reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
@annn1 Dostałam rozpiskę schodzenia z proga i najpierw schodzę z Prolutexu od 1.08. na jeden zastrzyk, a 08.08. odstawiam i po odstawieniu mam zrobić pierwszą kontrolę progesteronu. Potem dopiero Utrogestan co 3 dni -1kapsułka i gdzieś pod koniec kolejna kontrola progesteronu. Na Besinsie mam póki co zostać.

Jestem po prenatalnych 🙂 maluch obracał się jak szalony, lekarz mówi, że ledwo nadąża z łapaniem go do pomiarów. Śmiał się że kung-fu uprawia wyciągał ręce, nogi po sufit, przeróżne akrobacje wyprawial 🤣 generalnie w USG wszystko pięknie wygląda i ma 6cm :D wzrusz mam totalny do tej pory oczy mi się pocą 😭 a no i zmienił mi się termin porodu, mam na 03.02 :)

Ostatnia edycja:
mi dzisiaj tez wlasnie wybiło 13+0 i mowie jeszcze tydzien i nareszcie poczuje sie lepiej🤣 oby magicznie wszystko przeszlo🤣 aczkolwiek a mdlosci dawno nie mam no moze raz na tydzien moze dwa razy przez chwile ale zmeczenie o Paaanie zasypiam na siedzaco a o 21 klade sie spac 🙈
Jesteśmy w tym samym dniu tez 13+0 😀
Ah myślałam że już dzisiaj zaczynam 2 trymestr ale jak tylko tydzień to już będzie wytrzymamy 😀

@annn1 Dostałam rozpiskę schodzenia z proga i najpierw schodzę z Prolutexu od 1.08. na jeden zastrzyk, a 08.08. odstawiam i po odstawieniu mam zrobić pierwszą kontrolę progesteronu. Potem dopiero Utrogestan co 3 dni -1kapsułka i gdzieś pod koniec kolejna kontrola progesteronu. Na Besinsie mam póki co zostać.
1.08 który to będzie u ciebie tydzień ciąży?

reklama
Hahaha mi też mówił że od 13+1 a później że jest kilka wersji jak się liczy 🤣
Zapiszesz mi kolejną wizytę u ginekologa 25.08?
Czy Wy też macie te standardowe wizyty co miesiąc ?
tak, lekarz prywatnie wyznacza co te 4 tygodnie wyznaczają chociaż teraz będę miała 6 tygodni przerwy u jednej lekarki, bo byłam dodatkowo na wizycie 19.07, a kolejna wyliczyła mi na 22.08, a że mnie nie ma w tym tygodniu to wizytę mam tydzień później czyli 29.08 🙈

Do góry