reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

Byłam na wizycie. I podczas USG lekarka chwilę patrzyła na monitor i powiedziała to wczesna ciąża... I wiecie co .. ja tu "usłyszałam "że ona mówi że coś jest nie tak.

Po chwili powiedziała że to wczesna ciąża tak 6.0 -6.1 (co się zgadza) że mało widzi. I gdy odwróciła faktycznie było mało widać. Zapytałam czy ten. Sprzęt jest dobry stwierdziła że jest troche słabszy. Powiedziała że widzi migajscy punkcik i jest dobrze ale ja czuję się taka zdezorientowana. Wyszłam załamana że ona milczała że była skupiona kurde nie wiem

Nie rozumiem siebie. Ta chwila ciszy przywołała źle wspomnienie
Może słaby sprzęt i nie bardzo wylewna pani doktor?? Są tacy lekarze..

reklama
Sądzę że słabszy to na NFZ w małej przychodni. Pani doktor niby ok ale taka spokojna. A ja przewrażliwiona
ja raz w ciazy zaczełam krwawic, od razu pojechalam na sor.. przyjeli mnie przyszedl lekarz zbadal mnie na fotelu pokiwal glowa i kazal przejsc na usg.. i lattzy patrzy szuka i pytam go i co? burknal nie i badal dalej poczym rzucil ze trzeba isc po innego lekarza parsklam placzem i czekalam tak dobre pare minut.. przyslza inna lekarka ledwo zaczela badanie i od razu „ mo jest Pani piekny dzidzius, a jak juz fikolki robi a no i serduszko bije, wszystko bedize dobrze” pd razu poczulam ulge ale co mi ten lekarz przyspozyl przez te 20 minut stresu to moje.. pozniej ta Pani powiedziala ze Pan doktor niezbyt wylewny jest.. pomyslalam ze mozna nie byc wylewnym ale kurde doprowadzil mnie o malo o zawal. Ale tez mialam lekarzala fajnego a tez za duzo nie lubil mowic taki charakter, tersz mam znowu taka ze duzo tlumaczy takze jak to czlowiek kazdy z nas inny, bedzie dobrze❤️

Jak tam samopoczucie dziewczynki? ☺️
Ja dziś się pakuje i wieczorem ruszam na działkę nad jezioro 🥳 liczę że trochę odpocznę bo będą dziadkowie to niech się wnuczką zajmują 😄 mam nadzieję że dzięki temu szybciej czas do wizyty mi zleci bo wracamy dopiero w poniedziałek 🙈

Ja co raz to większe zjazdy zaliczam z nudnościami. Dziś powtórka z rozrywki, od 4 nie spałam przez nudności. Próbowaliście może gum do żucia na nudności z Pregna vomi?

ja raz w ciazy zaczełam krwawic, od razu pojechalam na sor.. przyjeli mnie przyszedl lekarz zbadal mnie na fotelu pokiwal glowa i kazal przejsc na usg.. i lattzy patrzy szuka i pytam go i co? burknal nie i badal dalej poczym rzucil ze trzeba isc po innego lekarza parsklam placzem i czekalam tak dobre pare minut.. przyslza inna lekarka ledwo zaczela badanie i od razu „ mo jest Pani piekny dzidzius, a jak juz fikolki robi a no i serduszko bije, wszystko bedize dobrze” pd razu poczulam ulge ale co mi ten lekarz przyspozyl przez te 20 minut stresu to moje.. pozniej ta Pani powiedziala ze Pan doktor niezbyt wylewny jest.. pomyslalam ze mozna nie byc wylewnym ale kurde doprowadzil mnie o malo o zawal. Ale tez mialam lekarzala fajnego a tez za duzo nie lubil mowic taki charakter, tersz mam znowu taka ze duzo tlumaczy takze jak to czlowiek kazdy z nas inny, bedzie dobrze❤️
Lekarze potrafią czasami mega wystraszyć..

Gratulacje dziewczyny! to dopiero poczatki takze bedziemy sie zbierac, dziewczyny z kresek niezle sie gimastykuja, nogi w gorze trzymają na owulaki sikają super babki, takze czekamy na nie 🥹❤️🤞🏻
Trochę nieśmiało tu zawitałam. Miałam przeczucie, że mi się uda w tym cyklu, są równe bo od 25dc do 35, więc rozbieżność duża. Badałam betę po pierwszym pozytwnym teście w 25dc, wynosiła 9.34, dwa dni później 54.90 przyrost o ponad460%. Sądzicie, że to dobry znak ? Według ostatniego cyklu miesiączka powinna przyjąć jutro, testy pięknie pozytywne, do lekarza dopiero za tydzień 🫣

Trochę nieśmiało tu zawitałam. Miałam przeczucie, że mi się uda w tym cyklu, są równe bo od 25dc do 35, więc rozbieżność duża. Badałam betę po pierwszym pozytwnym teście w 25dc, wynosiła 9.34, dwa dni później 54.90 przyrost o ponad460%. Sądzicie, że to dobry znak ? Według ostatniego cyklu miesiączka powinna przyjąć jutro, testy pięknie pozytywne, do lekarza dopiero za tydzień 🫣
hej, witamy 💕
Przyrost piękny 😍

reklama
Ja co raz to większe zjazdy zaliczam z nudnościami. Dziś powtórka z rozrywki, od 4 nie spałam przez nudności. Próbowaliście może gum do żucia na nudności z Pregna vomi?
Ja te gumy używałam w pierwszej ciąży i efekt średni, pomagało na chwilę, a jak za długo żułam to mdłości wzmagały. Teraz też powoli wchodzę w etap mdłości codziennie, ale jeszcze nie jest tak źle, żebym szukała pomocy. Lekarz zapisał mi jakieś drogie tabsy Bonjesta, ale sądzę, że są jakieś inne leki, a ten przepisał tylko dlatego, że ma z tego kasę. No ale jest to jakaś opcja, tylko czy faktycznie działa to nie wiem, bo na razie ich nie wykupiłam. Póki co przeważnie pomaga mi zjedzenie czegoś albo leżenie. Gorzej jak nie będę mogła sobie na to pozwolić.

Do góry