reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lutowe mamusie 2026

Cześć dziewczyny 😊 Meldujemy się w czwartek z 1,5mm Kajtkiem. 🥰 Wczorajsza wizyta okej, Kajtek za mały żeby było widać serduszko, ale mam nadzieję, że na kolejnej wizycie 27.06 (7+1) już zmierzymy fhr i wszystko będzie okej. Wczoraj 5+6, więc dobrze, że w ogóle Pani Doktor Kajtka znalazła, a nie tylko same pęcherzyki.
Wczoraj zrobiłam też według zalecenia pierwszy zastrzyk neoparinu. Kajtek prosi żeby wszystkie lutowe ciocie trzymały za niego kciuki. 🥹
Od wczoraj mam taki pulsujący chwilowy ból pleców co jakiś czas, trochę mnie to martwi, a z tego wszystkiego zapomniałam o tym powiedzieć na wizycie.
Jak się czujecie? Przytulam Was życząc miłego bezpracowego czwartku. 🌺

Załączniki

• IMG_8645.jpeg
    IMG_8645.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 38
reklama
Cześć dziewczyny 😊 Meldujemy się w czwartek z 1,5mm Kajtkiem. 🥰 Wczorajsza wizyta okej, Kajtek za mały żeby było widać serduszko, ale mam nadzieję, że na kolejnej wizycie 27.06 (7+1) już zmierzymy fhr i wszystko będzie okej. Wczoraj 5+6, więc dobrze, że w ogóle Pani Doktor Kajtka znalazła, a nie tylko same pęcherzyki.
Wczoraj zrobiłam też według zalecenia pierwszy zastrzyk neoparinu. Kajtek prosi żeby wszystkie lutowe ciocie trzymały za niego kciuki. 🥹
Od wczoraj mam taki pulsujący chwilowy ból pleców co jakiś czas, trochę mnie to martwi, a z tego wszystkiego zapomniałam o tym powiedzieć na wizycie.

U mnie dziś 4+0, na szczęście odstąpiło mi ciągnięcie w brzuchu bo było serio dokuczliwe przez te pierwsze dni. Mdłości na szczęście mnie jeszcze nie dotyczą (ale kupiłam w aptece jakieś ziołowe tabletki do ssania na przyszłość), ale piersi mi wieczorami mocno dokuczają i wczoraj o 21 już spałam w łóżku w najlepsze aż do 8 rano. 😆

Ciekawe czy ta teoria z tym że jak dziewczynka to mocne mdłości a na chłopca lekkie nam się tu sprawdzi 🙈
Obalam, bo ja w pierwszej ciąży miałam masakryczne mdłości (takie jak teraz mi się zaczynają) i był chłopiec. Ale za to niby jak ciągnie na kwaśne i słone to chłopiec, a na słodkie to dziewczynka, a w pierwszej od słodkiego odrzuciło mnie naprawdę konkretnie, że nawet na jakieś owsianki nie mogłam patrzeć, teraz z kolei czasem mnie ciągnie na słodkie, ale w sumie płeć najmniej ważna, a i tak większość tych rzeczy to pewnie zabobony 😂

O, to ja robię zastrzyki z clexane, niestety źle je znoszę, są bolesne i mam wielkie siniaki. Mam nadzieję że u Ciebie pójdzie gładko!
Ja boku pleców nie miałam ale czytałam że to częsty objaw na początku ciąży, więc chyba nie ma co się martwić :)

O, to ja robię zastrzyki z clexane, niestety źle je znoszę, są bolesne i mam wielkie siniaki. Mam nadzieję że u Ciebie pójdzie gładko!
Ja boku pleców nie miałam ale czytałam że to częsty objaw na początku ciąży, więc chyba nie ma co się martwić :)
Na razie to oceniłam aż po jednym, także zobaczymy czy moje wrażenia się nie zmienią. 😀 Samo wpuszczanie bolało, ale uciskałam mocno potem i faktycznie siniora nie ma. Raźniej mi, że nie jestem z tym sama 🥹🩷

U mnie dziś 4+0, na szczęście odstąpiło mi ciągnięcie w brzuchu bo było serio dokuczliwe przez te pierwsze dni. Mdłości na szczęście mnie jeszcze nie dotyczą (ale kupiłam w aptece jakieś ziołowe tabletki do ssania na przyszłość), ale piersi mi wieczorami mocno dokuczają i wczoraj o 21 już spałam w łóżku w najlepsze aż do 8 rano. 😆
A moja lekarka wczoraj wielce zdziwiona że ja JUŻ dużo śpię! To jej mówię że ostatnio to ja już mniej śpię, najgorzej było że 2 tygodnie temu xd

reklama
Na razie to oceniłam aż po jednym, także zobaczymy czy moje wrażenia się nie zmienią. 😀 Samo wpuszczanie bolało, ale uciskałam mocno potem i faktycznie siniora nie ma. Raźniej mi, że nie jestem z tym sama 🥹🩷
A jakie masz mutacje że dostałaś ten neoparin?
Jesli Ci dalej nie będą wychodzić siniaki to mi podpowiesz co i jak robisz, bo ja to już nie mam gdzie strzelać takie sińce!
Ale faktem jest że do samego zastrzyku w brzuch troszkę się przyzwyczajam :)

Do góry