reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamusie 2026

Ja te gumy używałam w pierwszej ciąży i efekt średni, pomagało na chwilę, a jak za długo żułam to mdłości wzmagały. Teraz też powoli wchodzę w etap mdłości codziennie, ale jeszcze nie jest tak źle, żebym szukała pomocy. Lekarz zapisał mi jakieś drogie tabsy Bonjesta, ale sądzę, że są jakieś inne leki, a ten przepisał tylko dlatego, że ma z tego kasę. No ale jest to jakaś opcja, tylko czy faktycznie działa to nie wiem, bo na razie ich nie wykupiłam. Póki co przeważnie pomaga mi zjedzenie czegoś albo leżenie. Gorzej jak nie będę mogła sobie na to pozwolić.
Tak o tych lekach na receptę słyszałam w sumie dużo dobrego ale do momentu jak nie mam wymiotów to wolałabym jeszcze próbować czegoś bez recepty. Właśnie jedzenie też mi do tej pory pomagało ale ostatnio ciągłe podjadanie nie ratuje mi już do końca sytuacji 😅🫣

reklama
W pierwszej ciąży na nudności pomagały mi migdały, teraz póki co nie jest źle, mam tylko taki lekki dyskomfort.

W pierwszej ciąży na nudności pomagały mi migdały, teraz póki co nie jest źle, mam tylko taki lekki dyskomfort.
To mi na samą myśl o migdałach robi się niedobrze 😂 W pierwszej ciąży najwięcej jadłam ogórków małosolnych i teraz też w sumie często jem, choć tak jak w pierwszej całkiem odrzuciło mnie od smaku słodkiego tak teraz miewam ochotę na jakieś żelki, czy batona. Ale jednak na mdłości lepsze ogóry 😂

to cudowne wieści 😍 aż niemożliwe, ale cudowne 😍 czy coś mówił na temat tej źle rosnącej bety?
Tak pokazałam wszystkie badania bety , Pan doktor popatrzył ale powiedział że teraz ważniejsze już będzie USG , pokazałam też wyniki progesteronu , nie odniósł się do nich . Na 5 tydz . wszystko na USG wyglada bardzo prawidłowo . Ja jestem w totalnym szoku naprawdę ...

Tak o tych lekach na receptę słyszałam w sumie dużo dobrego ale do momentu jak nie mam wymiotów to wolałabym jeszcze próbować czegoś bez recepty. Właśnie jedzenie też mi do tej pory pomagało ale ostatnio ciągłe podjadanie nie ratuje mi już do końca sytuacji 😅🫣
Może anaketon? Podobno bardzo pomaga w ciazy na nudnosci

Ja jestem cały czas jak za mglą 🙈 jutro pójdę zbadać tarczyce i cukier. Obawiam się że może być jeden wielki cyrk

reklama
Do góry