reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
mi sie tez wydaje troche ciemniejszy ale test to tylko kawalek papieru takze nie martw sie i czekamy na bete 🤞🏻
krew już upuszczona. Teraz długie czekanie na wynik 🫣 zrobiłam też jeszcze raz proga. Bo wyszedł mi dość niski teraz, ale w poprzedniej ciąży też raczej miałam w tych niższych wartościach.
Miałyście usg w tym cyklu? U mnie standardowo wszystko w niskim wartościach, bo nawet endometrium w zeszły piątek po owu miałam 9 🫣😅

krew już upuszczona. Teraz długie czekanie na wynik 🫣 zrobiłam też jeszcze raz proga. Bo wyszedł mi dość niski teraz, ale w poprzedniej ciąży też raczej miałam w tych niższych wartościach.
Miałyście usg w tym cyklu? U mnie standardowo wszystko w niskim wartościach, bo nawet endometrium w zeszły piątek po owu miałam 9
Ja w tym cyklu miałam pierwszy monitoring owulacji. Byłam też wcześniej u lekarza i zalecił mi witaminy które miały niby wspomóc zachodzenie. Nie wiem czy to magia tych witamin /suplementów. Bo jak tak to mogę rozgłosić wszystkim co to było może komuś pomoże.

A może potrzebowałam terapii szokowej która też przeszłam w tym miesiącu :p

Miałyście usg w tym cyklu? U mnie standardowo wszystko w niskim wartościach, bo nawet endometrium w zeszły piątek po owu miałam 9 🫣😅
nie ja nie mialam, ale wlansie przed chwila zapisalam sie na wizyte ciazowa w poniedzialek bedzie rowno 5 tc takze za duzo nie zobacze ale Pani doktor kazala sie wstawic 😀

nie ja nie mialam, ale wlansie przed chwila zapisalam sie na wizyte ciazowa w poniedzialek bedzie rowno 5 tc takze za duzo nie zobacze ale Pani doktor kazala sie wstawic 😀
u mnie w pierwszej ciąży pęcherzyk ciążowy pojawił się jakoś 5t5d, a serduszko w 6t. Akurat wtedy trafiłam do szpitala, bo miałam plamienia, beta była już wysoka, a na wizycie u ginekologa nie było nic widać. Przyjęli mnie na oddział i na USG był już widoczny pęcherzyk. Kilka dni później serduszko i wypisali mnie do domu.

Teraz miałam niby umówioną wizytę kontrolną z wynikami badań za tydzień w piątek, ale raczej ją przełożę na późniejszy termin. Totalnie nie brałam pod uwagę, że te kreski się pojawią 😅 mój lekarz chyba też nie 😅

ja robiłam test w czwartek (22 maja) i był bielutki. W piątek miałam wizytę u gina i stwierdził że skoro mam od lutego plamienia przed okresem to mam niewydolność 2 fazy cyklu i od kolejnego cyklu mam brać dupka przez 10 dni. Na usg nie widział żeby cokolwiek wskazywało na ciążę, polecił nawet że jak po 2 miesiącach brania tego dupka nie zajdę to żeby pomyśleć o wizycie w klinice niepłodności. A w niedzielę test był pozytywny 😅 do tego progesteron mam 25 (2 dni później 23) i nie wskazuje to na potrzebę dodatkowego brania luteiny więc chyba się pomylił 🙈🙈

A jakie bierzecie lub planujecie zakupić witaminy ciążowe? Poprzednia ciążę brałam iść polecana Puerie 1 i potem 2 i teraz też się nad nią zastanawiam.

reklama
Do góry