reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

Hejo 😊 U mnie data porodu 02.02 wg USG, wg OM 06.02. Dziś byłam na prenatalnych, USG wyszło ok. Wszystkie pozostałe badania, które do tej pory były wykonywane też okey. Samopoczucie dalej niestety tragiczne... Mdłości całymi dniami, wymioty głównie wieczorem... Mięsa nie jadłam tak dawno, że już nie pamiętam nawet. Ale na samą myśl mnie mdli, więc nie mam zamiaru próbować. Czekam z utęsknieniem aż ten okres mdłości się skończy 🙈 Trzymam kciuki za Was, bo widzę, że dziś sporo ma prenatalne.
taki czas się zaczął:) teraz przez miesiąc będzie trwał:)

reklama
taki czas się zaczął:) teraz przez miesiąc będzie trwał:)
Miesiąc? 🙈 Miałam nadzieję, że jeszcze z tydzień 😅🙈 U mnie od początku piątego tygodnia bez ustanku... Ale ucieszyłam się ostatnio, bo mi progesteron skoczył, a do tej pory był bardzo niski w okolicy 14. Brałam 3 razy dziennie Duphaston, ale obawiałam się, że nie działa, bo mam celiakię, więc wchłanianie może być zaburzone . Zmieniłam na luteinę i jest już dobrze widać po wynikach. Teraz chyba coś koło 36.

Ja dzisiaj pierwszy dzień od dawna bez mdłości rano, odpukać oczywiście bo czasami przychodziło po południu lub wieczorem 🙈 biorę cały czas xonvea 2 tabletki na noc. Ostatnie dni spałam po południu 😱 nie mogę uwierzyć, że to już jutro prenatalne 😀 a za tydzień zacznę drugi trymestr 🙈

Ja dzisiaj pierwszy dzień od dawna bez mdłości rano, odpukać oczywiście bo czasami przychodziło po południu lub wieczorem 🙈 biorę cały czas xonvea 2 tabletki na noc. Ostatnie dni spałam po południu 😱 nie mogę uwierzyć, że to już jutro prenatalne 😀 a za tydzień zacznę drugi trymestr 🙈
no leci ten czas. Czyli drugi trymestr zaczyna się jak sie jest w skończonym 13 tygodniu czyli zaczętym 14? Ja już w pierwszej ciąży miałam z tym kłopot, tak jak z liczeniem miesięcy 😂

no leci ten czas. Czyli drugi trymestr zaczyna się jak sie jest w skończonym 13 tygodniu czyli zaczętym 14? Ja już w pierwszej ciąży miałam z tym kłopot, tak jak z liczeniem miesięcy 😂
ja jutro zaczynam 12 tydzień, więc jeszcze 2 tygodnie do drugiego trymestru. Ale ogólnie nie mogę już aż tak narzekać, bo sporo energii mi wróciło i na codzień nie męczą mnie mdłości z wyjątkiem takich dni jak wczoraj. Ale wczoraj to pogoda dużo od siebie dodała.

Ja też mam z tym problem, czytałam o tym dużo, a i tak mi się to miesza 🤣 chat gpt mi podpowiedział, że jak będę w 13w1d to zaczynam 14 tydzień i dokładnie drugi trymestr, dokładnie tak jak piszesz:)

reklama
Ja też mam z tym problem, czytałam o tym dużo, a i tak mi się to miesza 🤣 chat gpt mi podpowiedział, że jak będę w 13w1d to zaczynam 14 tydzień i dokładnie drugi trymestr, dokładnie tak jak piszesz:)
mnie aplikacja Preglife pokazuje że dopiero 14+0 będę w 2 trymestrze czyli za 2 tygodnie bo dzisiaj 11+6 (według USG bo już się pogubiłam 😅) 🙈 też nie mogę się już jutra doczekać 🙈

Do góry