• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamusie 2026

Do prenatalnych mam jeszcze trochę czasu ale dostałam już kierowanie, bo podobno są kolejki na NFZ i za 2 tyg moja gin będzie na urlopie, więc chciała uniknąć wystawiania skierowania przez zastępującego ją lekarza. Najgorsze dla mnie, że w najbliższym tygodniu muszę zrobić test obciążenia glukozą 🤢 jak sobie przypomnę jak ja się czułam bez ciąży po tym badaniu to już mi się odechciewa.
Ok rozumiem, ale już masz termin…. Zabrzmiało poważnie:)
Współczuję…. Także pamiętam te badanie….

reklama
Na pewno. 😁
Chociaż dopóki się nie kupi, to też ciężko stwierdzić na ile dana rzecz się przyda.
ja już mam listę rzeczy które na pewno kupię choć mnóstwo osób mi odradzało, a jednak u nas by się sprawdziło. Pierwszą rzeczą na pewno jest dostawka i wybiorę tą z Chicco forever next to me 🙈
Na początku walczyłam ze córka będzie spać sama i jejku jak ten pierwszy miesiąc mnie w nocy zmęczył 🥵 w końcu posłuchałam mamy i wzięłam ją do nas do łóżka i niebo a ziemia. Karmiłam piersią i to karmienie stało się dużo łatwiejsze. Potem przerobiliśmy zwykłe łóżeczko na dostawkę no ale nie była zamykana, więc jak budziła się z drzemki to biegiem leciałam na piętro do sypialni żeby nie spadła (to jak już zaczęła się kręcić ale na 6 miesiacy zaczęła czworakowac wiec szybko szło, bo na 7 miesięcy już stała). Wiem ze dostawka super by się sprawdziłan ale właśnie ta większa.

ja już mam listę rzeczy które na pewno kupię choć mnóstwo osób mi odradzało, a jednak u nas by się sprawdziło. Pierwszą rzeczą na pewno jest dostawka i wybiorę tą z Chicco forever next to me 🙈
Na początku walczyłam ze córka będzie spać sama i jejku jak ten pierwszy miesiąc mnie w nocy zmęczył 🥵 w końcu posłuchałam mamy i wzięłam ją do nas do łóżka i niebo a ziemia. Karmiłam piersią i to karmienie stało się dużo łatwiejsze. Potem przerobiliśmy zwykłe łóżeczko na dostawkę no ale nie była zamykana, więc jak budziła się z drzemki to biegiem leciałam na piętro do sypialni żeby nie spadła (to jak już zaczęła się kręcić ale na 6 miesiacy zaczęła czworakowac wiec szybko szło, bo na 7 miesięcy już stała). Wiem ze dostawka super by się sprawdziłan ale właśnie ta większa.

Też oglądam dostawki... ale ciekawa jestem czy są takie, gdzie mogę np obniżyć dół i ciut większe bobo mogłoby w niej spać.
Kiedys koleżanka mi mówiła o takiej, teraz nie mogę znaleźć.

to tez jest tak ze jednen powie ze cos jest kit totalny a drugi ze kocha! ja w 1 ciazy sie przekonalam milion razy cos bylo polecane a mi sie nie sprawdzalo a cos co kazdy krytykowal bylo u mnie strzal w 10 😀 ile ja sie nasluchałam ze kosz mojzesza to badziew a u nas to bylo zbawienie 😀 dostawki nie mielismy ale teraz napewno kupie😀

Bardzo, bardzo cię rozumiem. Od początku ciąży mam dużo wątpliwości i smutnieję czy stresuję się właściwie bez powodu

No dokładnie tak jest - mam nadzieję, że to tylko reakcja organizmu raz, że na takie newsy, a dwa że hormony i że z czasem się to uspokoi...
Jak dziennie kubek melisy wypijam to ten nastrój jest jeszcze ok.😒

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry