• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamusie 2026

Też mam kilka rzeczy, które kupiłam chociaż inni uważali że to zbędne. Mianowicie jako mama karmiąca mm z całego serca polecam dyspenser do wody (bądź ekspress do mleka modyfikowanego)!! Nie wyobrażam sobie życia bez niego 😅 Do tego kosz na pieluchy (to musiałam wymarudzić u męża, w końcu po 3 miesiącach miał dość i sam kupił 😂) naprawdę się przydaje

reklama
Też oglądam dostawki... ale ciekawa jestem czy są takie, gdzie mogę np obniżyć dół i ciut większe bobo mogłoby w niej spać.
Kiedys koleżanka mi mówiła o takiej, teraz nie mogę znaleźć.
chicco forever next to me zobacz ☺️ to jest właśnie wymiarów normalnego łóżeczka i na pewno posłuży dłużej - moja dalej śpi w łóżeczku 120x60 tylko wali strasznie głową w szczebelki i szału już dostaje bo ja to wybudza 🙄

Dodam tylko że urlop, sen i Melisa dają radę :D niesamowite jak naturalnie wyregulował mi sie sen. Kiedyś chodziłam spać po 1-2 w nocy. Teraz biegnę do łóżka przed 23 :D

Chwała bo od jutra mam długi weekend. Chwilę odpocznę, może się wyśpię, to i prawa nogą zacznę wstawać. Mam nadzieję. 😬
Odkąd wiem o ciąży, to zaczyna mnie mulić od 19/20... muszę zazwyczaj trochę to "rozchodzić", ale na samym początku pamiętam jak o 21 meldowałam mężowi, że idę spać i koniec, a on zszokowany siedział w salonie telewizję sam oglądał. 😆

to tez jest tak ze jednen powie ze cos jest kit totalny a drugi ze kocha! ja w 1 ciazy sie przekonalam milion razy cos bylo polecane a mi sie nie sprawdzalo a cos co kazdy krytykowal bylo u mnie strzal w 10 😀 ile ja sie nasluchałam ze kosz mojzesza to badziew a u nas to bylo zbawienie 😀 dostawki nie mielismy ale teraz napewno kupie😀
nas zamiast na dostawkę to namówili na chicco baby hug. Trochę taki kosz Mojżesza tylko że możesz regulować nachylenie i poziom. Ogólnie nie było mega źle ale używaliśmy tylko do 4 miesiąca bo jak zaczęła się przekręcać to raz mi prawie wypadła z tego, a za kwotę ponad 1000 zł to miałabym super kosz Mojżesza na kółkach + jeszcze coś 🙄 ale na pierwsze 4 miesiące było super bo mamy duży dom więc jeździłam nią z kuchni do salonu, do łazienki itp 🙈

ja już mam listę rzeczy które na pewno kupię choć mnóstwo osób mi odradzało, a jednak u nas by się sprawdziło. