reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

W poprzedniej ciąży bardzo długo zwlekałam z jakimikolwiek zakupami i wyborami. Ze strachu. W końcu wybrałam Kindekraft Prime 2 i polecam 🙂 Jedyny minus to spora, nieskładalna gondola. Aczkolwiek wygląda i jeździ się nim świetnie ☺️

Niestety w lutym czeka mnie wymiana na taki rok po roku i generalnie mam już wybrany 🤣🤣🤣
ja właśnie nie będę myśleć o wózku dla dwójki, bo mojego aktualnie spacerówka parzy, a co dopiero w przyszłym roku. Ale wiem, że szuka. Takiego raczej ze składana gondola. Teraz mieliśmy juname i przewóz nawet samego stelarza był już ciężki 😅 o ile szybkie zakupy z dzieckiem w nosidełku na stelarzu były ok, tak na dłuższe wyjazdy to już raczej gondola, a samochód z gumy nie jest 😅

reklama
ja właśnie nie będę myśleć o wózku dla dwójki, bo mojego aktualnie spacerówka parzy, a co dopiero w przyszłym roku. Ale wiem, że szuka. Takiego raczej ze składana gondola. Teraz mieliśmy juname i przewóz nawet samego stelarza był już ciężki 😅 o ile szybkie zakupy z dzieckiem w nosidełku na stelarzu były ok, tak na dłuższe wyjazdy to już raczej gondola, a samochód z gumy nie jest 😅
Powiem Ci, że my na dłuższy wyjazd ostatnio zrobiliśmy z tej gondoli "walizkę". Po prostu wypchaliśmy ją różnymi rzeczami 🤣🤣 No ale my też mamy duży samochód, więc to nie jest wielki problem. Ale faktycznie teraz wybrałam wózek, który gondolę ma składaną bo będzie wygodniejsza na pewno

W poprzedniej ciąży bardzo długo zwlekałam z jakimikolwiek zakupami i wyborami. Ze strachu. W końcu wybrałam Kindekraft Prime 2 i polecam 🙂 Jedyny minus to spora, nieskładalna gondola. Aczkolwiek wygląda i jeździ się nim świetnie ☺️

Niestety w lutym czeka mnie wymiana na taki rok po roku i generalnie mam już wybrany 🤣🤣🤣
Ja przy pierwszym miałam bordowy Adamex Reggio Premium i w sumie dobrze nam służył. Gondola też nie była składana, a teraz się zastanawiam czy nie dokupić samej gondoli do Snap4 Sport, bo mam na strychu, ale takie to brzydkie z gondolą... 😂 W ogóle ceny wózków mnie przeraziły. Większość, która mi się podoba to cena rzędu minimum 3 tysięcy, a w życiu tyle nie dam i na ten moment skłaniam się ku temu z Adamexu.

Ja przy pierwszym miałam bordowy Adamex Reggio Premium i w sumie dobrze nam służył. Gondola też nie była składana, a teraz się zastanawiam czy nie dokupić samej gondoli do Snap4 Sport, bo mam na strychu, ale takie to brzydkie z gondolą... 😂 W ogóle ceny wózków mnie przeraziły. Większość, która mi się podoba to cena rzędu minimum 3 tysięcy, a w życiu tyle nie dam i na ten moment skłaniam się ku temu z Adamexu.
Ja właśnie też patrzyłam na te ceny z oczami jak 5 złotych 🤣 Ale wcześniej przy synu i córce musiałam kupować używane, jak najtańsze i zawsze mi się marzyło mieć jakiś ładny. No i teraz w końcu mogłam sobie pozwolić na wybór nowego, ładnego, ale sobie pomyślałam że bez przesady żeby też niewiadomo ile za niego płacić. Tego Kindekrafta kupiliśmy na promocji i wyszedł nas chyba jakieś 1,5 tysiąca więc to naprawdę niezła cena za nowy wózek 2w1 😅

Teraz byłam trochę w szoku, bo szukając takiego rok po roku już miałam w głowie że takie kosztują pewnie z 5 tysięcy... A uwaga uwaga, znalazłam naprawdę fajny model X-Landera za 1800zł i to z dwiema spacerówkami w zestawie i jedną gondolą 🫣

Ostatnio powiedziałam teściowej że nie mam ochoty na mięso a na widok ryb mnie mdli a ona na to o to będzie chłopak 🤣 i to mnie zdenerwowało 🤣🤣🤣 a wcześniej mówiła pewnie masz ochotę na ogórki kiszone a ja no właśnie nie, w ogóle, tylko chce mi się owoców, słodkich i lodów 😀cerę mam tak okropną codziennie nowe pryszcze. Wiem że to zabobony, ale nie mogę pozbyć się myśli o dziewczynce. A tu będzie zaskoczenie jak jednak chłopak się okaże 🤣🤣
Ja z obydwoma chłopcami nie jadła mięsa. W pierwszej to do 7 miesiąca.
W trzeciej z dziewczynką jadłam jedna wędlinę i dopiero po 3 miesiącu zaczęłam trochę miesa

Ja dzisiaj mialam wizytę i wszystko wyszlo dobrze- maluch z usg cały czas wychodzi większy, ale tego wlasnie sie spodziewałam. Prenatalne za 2 tygodnie, ale juz dzis oglądałam paluszki, stopy 🥰 ja zamykam miesiąc, wiec wiem, ze wy te obrazki macie juz dawno za sobą, ale dzielnie Was gonię 😁

Co do wózków to przy córce dostaliśmy po synu siostry bugaboo fox i bardzo nam sie sprawdził, bo robiliśmy sporo wycieczek po nierównym terenie. Jest to jednak spory wózek i na pewnym etapie dokupiliśmy bardziej kompaktową spacerówkę. Do tej pory korzystamy z obu wózków, mimo ze corka w listopadzie kończy 3 lata- nie jeździ jakoś bardzo dużo, ale jeszcze nam sie przydają.

Powiem Ci, że my na dłuższy wyjazd ostatnio zrobiliśmy z tej gondoli "walizkę". Po prostu wypchaliśmy ją różnymi rzeczami 🤣🤣 No ale my też mamy duży samochód, więc to nie jest wielki problem. Ale faktycznie teraz wybrałam wózek, który gondolę ma składaną bo będzie wygodniejsza na pewno
a jaki macie samochód? 🙈😅 pytam bo my właśnie stoimy przed wyborem i do września musimy kupić 😂 a ja z tych co zawsze za dużo zabiorą 😂😂

mnie w poprzedniej ciąży wszyscy mówili że będzie chłopak bo „jem słone nie słodkie, bo nie jem mięsa, bo miałam piękne włosy i cerę” itp itd. A ja od 12 tc wiedziałam ze dziewczynka 🙈 i wszystkim mówiłam ze na pewno dziewczynka a oni ze na bank nie bo to niemożliwe ze tak dobrze wyglądam przy dziewczynce 😅😅😅
Hehe ja też tak miałam . za ładna cera. Promieniejesz.

reklama
Ja dzisiaj mialam wizytę i wszystko wyszlo dobrze- maluch z usg cały czas wychodzi większy, ale tego wlasnie sie spodziewałam. Prenatalne za 2 tygodnie, ale juz dzis oglądałam paluszki, stopy 🥰 ja zamykam miesiąc, wiec wiem, ze wy te obrazki macie juz dawno za sobą, ale dzielnie Was gonię 😁

Co do wózków to przy córce dostaliśmy po synu siostry bugaboo fox i bardzo nam sie sprawdził, bo robiliśmy sporo wycieczek po nierównym terenie. Jest to jednak spory wózek i na pewnym etapie dokupiliśmy bardziej kompaktową spacerówkę. Do tej pory korzystamy z obu wózków, mimo ze corka w listopadzie kończy 3 lata- nie jeździ jakoś bardzo dużo, ale jeszcze nam sie przydają.
Ja też w piątek zachwycałam się tym widokiem, bo jesteśmy na podobnym etapie. Też było widać paluszki. 🥰

Do góry