reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

@LiliankaKornelka mi możesz wpisać termin na 28.02. Kolejna wizyta 8.07, a prenatalne 20.08.

Ja na szczęście nie wymiotuję, ale mdłości utrzymują się cały czas. Zauważyłam że są nasilone wtedy kiedy nie jem przez kilka godzin (w nocy albo czasami w pracy) dlatego staram się zawsze mieć pod ręką jakąś przekąskę. Czasami wciskam na siłę i zazwyczaj pomaga :)

Dzisiaj doszło uczucie rozpierania w podbrzuszu, ale zakładam że to normalne i czat gpt też tak twierdzi. Teraz pozostaje czekać do kolejnej wizyty
kolejna wizyta 08.08 czy 28.07 ?

reklama
Eh u mnie falstart z prenatalnymi. Jak mnie pani z rejestracji zapisywała to się zdziwiłam, że już, ale zaufałam, że wie co robi. No i niestety, mam przyjść dopiero za 2 tygodnie 😩
ehh tylko zmarnowany czas. U mnie od razu pytały w jakim tygodniu jestem i zapisywały jak najpóźniej się dało. Tak więc u mnie w dniu prenatalnych będę równo 13 tc, a tydzień wcześniej mam podejść na pobranie krwi do pappy. A Ty który dzisiaj jesteś tc?

uwielbiam te koleżanki które zawsze twierdzą że one to super się czuły, dzieci przesypiały całe noce, nie miały żadnych burz hormonalnych, wgl to wszystko było idealnie 😅😅😅

Ja ogólnie w tej ciąży mimo wszystko czuję się lepiej niż w poprzedniej, ale i tak jest słabo 🙈 tylko wtedy był dramat po prostu i schudłam 4kg w pierwszym trymestrze 🙈
Ja w tej ciąży już 5 na minusie.. miałam może 3 dni dobrego samopoczucia, ale teraz znowu masakra… jak mała już lepiej?

ehh tylko zmarnowany czas. U mnie od razu pytały w jakim tygodniu jestem i zapisywały jak najpóźniej się dało. Tak więc u mnie w dniu prenatalnych będę równo 13 tc, a tydzień wcześniej mam podejść na pobranie krwi do pappy. A Ty który dzisiaj jesteś tc?
Dzisiaj 10+4, czyli będę miała robione jak będę 12+4. Liczę na to, że wtedy będzie wszystko pięknie widać

Miesiąc? 🙈 Miałam nadzieję, że jeszcze z tydzień 😅🙈 U mnie od początku piątego tygodnia bez ustanku... Ale ucieszyłam się ostatnio, bo mi progesteron skoczył, a do tej pory był bardzo niski w okolicy 14. Brałam 3 razy dziennie Duphaston, ale obawiałam się, że nie działa, bo mam celiakię, więc wchłanianie może być zaburzone . Zmieniłam na luteinę i jest już dobrze widać po wynikach. Teraz chyba coś koło 36.
ojej, miałam na myśli prenatalne badania prenatalne:) a mdłości powinny ustępować lada chwila.:)

Ja też mam z tym problem, czytałam o tym dużo, a i tak mi się to miesza 🤣 chat gpt mi podpowiedział, że jak będę w 13w1d to zaczynam 14 tydzień i dokładnie drugi trymestr, dokładnie tak jak piszesz:)
tak zgadza się, musi być skończony 13 tydzień i zaczęty 14, tak samo z
Miesiącami ciążowymi jest. Lekarze też patrzą tylko na skończone tygodnie.

ja znajduje serduszko ale mój detektor mo tętna nie pokazuje i nie wiem o co chodzi. Słychać jak bije ale nie wiem, może jest gdzieś za daleko i detektor nie łapie?
ogolnie trzeba przez chwile miec te serduszko pod głowicą aby zaczął mierzyć, bo maluch tez sie rusza dlatego tak trudno, ja nie zmierzyłam dziś tętna bo zwiał maluszek, schował się i niwę znalazłam drugi raz , tylko pępowinę.

reklama
Ja w tej ciąży już 5 na minusie.. miałam może 3 dni dobrego samopoczucia, ale teraz znowu masakra… jak mała już lepiej?
tak, dziękuję że pytasz ☺️ dzisiaj już bez gorączki, ostatni czopek dałam jej o 2 w nocy i od tamtej pory jest dobrze ☺️ inhalacje też bardzo pomogły na tą krtań ☺️

Do góry