reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lutowe mamusie 2026

A ja dziewczyny pojechałam rano na kolejną betę i mam mieszane uczucia. W czwartek wynik 3297,90 a dziś 6147,40. Wiem, że są różne szkoły - że zwalnia po 1000, albo po 10000… Niby przyrost 86,4%, ale i tak się cholernie martwię. Nie wiem jak ja do tej środy wytrwam.

reklama
Rozumiem ale co mi teraz pomoże szpital jeśli jest za wcześnie i nic nie widać a inne parametry są w normie czyli jajniki przyrost endometrium wręcz idealny na ciążę , wolę poczekać do wtorku , beta powinna mieć już około tysiąc i wtedy jak nie będzie nic w macicy jechać . Ogólnie jeśli będzie a płód obumarł lub jest puste jajo to beta będzie przyrastał coraz mniej aż zacznie spadać więc wolałabym sama porobić i się oczyścić .
Domyślam się co czujesz, że laski nieznane z forum naciskają na jakąś Cp, a lekarz mówi co innego żeby spokojnie czekać, a ty też się nie czujesz źle. Wiem bo miałam to samo ale właśnie dzięki tym naciskom przestałam słuchać swojego lekarza, który kazał mi czekać też do poniedziałku i dalej badać bete. Pojechałam na szpital, jak się okazało w ostatnim momencie. Jeśli pojawia się choćby cień szansy na to że jest to CP, to bądz tą przewrażliwioną laską, bo niestety ale każda CP stanowi bezpośre zagrożenie życia. Nie zależnie czy beta wynosi 500 czy 1500, tu nie ma reguły kiedy jajowód może pęknąć.
Ps. Gdybyś się zdecydowala wybrac do szpitala, a masz oznaczoną i potwierdzona grupę krwi to zabierz ze sobą ten papier.

Ostatnia edycja:
A ja dziewczyny pojechałam rano na kolejną betę i mam mieszane uczucia. W czwartek wynik 3297,90 a dziś 6147,40. Wiem, że są różne szkoły - że zwalnia po 1000, albo po 10000… Niby przyrost 86,4%, ale i tak się cholernie martwię. Nie wiem jak ja do tej środy wytrwam.
Ale przyrost jest w normie :) to normalne, że tempo przyrostu zwalnia. U mnie pierwszy przyrost był ponad 400% kolejne za każdym razem co raz mniejsze i mniejsze. Patrzy się na to tylko czy jest powyżej tych 66% :) pomyśl jakie by były wartości, gdyby beta rosła cały czas po te 150 % :D w pewnym momencie na późniejszym etapie nawet może zacząć spadać bo funkcje przejmuje łożysko :)

potwierdzam słowa wyżej 😊 spokojnie, to bardzo dobry przyrost. Nawet jeśli beta zwalnia po 10000 to z takim przyrostem za 2 dni przegonisz już to 10tys i będzie na pewno wolniej rosło 💕 wszystko jest dobrze, przystosuj piękne🥰

Dobrze , jadę zrobić progesteron , zobaczymy jak wyjdzie i najwyżej udam się do szpitala
czasami dobrze jest posłuchać osób, których to dotknęło. Lekarze lekarzami ale niestety nie raz bagatelizują pewne rzeczy, mówią że wymyślamy itp.
Daj znać jak tam, trzymam kciuki żeby było dobrze. Nie mam doświadczenia, ale po tym co piszą dziewczyny to bardzo poważna sprawa. 🍀🍀

Hejka. Dziewczyny czuję się coraz ciężej. Mam bardzo pracowity weekend a wczoraj ledwo coś robiłam. Wstałam rano by ogarnąć to co nie dałam rady w wczoraj (ciężko było bo ciągle mogłabym spać) . Pojechałam na realizację oczywiście o czymś zapomniałam. Mnóstwo trudności po drodze. A wracając tak mi się wymiotowac zachciało. Myślałam że nie dam rady

