reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

U mnie lekarz napisał na kartce że będzie chłopak po usg w 15 tygodniu i zrobiliśmy gender reveal i po tym dostałam kopertę od koleżanki która znała płeć od lekarza ze zdjęciem usg na którym ewidentnie widać pępowinę dlatego się zastanawiam czy zaznaczył coś oby zaznaczyć czy naprawdę jest tam 3 syn. Dodam że z tego dnia USG mam także inne zdjęcie całościowe dziecka gdzie widać jak pępowina idzie między nogami pod udem i wtedy już ją widać przy rączce dziecka
na tym etapie narządy dopiero się kształtują, mój mi w 13+4 powiedział że chłopak, po wyrostku, po tym jak kształtowały się nerki (podobno na dziewczynkę inaczej się kształtują). Mam zdjęcie krocza a w życiu bym z tego nie zgadła czy to chłopak czy dziewczynka 😅

Co dokładnie Cię martwi? To że może lekarz pomylił pępowinę z siusiaczkiem, czy to ze wgl mogl nie widzieć płci? Moze takie dal wydruki ale w trakcie badania widzial wiecej?

reklama
na tym etapie narządy dopiero się kształtują, mój mi w 13+4 powiedział że chłopak, po wyrostku, po tym jak kształtowały się nerki (podobno na dziewczynkę inaczej się kształtują). Mam zdjęcie krocza a w życiu bym z tego nie zgadła czy to chłopak czy dziewczynka 😅

Co dokładnie Cię martwi? To że może lekarz pomylił pępowinę z siusiaczkiem, czy to ze wgl mogl nie widzieć płci? Moze takie dal wydruki ale w trakcie badania widzial wiecej?
Martwi mnie to że zapłaciłam za sprawdzenie płci i mógł zrobić te zdjęcia bardziej dokładne żeby było widać jeżeli naprawdę zobaczył tam chłopca a nie na zdjęciach zaznaczył w kółko pępowine… mam lekką nadzieję że jednak się pomylił i jest dziewczynka ale to takie 1% bo na pierwszym zdjęciu można na upartego twierdzić że widać chłopca ale sama nie wiem czy na takim etapie ciąży aż tak widać dokładnie siusiaka i jajka 😂 Na internecie dziewczyny wstawiają zdjęcia w ogóle inne na których widać chłopca. Nie wiem wysyłam zdjęcie do podglądu może któraś zobaczy tam coś innego niż ja 😃Zobacz załącznik 1719932

Na takim etapie to penis i wargi sromowe są podobne...
Rozmawiałam z moją lekarz na ten temat, nie jest to właściwy czas na zgadywanie bo łatwo o pomyłkę.

Dziwne, że miałaś pomysł tak wczesnego gender reveal, czemu nie chociaż po połówkowych? Co jeśli po imprezie wyjdzie inna płeć?

Martwi mnie to że zapłaciłam za sprawdzenie płci i mógł zrobić te zdjęcia bardziej dokładne żeby było widać jeżeli naprawdę zobaczył tam chłopca a nie na zdjęciach zaznaczył w kółko pępowine… mam lekką nadzieję że jednak się pomylił i jest dziewczynka ale to takie 1% bo na pierwszym zdjęciu można na upartego twierdzić że widać chłopca ale sama nie wiem czy na takim etapie ciąży aż tak widać dokładnie siusiaka i jajka 😂 Na internecie dziewczyny wstawiają zdjęcia w ogóle inne na których widać chłopca. Nie wiem wysyłam zdjęcie do podglądu może któraś zobaczy tam coś innego niż ja 😃Zobacz załącznik 1719932
Przepraszam, ale muszę, bo się uduszę. Czy naprawdę to płeć jest najważniejsza? 🫠
Ciesz się, że wszystko jest dobrze, a dziecko zdrowe. 😉 Taki jest mój pogląd.
Na tym etapie tak jak dziewczyny pisały - jest to wróżenie z fusów.

Na takim etapie to penis i wargi sromowe są podobne...
Rozmawiałam z moją lekarz na ten temat, nie jest to właściwy czas na zgadywanie bo łatwo o pomyłkę.

Dziwne, że miałaś pomysł tak wczesnego gender reveal, czemu nie chociaż po połówkowych? Co jeśli po imprezie wyjdzie inna płeć?
Gender był tak szybko ze względu na pogodę i na to że akurat wszyscy znajomi i rodzina była na miejscu, a jeżeli płeć okaże się inna to dla mnie to żaden problem

Przepraszam, ale muszę, bo się uduszę. Czy naprawdę to płeć jest najważniejsza? 🫠
Ciesz się, że wszystko jest dobrze, a dziecko zdrowe. 😉 Taki jest mój pogląd.
Na tym etapie tak jak dziewczyny pisały - jest to wróżenie z fusów.
Tu nie chodzi o to czy płeć jest najważniejsza, zrozum kobiety które pragną jakiejś płci bo np tak jak ja mam już 2 synów ale to nie oznacza że jeżeli będę miała jednak 3 syna to się załamie i nie będę go chciała nie. Będę go Kochać tak samo tylko człowiek ma nadzieję i doszukuje się wszystkiego z pragnienia i tyle. A wiadome jest to że w pierwszej kolejności pragnie się tego żeby dziecko było zdrowe.

Często i gęsto dziewczynom zajmuje bardzo długo, żeby mieć jakiekolwiek dziecko.
Długie starania naturalne, procedury in vitro, włączenie leków aby cokolwiek z tego było. Więc raczej preferencje płciowe tutaj są rzadkością...

Często i gęsto dziewczynom zajmuje bardzo długo, żeby mieć jakiekolwiek dziecko.
Długie starania naturalne, procedury in vitro, włączenie leków aby cokolwiek z tego było. Więc raczej preferencje płciowe tutaj są rzadkością...
Czyli dla Ciebie pomyliłam forum :) każdy ma inne pragnienia, więc nie rozumiem Twojej reakcji na pragnienie posiadania jakiejś płci

reklama
Do góry