reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
Cześć dziewczyny! 😊 Przeglądam forum od kilku dni, ale czekałam na usg żeby dołączyć. Wiem co czujecie kochane, ktore teraz żegnacie sie na forum, też tak miałam z 1 ciążą- poronienie na koniec grudnia w 6 tygodniu, nie było serducha, zarodek przestał się rozwijać 😞 Minęło 6 miesięcy- badania, suplementacja i udało się! Tym razem jest zarodek, pikające serducho na usg w 6+1, dużo radości i strachu, termin na 10 lutego, wszystkie wyniki ksiazkowe ❤️ Oczywiscie nie dowierzam jeszcze, kolejna wizyta miala byc za 4 tygodnie ale już wiem, że nie wytrzymam tak długo! Nie poddawajcie się- jeszcze będzie pięknie! 😊 Pozostałym dziewczynom życzę nudnych ciąż 😁

😱😱😱
To ja nawet w opisie badania mam napisane, że obecnie uważa się że moje mutacje mogą zwiększac ryzyko poronienia zwłaszcza w 1 trymestrze...
A wcześniej od pierwszej ciąży już miałaś zrobione badania i brałaś neoparin czy masz jakieś dzieci z ciąż bez heparyny?
Mam dwójkę dzieci z książkowych ciąż. Po drugim dziecku zdarzyła się CP, po niej poronienie, potem następne i wtedy zrobiłam badania i zaczęłam brać heparynę. Potem już na heparynie było jeszcze jedno poronienie i biochem. Teraz tą córkę którą odnosiłam to mój nowy lekarz powiedział że nie sądzi żeby to była zasługa heparyny 🤷

Ja za to mam wizytę jutro u jakiejś innej gin, trochę się też stresuję, czy da skierowanie na badania i założy kartę ciąży, ale powiem szczerze, że stresuję się bardziej wtorkową wizytą u lekarza medycyny pracy... Skoro teraz w systemie jest info o ciąży, to boję się trochę skłamać jak będzie pytać, a jak wyjdzie ciąża, to pewnie nie podpiszą ze mną umowy, a wydaje mi się, że znalazłam fajną pracę, chociaż pewnie jak powiem o ciąży, to nie będą chcieli mnie trzymać dłużej niż trzeba 😔 I niech mi ktoś powie, że kobiety nie są dyskryminowane.

reklama
Dziewczyny, czy może któraś z was rodziła wcześniej na Inflanckiej?

Bo tak się zastanawiam trochę pod kątem umówienia się do dr na prowadzenie, właśnie pracującej w tym szpitalu. Chciałabym docelowo mieć lekarza z szpitala w którym chciałabym rodzić.

Odstrasza mnie Żelazna z opiniami, że trudno się dostać... myślę nad Medicover też prywatnie (ale nie rodziłam wczesniej i się zastanawiam a co jeśli wykupię pakiet SN a nagle się dowiem że potrzebuję CC? 🙈💩)

Do góry