opinie. Fajnie wygląda lovi mamafeel ale droga jest 😅 teraz widzę na gemini butelka lovi medical 2 za 30 zł i kusi mnie ta okazja 🤣 Chciałabym karmić piersią, ale wiadomo może być różnie dlatego chciałabym coś kupić

Dziewczyny a jakie macie butelki? Byłam pewna że kupię avent ale ostatnio widzę same negatywne opinie. Fajnie wygląda lovi mamafeel ale droga jest 😅 teraz widzę na gemini butelka lovi medical 2 za 30 zł i kusi mnie ta okazja 🤣 Chciałabym karmić piersią, ale wiadomo może być różnie dlatego chciałabym coś kupić
Ja pytałam położnej i mówiła żebym butelkę kupiła jak się już urodzi. Zobaczmy jak wygląda buzia delikwenta i dopasujemy. Dla świętego spokoju dostałam 1 szt Canpol (na necie 25 zł)
Ja do lovi mam negatywne przeczucie, bo za bardzo jest reklamowana. Nie lubię jak coś jest zbyt narzucane. A na grupie gdzieś czytałam, że z niej mocno leci, co na pewno nie jest korzystne jeśli zamierzasz kp.
Chodzisz na Szkołę rodzenia? Rozmawiałaś z laktacyjną? Jeśli chcesz kp to bardzo ważne, bo w szpitalach ( np. w moim mieście ) często wprowadzają w błąd i "psują" laktację dokarmiając na siłę butelką.

Ja pytałam położnej i mówiła żebym butelkę kupiła jak się już urodzi. Zobaczmy jak wygląda buzia delikwenta i dopasujemy. Dla świętego spokoju dostałam 1 szt Canpol (na necie 25 zł)
Ja do lovi mam negatywne przeczucie, bo za bardzo jest reklamowana. Nie lubię jak coś jest zbyt narzucane. A na grupie gdzieś czytałam, że z niej mocno leci, co na pewno nie jest korzystne jeśli zamierzasz kp.
Chodzisz na Szkołę rodzenia? Rozmawiałaś z laktacyjną? Jeśli chcesz kp to bardzo ważne, bo w szpitalach ( np. w moim mieście ) często wprowadzają w błąd i "psują" laktację dokarmiając na siłę butelką.
Ja właśnie chciałabym mieć większość już kupione bo mam tendencję do siedzenia i myślenia i zastanawiania się co jeszcze kupić i co potrzebuje 😅 a tak bym miała już spokojną głowę. Właśnie ja ostatnio o avencie słyszałam że z nich przecieka…
Chodzę na szkołę rodzenia i to do przyszpitalnej, a mój szpital jest w jakimś top 5 szpitali do porodu, no i położne też są nastawione na kp więc o to akurat jestem spokojna ☺️ tylko nie wiem co z tą butelką 😅 może poczekam do soboty i faktycznie też spytam położnej

Ja właśnie chciałabym mieć większość już kupione bo mam tendencję do siedzenia i myślenia i zastanawiania się co jeszcze kupić i co potrzebuje 😅 a tak bym miała już spokojną głowę. Właśnie ja ostatnio o avencie słyszałam że z nich przecieka…
Chodzę na szkołę rodzenia i to do przyszpitalnej, a mój szpital jest w jakimś top 5 szpitali do porodu, no i położne też są nastawione na kp więc o to akurat jestem spokojna ☺️ tylko nie wiem co z tą butelką 😅 może poczekam do soboty i faktycznie też spytam położnej
Też ostatnio sporo kupuję, a możesz się podzielić wiedzą co warto kupić z apteki? Będę składać zamówienie z gemini i fajnie byłoby ogarnąć prawie wszystko :D

Też ostatnio sporo kupuję, a możesz się podzielić wiedzą co warto kupić z apteki? Będę składać zamówienie z gemini i fajnie byłoby ogarnąć prawie wszystko :D
Ja sama się zastanawiam co warto 😅 właśnie też robię zamówienie
Nie chcę za dużo kupować. Narazie mam w koszyku witaminę D, paracetamol w kropelkach, kompresy jałowe i niejalowe, majtki 6szt, podkłady z belli 2 paczki, waciki, podkłady higieniczne, lanolina do piersi, wkładki laktacyjne, sól fizjologiczną, ręczniki bawełniane, patyczki higieniczne
No i tak dodatkowo przy okazji mam mydełko do odplamiania, olej ze słodkich migdałów, papier nawilżany, kozieradkę, magnez, mgiełke nawilżająca do twarzy, **********, woreczki do pokarmu i termometr do wody
Pytałam położnej na szkole rodzenia o tantum rose to odradzała, mówiła że najlepiej po prostu myć tym czym myjemy teraz, bezsensu wprowadzać jakieś nowości. O piance ginexid się naczytałam że przez mentol podrażnia. Chciałam kompresy multimam ale slyszalam ze bez sensu, ze tak samo jak lanolina, no i ja sobie szybciej zamówiłam takie żelowe kompresy z temu.
Chętnie się dowiem co Ty zamawiasz 😁

Ja sama się zastanawiam co warto 😅 właśnie też robię zamówienie
Nie chcę za dużo kupować. Narazie mam w koszyku witaminę D, paracetamol w kropelkach, kompresy jałowe i niejalowe, majtki 6szt, podkłady z belli 2 paczki, waciki, podkłady higieniczne, lanolina do piersi, wkładki laktacyjne, sól fizjologiczną, ręczniki bawełniane, patyczki higieniczne
No i tak dodatkowo przy okazji mam mydełko do odplamiania, olej ze słodkich migdałów, papier nawilżany, kozieradkę, magnez, mgiełke nawilżająca do twarzy, **********, woreczki do pokarmu i termometr do wody
Pytałam położnej na szkole rodzenia o tantum rose to odradzała, mówiła że najlepiej po prostu myć tym czym myjemy teraz, bezsensu wprowadzać jakieś nowości. O piance ginexid się naczytałam że przez mentol podrażnia. Chciałam kompresy multimam ale slyszalam ze bez sensu, ze tak samo jak lanolina, no i ja sobie szybciej zamówiłam takie żelowe kompresy z temu.
Chętnie się dowiem co Ty zamawiasz 😁
Ja na razie mam w koszyku Lovelę proszek 2,7 kg bo wychodzi taniej niż w sklepie, Odplamiacz Dzidziuś, pieluszki muślinowe, patyczki higieniczne dla niemowląt, sól fizjologiczną, Bepanten Baby, majtki poporodowe siateczkowe i właśnie zastanawiam się co wziąć do kąpieli dla noworodka.

reklama
Ja na razie mam w koszyku Lovelę proszek 2,7 kg bo wychodzi taniej niż w sklepie, Odplamiacz Dzidziuś, pieluszki muślinowe, patyczki higieniczne dla niemowląt, sól fizjologiczną, Bepanten Baby, majtki poporodowe siateczkowe i właśnie zastanawiam się co wziąć do kąpieli
Ja narazie nic nie biorę do kąpieli, nie chce naruszać bariery, a dzidziuś na początku się nie brudzi 😅 później będę ten olejek dodawać do wody

Do góry