LiliankaKornelka
Fanka BB :)
dramatU mnie takie to norma![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
dramatU mnie takie to norma![]()
Ja miałam cukrzycę ciążowa w ciazy z corka od samego początku. Tez mialam problemy z wartościami na czczo- ogolnie nie miałam dużych przekroczeń, ale wystarczy wynik 92 zeby cukrzycę zdiagnozować. U mnie dieta nie pomogła na cukry na czczo (niestety to częste) I bardzo szybko przeszłam na insuline nocną. Glukoza spadła i ogolnie przez całą ciążę miałam cukrzycę pod kontrolą. Miałam małą dawkę insuliny, oczywiscie pilnowalam diety. W gratisie przez całą ciążę przytyłam tylko 8kg i poprawilam wyniki z krwi, bo dieta byla faktycznie zdrowaJa wczoraj miałam wizytę u diabetologa... nasłuchałam się tyle o diecie i sprawdzaniu cukru po każdym posiłku, że aż mnie głowa rozbolała. Cukier miałam podwyższony tylko na czczo. Mam 2 tygodnie próby z dietą i muszę robić pomiary po dużych posiłkach- później decyzja czy będzie włączona insulina, czy dalsza dieta. Dzidziuś chyba się wystraszył, bo mdłości od wczoraj dużo słabsze i zaczęłam nawet czuć się głodnaSą tutaj jeszcze "słodkie" dziewczyny? Korzystacie standardowo z glukometru, czy macie sensory? Nie ukrywam, że kłucie się minimum 4 razy dziennie do końca ciąży troche mnie przeraża....
Kawy nie pijesz dalej ?U mnie dzisiaj ciśnienie 99/64.. jak żyć![]()
nie :/ ostatnio raz wypiłam taką na zimno, a później już nie weszła :/Kawy nie pijesz dalej ?
Moja też mówiła właśnie że DHA istotne, akurat sama wcześniej kupiłam mama dba premium plus i powiedziała żeby przy tym zostaćWłaśnie jestem po wizycie i pytałam ginekologa i mówił że pueria duo ok, ale bardziej poleca żeby teraz więcej dha i epa było i zapisał mi właśnie mam dha premium plus![]()
Ja 11+ ileś (dalej się gubię z liczeniemDziewczyny macie tak że po południu ciągnie was brzuch a bardziej wieczorem po całym dniu ? Tak jakby twardniał ? Jestem 10+5. Jestem zmęczona bardziej niż na początkuciągle bym spała.
Glukoza na czczo wyszła ci za wysoka? Czy robiłaś krzywą?Ja wczoraj miałam wizytę u diabetologa... nasłuchałam się tyle o diecie i sprawdzaniu cukru po każdym posiłku, że aż mnie głowa rozbolała. Cukier miałam podwyższony tylko na czczo. Mam 2 tygodnie próby z dietą i muszę robić pomiary po dużych posiłkach- później decyzja czy będzie włączona insulina, czy dalsza dieta. Dzidziuś chyba się wystraszył, bo mdłości od wczoraj dużo słabsze i zaczęłam nawet czuć się głodnaSą tutaj jeszcze "słodkie" dziewczyny? Korzystacie standardowo z glukometru, czy macie sensory? Nie ukrywam, że kłucie się minimum 4 razy dziennie do końca ciąży troche mnie przeraża....
oh cudownieJestem po prenatalnychmaluch obracał się jak szalony, lekarz mówi, że ledwo nadąża z łapaniem go do pomiarów. Śmiał się że kung-fu uprawia wyciągał ręce, nogi po sufit, przeróżne akrobacje wyprawial
generalnie w USG wszystko pięknie wygląda i ma 6cm
wzrusz mam totalny do tej pory oczy mi się pocą
a no i zmienił mi się termin porodu, mam na 03.02
![]()
Ja właśnie siedzę na krzywej cukrowej... DramatJa wczoraj miałam wizytę u diabetologa... nasłuchałam się tyle o diecie i sprawdzaniu cukru po każdym posiłku, że aż mnie głowa rozbolała. Cukier miałam podwyższony tylko na czczo. Mam 2 tygodnie próby z dietą i muszę robić pomiary po dużych posiłkach- później decyzja czy będzie włączona insulina, czy dalsza dieta. Dzidziuś chyba się wystraszył, bo mdłości od wczoraj dużo słabsze i zaczęłam nawet czuć się głodnaSą tutaj jeszcze "słodkie" dziewczyny? Korzystacie standardowo z glukometru, czy macie sensory? Nie ukrywam, że kłucie się minimum 4 razy dziennie do końca ciąży troche mnie przeraża....
ja od początku ciąży miałam tylko 2 wyniki podwyższone. Jeden miałam 97. Pozniei miałam jakoś 92 i coś. W każdym razie od tamtej pory każde badanie glukozy na czczo jest już w normie, bo tak 87-89Ja właśnie siedzę na krzywej cukrowej... Dramat
Mierzyłam przez dwa tygodnie cukier na czczo i po każdym dużym posiłku i jedynie na czczo miałam podwyższony wynik. Gorsze od kłucia jest to moim zdaniem, że musiałam sprawdzać dokładnie kiedy zjadłam i jeszcze pamiętać o tym żeby się pomierzyć godzinę później
Nie wiem jak to jest u osób szczupłych, ale siostra mojego męża miała przez jakiś czas sensor założony i mówiła że to jakaś masakra. Czuła jak ją "kłuł" przy niektórych ruchach, a pomiary były beznadziejne... Potrafił ją w nocy telefon budzić powiadomieniem, że ma cukier na poziomie 30...Co oczywiście było totalną bzdurą.
No i teraz kwestia tego,czy miała to źle założone, czy jak ktoś jest "większy" no to może faktycznie nie działać tak jak powinien. Także ja chyba zostanę przy tradycyjnym glukometrze w razie czego.
Piszesz o glukometrze czy wyniku z żyły? Bo ja np jak badałam glukometrem to był całkiem inny wynik niż z żyły... glukometr mam wrażenie ze zawyża..ja od początku ciąży miałam tylko 2 wyniki podwyższone. Jeden miałam 97. Pozniei miałam jakoś 92 i coś. W każdym razie od tamtej pory każde badanie glukozy na czczo jest już w normie, bo tak 87-89