reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
wiem, że żaden szpital nie zrobi cc na żądanie. Po prostu wiem psychicznie, że u mnie sn odpada, więc jestem gotowa na wizytę u różnych specjalistów. ja ostatnie o czym marzę to ponowne przechodzenie przez to co miałam przy pierwszym porodzie 😔

Nie no jasne.
Po prostu chodzi mi o to, że często w mniejszych miastach jest łatwiej o to kolejne cc bo oni nie mają doświadczenia i często nie chcą sie podejmować próby vbac.

W Warszawie większość o ile nie wszystkie szpitale sa nastawione na porody naturalne. I potrafią podważać nawet skierowanie psychiatryczne jeżeli nie ma dokumentacji ze próbowałaś przepracować ten lęk kilku miesięczna terapią.

Nawet wspomniany tu już Medicover oszczędnie robi cesarki. I do każdej trzeba mieć skierowanie. Nie tak, ze skoro płacisz to robią

mi kazali leżeć, bo przy każdym minimalnym ruchu uciekało tętno dziecka. Położna, która ze mną była nie ukrywała swojego przerażenia, co również nie dodało mi jakiejkolwiek otuchy…

Przy tym ostatni porodzie miałam KTG bezprzewodowe i wodoszczelne więc w ogole luz.

Ale przy 2 to tez byli uparci, ze vbac to musi byc KTG na stałe, ze ucieka tętno itd powiedziałam ze maja to sobie gdzieś wsadzić, ale ja nie wyrażam zgody 😅 no i odpięli

Edit. Każde moje dziecko ma bardzo niskie tętno w trakcie porodu. Każde jak i 99% dzieci bylo owinięte pępowina.
Widziałam nawet ciekawe zdjecie ze wspomnianej tu Żelaznej w pepowina która była pozawijana jak szalik. Położne to ogarnęły więc na pewno dobra, doswiadczona położna to najlepsze co moze być

Przy tym 3 postawili te czesc na której widać tętno i inne parametry tak, żebym się tym nie sugerowała 😊

Dziewczyny nie stresujcie tymi porodami, jeszcze mamy czas 😁 A od razu mi się mój przypomina i też nie wyobrażam sobie przechodzić tego jeszcze raz, choć wiem, że zawsze może być gorzej. Ja rodziłam w covidzie, więc najważniejszym do personelu było, żebym miała maskę... Dusiłam się strasznie jak walili we mnie oksytocynę, więc wciąż miałam skurcze i to bez postępu porodu przez całą noc. Na końcu nie miałam już sił, ani fizycznie ani psychicznie i jak powiedzieli, że cesarka, bo tętno młodemu spada, to już powiedziałam, że wszystko mi jedno, choć cesarki się bałam bardziej niż porodu naturalnego. I ponownie wolałabym rodzić naturalnie niż mieć cesarkę, choć z relacji wielu dziewczyn po sn, to często gorsza opcja, a jednak po CC długo dochodziłam do siebie fizycznie, a do tego psychicznie byłam rozjechana. Ogólnie bardzo źle wspominam tamten szpital i podejście personelu do pacjentek.

wiem, że żaden szpital nie zrobi cc na żądanie. Po prostu wiem psychicznie, że u mnie sn odpada, więc jestem gotowa na wizytę u różnych specjalistów. ja ostatnie o czym marzę to ponowne przechodzenie przez to co miałam przy pierwszym porodzie 😔
Bardzo Ci współczuję. Akurat ja wszystkie 3 porody wspominam dobrze i zdecydowanie wolę sn niż cesarkę 😅 Ale rozumiem, że możesz mieć jakąś traumę więc chyba najlepiej jakbyś miała zaświadczenie o tokofobii od psychiatry (chociaż słyszałam, że też nie wszędzie je honorują)

Gratuluję wam serduszek 💕💕 i tak Wan zazdroszczę 🙈🙈 mam nadzieję, że dołączę do Was z tydzień ale kurczę wgl nie mam tu żadnych objawów prawie 🙄🙄nie wiem d zy to przez to że prawie nic nie robię bo dziadkowie zajmują się wnuczką, więc większości leżę sobie czy po prostu nie mam ich 🙄

reklama
Gratuluję wam serduszek 💕💕 i tak Wan zazdroszczę 🙈🙈 mam nadzieję, że dołączę do Was z tydzień ale kurczę wgl nie mam tu żadnych objawów prawie 🙄🙄nie wiem d zy to przez to że prawie nic nie robię bo dziadkowie zajmują się wnuczką, więc większości leżę sobie czy po prostu nie mam ich 🙄
To tylko sie cieszyć jak nie masz objawów. Może łaskawy bobas jest dla ciebie :)

Do góry