Kurcze , wiem jaką mam grupę krwii bo mam w książeczce z dzieciństwa ale nie oznaczalam jej teraz bo nie wiedziałam , rano za waszymi radami , za które serdecznie dziękuję , ps. Gdyby nie wy nie wiedziałabym nawet o badaniach bety i tak czekała na wtorek , pojechałam rano na progresteron i czekam na wyniki, macie rację , nie będę czekała na wizytę we wtorek , tylko udam się do położniczego bo chce mieć to już za sobą i nie martwić się że coś mi pęknie.Nie mam ubezpieczenia ale jeśli mam potwierdzenie w becie że ciąża jest to chyba nie powinno być problemu i może z racji tego że jest to ciąża wczesna uda się tabletkami . Możecie mi doradzić co spakować do szpitala .przy okazji kupiłam w Pepco piżamę do szpitala .

Kurcze , wiem jaką mam grupę krwii bo mam w książeczce z dzieciństwa ale nie oznaczalam jej teraz bo nie wiedziałam , rano za waszymi radami , za które serdecznie dziękuję , ps. Gdyby nie wy nie wiedziałabym nawet o badaniach bety i tak czekała na wtorek , pojechałam rano na progresteron i czekam na wyniki, macie rację , nie będę czekała na wizytę we wtorek , tylko udam się do położniczego bo chce mieć to już za sobą i nie martwić się że coś mi pęknie.Nie mam ubezpieczenia ale jeśli mam potwierdzenie w becie że ciąża jest to chyba nie powinno być problemu i może z racji tego że jest to ciąża wczesna uda się tabletkami . Możecie mi doradzić co spakować do szpitala .przy okazji kupiłam w Pepco piżamę do szpitala .
Jak nie masz oznaczonej krwi to luz oni ci w razie potrzeby zrobią na miejscu, z książeczki na pewno nie będą się sugerować ani tym co mówisz :) W każdym razie do szpitala na początek kapcie, piżama, ręcznik, skarpety i woda wystarczy plus wiadomo wszystkie wyniki z krwi wydrukowane. Jak byś miała zostać to zawsze, ktoś może ci przywieźć potrzebne rzeczy. Warto też zabrać ze sobą coś do przegryzienia na później ale czekając w kolejce lepiej nie jeść i raczej nie pić. W razie konieczności znieczulenia łatwiej to później przejdziesz, a gdyby okazało się że wszystko ok to po prostu coś zjesz i się napijesz bez szukania automatow.

Jak nie masz oznaczonej krwi to luz oni ci w razie potrzeby zrobią na miejscu, z książeczki na pewno nie będą się sugerować ani tym co mówisz :) W każdym razie do szpitala na początek kapcie, piżama, ręcznik, skarpety i woda wystarczy plus wiadomo wszystkie wyniki z krwi wydrukowane. Jak byś miała zostać to zawsze, ktoś może ci przywieźć potrzebne rzeczy. Warto też zabrać ze sobą coś do przegryzienia na później ale czekając w kolejce lepiej nie jeść i raczej nie pić. W razie konieczności znieczulenia łatwiej to później przejdziesz, a gdyby okazało się że wszystko ok to po prostu coś zjesz i się napijesz bez szukania automatow.
Wzięłam dzisiaj wyniki wszystkie bety na papierku , w poniedziałek odbiorę progesteron i mogę jechać

reklama
Wzięłam dzisiaj wyniki wszystkie bety na papierku , w poniedziałek odbiorę progesteron i mogę jechać
Ale jak im pokażesz wynik w apce to też będzie ok, wydrukowane są jedynie wygodniejsze nie jest to raczej jakiś wymóg. Ja nawet nie miałam oznaczonego proga, a i tak zbadali mnie.
Wstrzymujesz się do poniedziałku z wizytą w szpitalu?

Ostatnia edycja:
Do góry