reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

Czy śpicie już z poduszką ciążową ? Zaczyna mi być niewygodnie i myślę żeby się rozejrzeć i kupić jakąś. Polecacie jakieś ?

reklama
Czy śpicie już z poduszką ciążową ? Zaczyna mi być niewygodnie i myślę żeby się rozejrzeć i kupić jakąś. Polecacie jakieś ?
ja też powoli rozważam zakup, ale jak sobie przypominam ile to miejsca zajmowało na łóżku to się zastanawiam jak się zmieścimy 😂 tym bardziej, że ja już mniejsza nie będę, a i moje dziecko też rośnie. Już zajmuje pół łóżka 😂 dobrze, że coraz częściej daje się go przełożyć do siebie i ładnie przesypia noce.

Mam przeczucie że u mnie też tak będzie 😀 że w 17 tygodniu może być za szybko i dopiero na drugich prenatalnych albo na kolejnej wizycie około 20 tygodnia dopiero będzie coś wiadomo 😀 zżera mnie ciekawość i codziennie się budzę z myślą przecież to dziewczynka 🤣 aż natrętne te myśli są i sobie mówię spokojnie obojętnie jaka płeć a nie mogę się pozbyć tych myśli
Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Byłam przekonana, że to syn. Śnił mi się po nocach mały blondynek i się sprawdziło. ☺️ Teraz znów nie mam totalnie żadnego przeczucia. Bardzo chciałabym drugiego syna, ale będzie co będzie. :)

Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Byłam przekonana, że to syn. Śnił mi się po nocach mały blondynek i się sprawdziło. ☺️ Teraz znów nie mam totalnie żadnego przeczucia. Bardzo chciałabym drugiego syna, ale będzie co będzie. :)
mi w pierwszej ciąży też wszystko mówiło, że będzie syn no i jest. A teraz czuję jakąś pewność w tym, że będzie córka. Nie wiem jak to opisać, ale dosłownie wszystko krzyczy - córka i nawet jakby ktoś się mnie zapytał to bez zastanowienia pewnie bym tak odpowiedziała.

Mi się bardzo sprawdziła ta w kształcie C. Uwielbiałam ją i nawet spędziła ze mną 7 tygodni w szpitalu. Zdecydowanie dużo lepszy komfort snu, u mnie mega odciążała kręgosłup. Teraz szykuję się do zakupu, a póki co śpię na brzuchu z poduszką pod udem, żeby nie zgniatać malucha. 😅

Mam przeczucie że u mnie też tak będzie 😀 że w 17 tygodniu może być za szybko i dopiero na drugich prenatalnych albo na kolejnej wizycie około 20 tygodnia dopiero będzie coś wiadomo 😀 zżera mnie ciekawość i codziennie się budzę z myślą przecież to dziewczynka 🤣 aż natrętne te myśli są i sobie mówię spokojnie obojętnie jaka płeć a nie mogę się pozbyć tych myśli
pewnie u mnie tez tak bedzie ze we wrzesniu dopiero poznam tego gagatka 🙈

Mi się bardzo sprawdziła ta w kształcie C. Uwielbiałam ją i nawet spędziła ze mną 7 tygodni w szpitalu. Zdecydowanie dużo lepszy komfort snu, u mnie mega odciążała kręgosłup. Teraz szykuję się do zakupu, a póki co śpię na brzuchu z poduszką pod udem, żeby nie zgniatać malucha. 😅
ja też jeszcze śpię na brzuchu. Co prawda nie ma opcji spania totalnie na brzuchu już, ale tak jak Ty z poduszką pod udem jeszcze daje radę.
Ja właśnie się zastanawiam nad kształtem poduszki teraz, ale chyba znowu pójdę w klasyczne C.

Ostatnio powiedziałam teściowej że nie mam ochoty na mięso a na widok ryb mnie mdli a ona na to o to będzie chłopak 🤣 i to mnie zdenerwowało 🤣🤣🤣 a wcześniej mówiła pewnie masz ochotę na ogórki kiszone a ja no właśnie nie, w ogóle, tylko chce mi się owoców, słodkich i lodów 😀cerę mam tak okropną codziennie nowe pryszcze. Wiem że to zabobony, ale nie mogę pozbyć się myśli o dziewczynce. A tu będzie zaskoczenie jak jednak chłopak się okaże 🤣🤣

reklama
Ja też śpię na brzuchu, ale myślałam już o poduszce 🙈 tylko moja jest dość słaba, kupilam jakis noname na allegro i tak się zbiła. Macie jakieś fajne polecajki?
No i też mój facet modli się żebym jeszcze jej nie wyciągała 😂 i nie wiem gdzie się zmieści jak córka w nocy do nas przechodzi 😂

Do góry