reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamusie 2026

Ja te jestem po CC. Teoretycznie też miałam sn ale nie skończyło się to dobrze. Wręcz cieszę się że żyje.
Więc przez to wszystko liczę chociaż na 37 tc

reklama
no mamy takie terminu ze nigdy nie wiadomo, ja jestem po cc ale teraz chcialabym sn zobaczymy co wyjdzie , ostatni porod 3 miesiace wczesniej niz termin porodu takze mam teraz nadzieje ze bedzie do konca 😃
o kurczę 🙈 a dawno to było? Ja pierwszą ciążę poroniłam (poronienie zatrzymane), druga była książkowa, zero problemów i mam nadzieję że teraz też tak będzie 😁 tylko oby tym razem mdłości mnie ominęły 🥵🥵🥵

Bierzecie już jakieś witaminy?

o kurczę 🙈 a dawno to było? Ja pierwszą ciążę poroniłam (poronienie zatrzymane), druga była książkowa, zero problemów i mam nadzieję że teraz też tak będzie 😁 tylko oby tym razem mdłości mnie ominęły 🥵🥵🥵

Bierzecie już jakieś witaminy?
3 lata temu, druga ciaza poronienie samoistne teraz w marcu, tak ja biore witaminy :)

Ja na razie kwas foliowy. Jeszcze dwa dni temu brałam coś na wspomaganie zajścia w ciążę i akurat gdy je brałam się udało. Ciekawe czy to przypadek. Ale już rozglądałam się za suplementami.

Dziś zapytam lekarza bo idę na wizytę.

Ja na razie kwas foliowy. Jeszcze dwa dni temu brałam coś na wspomaganie zajścia w ciążę i akurat gdy je brałam się udało. Ciekawe czy to przypadek. Ale już rozglądałam się za suplementami.

trzymam kciuki za wizytę!

Ja jestem zapisana do lekarza który prowadził moją poprzednia ciąże na 10 czerwca 🙈napisałam do niego smsa że jestem w ciąży i mam betę 91 i kiedy mogę się do niego wybrać (oczywiście cała wypowiedź była ładniej napisana😅) i odpisał mi że zaprasza 10 czerwca więc lecę 🙈nie wiem jak wytrzymam do tego czasu 😬 w poprzedniej chodziłam co 2 tygodnie dopóki nie poczułam ruchów 🙈 a w międzyczasie i tak detektorem tętna codziennie sprawdzałam czy bije serduszko 🥵

co do supli to ja biorę zestaw z HealthyLabs Care na 1 trymestr. Też w poprzedniej go brałam bo moja dietetyczka wtedy mi polecała ze względu na kwas foliowy metylowany - który podobno teraz już też jest zaleceniem.

Ja już nie 🙈 140 zł mnie policzyli za betę i progesteron w medicover 🙈🙈 za pierwszym razem miałam skierowanie, za drugim już lekarz nie widział potrzeby więc sama zapłaciłam i bum 🙈 czekam do wizyty 10 czerwca ale wierzę że będzie dobrze 😌

reklama
A ja jestem po wizycie i czuję się hmm zdezorientowana i zła.

Lekarz do którego między innymi planowalam chodzić (ale jak tak będzie to moge uciec) nie był dziś za miły.

Wiem że jest to etap w którym nic się nie zobaczy i mnie bardzo jest możliwość zrobienia cokolwiek. Ale już usłyszałam że panikuję.

Wydaje mi się że jednak to normalne że mogę czuć się niekomfortowo że już na samym początku mam jakieś plamienia. Zwłaszcza że długo się staraliśmy, straciłam już nadzieję. Do tej pory w żadnej ciąży nie było takich sytuacji.

Na koniec gdy jeszcze usłyszał że mam bóle brzucha to dał mi dufaston dwa razy dziennie. Teoretycznie zasugerował że mogę zostać dwa tygodnie w domu. To sama nie wiem do końca Jak mam postąpić

Do góry