reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
czyli zaczynamy rosnąć 😂 już się zastanawiałam czy to ja tylko tak mam czy jednak nie sprawdza się teoria że jeszcze jest za wzgórkiem, może jest ale jelita i wszystko podchodzi do góry. Bo płód może malutki kilka centymetrów ale pęcherzyk ma więcej cm.
ja dzisiaj tym detektorem znalazłam bobasa dokładanie nad ta kością łonową, lekko pod blizną po cc 🙈 a ja mam bardzo nisko bo nawet bikini ja zasłania 🙈🙈

Ja mam identycznie, teraz aktualnie mieszam sok grejpfrutowy z woda, plus herbaty owocowe wchodza. Dzis zrobilam podejscie do kawy inki i nie weszla 🙈
Haha, ja codziennie rano patrzę na opakowanie Inki i szybko zamykam szafkę, bo niby mam ochotę, ale wiem, że będę żałować. 😂 Na kawę zwykłą też nie mam jakoś ochoty, ale nie miałam jakiegoś nawyku picia jej przed ciążą.
Ostatnio piłam taką pyszną herbatę mrożoną u bratowej. Mieszanka mięty z owocami leśnymi, taka mocno zmrożona. Pyszna była. :D

reklama
To ja podobnie mam też się zastanawiam czy to od progesteronu. Rano podobnie mam mniejszy, a potem rośnie, rośnie i na wieczór wywala mi bebzol 😅 na brzuchu od kilku dni nie jestem w stanie spać jak tylko się położę to czuję że mnie uciska i się budzę
o jak przeszkadza to juz brzuszek na pewno sie pojawia, na szczescie tak działa natura ze nie pozwoli nam na wiele rzeczy i tym samym spanie na brzuchu. Ja śpię tylko na brzuchu 🙈😅 czyli te rośniecie brzucha na wieczór to jakby progesteron bardziej… wiadomo brzusio swoją drogą rośnie.

@Kasienkaol masz już rozpiskę kiedy i jak będziesz schodzić z progesteronu?
Wy miałyście tylko jedną wizytę w klinice i później już poza kliniką? Ja jak byłam w 22dpt to myślałam, że to ostatni raz i dostanę rozpiskę, ale lekarka powiedziała mi, że chce mnie jeszcze raz zobaczyć. Po czym miałam kolejną wizytę w piątek, a ona kazała mi się umówić na kolejną wizytę, bo chce sama zejść z leków. A ja oczywiście wzięłam sobie do serca, że będzie tylko jedna wizyta serduszkowa w klinice i zdążyłam umówić swojego lekarza, a ten z prywatnego ubezpieczenia jak byłam po skierowania, kazał mi przyjść za 2 tygodnie. Więc mam teraz wizyty co tydzień, ale muszę przełożyć tego jednego, bo to bez sensu trochę. 🫣

A płacisz za te wizyty w klinice? Miałam dokładnie 32 dpt wizytę w klinice serduszkowa ( lekarz na urlopie był) ale byłam w stałym kontakcie e mailowym . Rozpisał mi schodzenie z progesteronu, do
mniej więcej Konca 1 trymestru bez zmian dawki. Czyli Utrogestan do 2.08 2x2, od 3.08 do 11.08 2x1 , Duphaston 2x2 do 6.08, od 7.08 do 16.08 2x1, Acard do 25.09 1x1.

Do góry