reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

i wlansie jak mowie komus o obawach to kazdy traktuje mnie jak nawiedzona no ale ciezko wyluzowac po ciazy w 27 tc😬
kto nie przeżył tego, albo nie jest w podobnym stanie (np na podobnym etapie ciąży) to nie zrozumie tego :/ do tego od września zaraz sezon grypowy i pewnie i tak więcej siedzenia w domu niż w placówce tylko że z chorym dzieckiem zamiast zdrowym 😵‍💫

reklama
Czy któraś z Was wie czy to prawda, że jak serce dziecka nie bije to w pępowinie też nie ma tętna? Bo w detektorze pępowinę słyszę na 100% na poziomie 130, serduszko prze chwilę gdzieś bardzo głęboko i detektor nawet tętna nie wyłapał. A chat gpt mówi tak:
Hejka nie znam się i nie wiem jak to dokładnie jest. I nie straszę bo on uważam że na tym etapie nasze dzieci mogę nam się schować i ciężko będzie wykryc.

Ale opowiem moja historię.

gdy mnie zaniepokoiło że moja córeczka nie daje znakow że jest to szukałam tętna detektorem. Wyląpałam tylko takie 120-130 uznałam że pewnie jest ok. Jednak kilka godzin później usłyszałam że serce nie bije. Mówiłan o tym i lekarz mówił że mogło być to moje tetno. Dodatkowo jeszcze na USG było widać jakieś niby przepływy które słabły. Dodam że dzień wcześniej były i ruchu i tętno.
Gdy wróciłam do domu probowalam znowu detektorem i znowu wylapalam koło 124

Hejka nie znam się i nie wiem jak to dokładnie jest. I nie straszę bo on uważam że na tym etapie nasze dzieci mogę nam się schować i ciężko będzie wykryc.

Ale opowiem moja historię.

gdy mnie zaniepokoiło że moja córeczka nie daje znakow że jest to szukałam tętna detektorem. Wyląpałam tylko takie 120-130 uznałam że pewnie jest ok. Jednak kilka godzin później usłyszałam że serce nie bije. Mówiłan o tym i lekarz mówił że mogło być to moje tetno. Dodatkowo jeszcze na USG było widać jakieś niby przepływy które słabły. Dodam że dzień wcześniej były i ruchu i tętno.
Gdy wróciłam do domu probowalam znowu detektorem i znowu wylapalam koło 124
straszne przeżycie 😭 bardzo współczuję 😔
A dowiedziałaś się dlaczego tak się stało? Co było powodem ? 😔

Moja córeczka owinęła się trzy krotnie pępowina i zacisnęła na szyi
bardzo współczuję 😔😔 ja się tego właśnie bardzo bałam, czasami moja miała takie nagłe ruchy, bardzo szybkie i gdzieś wyczytałam że to właśnie może być ze się owinęła pępowiną i tak panikowałam wtedy :( teraz też pewnie będę schizowac 😵‍💫

A detektor jednak wyciągnęłam i znalazłam fasolkę -145 ale tak mega nisko że w kość już wciskałam, słyszałam już że to maluch ale detektor jeszcze nie wyłapywał tętna 🙈

bardzo współczuję 😔😔 ja się tego właśnie bardzo bałam, czasami moja miała takie nagłe ruchy, bardzo szybkie i gdzieś wyczytałam że to właśnie może być ze się owinęła pępowiną i tak panikowałam wtedy :( teraz też pewnie będę schizowac 😵‍💫

A detektor jednak wyciągnęłam i znalazłam fasolkę -145 ale tak mega nisko że w kość już wciskałam, słyszałam już że to maluch ale detektor jeszcze nie wyłapywał tętna 🙈
Ja detektora jeszcze nie odpalałam 🙈 w ogóle wizytę mam dopiero 9 sierpnia i to prenatalne

reklama
Do góry