reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
No jak wpisze mój PESEL w system, to ciąża już jest zarejestrowana, bo pierwszy lekarz, u którego byłam, mówił, że musi to wpisać. A o ciążę i nawet datę ostatniej miesiączki to mnie w poprzedniej pracy na badaniach pytała lekarka, a tam badania były robione mega na odwal, 5 minut, a jednak o takie rzeczy się pytała.
Na jakiej stronie to sprawdzasz ? Można samemu sprawdzić czy jest zarejestrowana ciąża?

Zależy jakie masz czynniki wypisane przez pracodawcę w skierow iu na badania. Jeśli masz no pracę na wysokości, podnoszenie rzeczy cięższych niż 3 kg to mogą nie dać zdolności.
Nie, nic z tych rzeczy, bo to praca biurowa, ale też nie mam dostępu do skierowania, żeby sprawdzić, bo wszystko elektronicznie. Przypadkiem wyszło, że wpisali mi prowadzenia auta służbowego, o czym nie było mowy o potem jak się pytałam, to podobno z automatu wszystkim tak wpisują.

Na jakiej stronie to sprawdzasz ? Można samemu sprawdzić czy jest zarejestrowana ciąża?
Nie, samemu chyba nie można sprawdzić, to jest w jakimś systemie informacji medycznej, ale wiem, że ciąża jest wpisana, bo pytałam lekarza na pierwszej wizycie, czy od razu to wpisuje do rejestru.

No jak wpisze mój PESEL w system, to ciąża już jest zarejestrowana, bo pierwszy lekarz, u którego byłam, mówił, że musi to wpisać. A o ciążę i nawet datę ostatniej miesiączki to mnie w poprzedniej pracy na badaniach pytała lekarka, a tam badania były robione mega na odwal, 5 minut, a jednak o takie rzeczy się pytała.
Szczerze to ja na wielu wizytach w ciązy bylam i lekarze tego nie sprawdzali wcale, więc nawet się zastanawialam czy ten system faktycznie działa 🙈

reklama
Dziewczyny, czy może któraś z was rodziła wcześniej na Inflanckiej?

Bo tak się zastanawiam trochę pod kątem umówienia się do dr na prowadzenie, właśnie pracującej w tym szpitalu. Chciałabym docelowo mieć lekarza z szpitala w którym chciałabym rodzić.

Odstrasza mnie Żelazna z opiniami, że trudno się dostać... myślę nad Medicover też prywatnie (ale nie rodziłam wczesniej i się zastanawiam a co jeśli wykupię pakiet SN a nagle się dowiem że potrzebuję CC? 🙈💩)
no właśnie sama zaczynam się powoli zastanawiać, który szpital wybrać. Fakt, że nie mieszkam w Warszawie tylko jakies 40-50 min drogi od. Ale i tak u mnie będzie CC, bo nawet nie chcę próbować znowu porodu SN, a pierwszy i tak się skończył CC. W okolicy nie mam lekarza, który by pracował w którymś ze szpitali w Wawie, więc o to też ciężko. W pierwszej ciąży miałam rodzić w IMID, bo tam już robiłam amniopunkcję , prenatalne, echo serca itp. Ale finalnie trafiłam do szpitala w moim mieście z kolką nerkową i już tam zostałam. 🙈 w każdym razie, wiem, że szpital w moim mieście już odpada. Niby nie było tragicznie i rodzina była bardzo blisko, ale jednak nie mam jakiś mega super wspomnień..

Do góry