reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamusie 2026

Do prenatalnych mam jeszcze trochę czasu ale dostałam już kierowanie, bo podobno są kolejki na NFZ i za 2 tyg moja gin będzie na urlopie, więc chciała uniknąć wystawiania skierowania przez zastępującego ją lekarza. Najgorsze dla mnie, że w najbliższym tygodniu muszę zrobić test obciążenia glukozą 🤢 jak sobie przypomnę jak ja się czułam bez ciąży po tym badaniu to już mi się odechciewa.
Ok rozumiem, ale już masz termin…. Zabrzmiało poważnie:)
Współczuję…. Także pamiętam te badanie….

reklama
W ogóle wstałam dzisiaj po 4🙈 a teraz ledwo zyje.. dziecko 3 letnie na pokładzie więc mogę pomazyc o drzemce..

Na pewno. 😁
Chociaż dopóki się nie kupi, to też ciężko stwierdzić na ile dana rzecz się przyda.
ja już mam listę rzeczy które na pewno kupię choć mnóstwo osób mi odradzało, a jednak u nas by się sprawdziło. Pierwszą rzeczą na pewno jest dostawka i wybiorę tą z Chicco forever next to me 🙈
Na początku walczyłam ze córka będzie spać sama i jejku jak ten pierwszy miesiąc mnie w nocy zmęczył 🥵 w końcu posłuchałam mamy i wzięłam ją do nas do łóżka i niebo a ziemia. Karmiłam piersią i to karmienie stało się dużo łatwiejsze. Potem przerobiliśmy zwykłe łóżeczko na dostawkę no ale nie była zamykana, więc jak budziła się z drzemki to biegiem leciałam na piętro do sypialni żeby nie spadła (to jak już zaczęła się kręcić ale na 6 miesiacy zaczęła czworakowac wiec szybko szło, bo na 7 miesięcy już stała). Wiem ze dostawka super by się sprawdziłan ale właśnie ta większa.

ja już mam listę rzeczy które na pewno kupię choć mnóstwo osób mi odradzało, a jednak u nas by się sprawdziło. Pierwszą rzeczą na pewno jest dostawka i wybiorę tą z Chicco forever next to me 🙈
Na początku walczyłam ze córka będzie spać sama i jejku jak ten pierwszy miesiąc mnie w nocy zmęczył 🥵 w końcu posłuchałam mamy i wzięłam ją do nas do łóżka i niebo a ziemia. Karmiłam piersią i to karmienie stało się dużo łatwiejsze. Potem przerobiliśmy zwykłe łóżeczko na dostawkę no ale nie była zamykana, więc jak budziła się z drzemki to biegiem leciałam na piętro do sypialni żeby nie spadła (to jak już zaczęła się kręcić ale na 6 miesiacy zaczęła czworakowac wiec szybko szło, bo na 7 miesięcy już stała). Wiem ze dostawka super by się sprawdziłan ale właśnie ta większa.

Też oglądam dostawki... ale ciekawa jestem czy są takie, gdzie mogę np obniżyć dół i ciut większe bobo mogłoby w niej spać.
Kiedys koleżanka mi mówiła o takiej, teraz nie mogę znaleźć.

to tez jest tak ze jednen powie ze cos jest kit totalny a drugi ze kocha! ja w 1 ciazy sie przekonalam milion razy cos bylo polecane a mi sie nie sprawdzalo a cos co kazdy krytykowal bylo u mnie strzal w 10 😀 ile ja sie nasluchałam ze kosz mojzesza to badziew a u nas to bylo zbawienie 😀 dostawki nie mielismy ale teraz napewno kupie😀

Bardzo, bardzo cię rozumiem. Od początku ciąży mam dużo wątpliwości i smutnieję czy stresuję się właściwie bez powodu

No dokładnie tak jest - mam nadzieję, że to tylko reakcja organizmu raz, że na takie newsy, a dwa że hormony i że z czasem się to uspokoi...
Jak dziennie kubek melisy wypijam to ten nastrój jest jeszcze ok.😒

reklama
Dodam tylko że urlop, sen i Melisa dają radę :D niesamowite jak naturalnie wyregulował mi sie sen. Kiedyś chodziłam spać po 1-2 w nocy. Teraz biegnę do łóżka przed 23 :D

Do góry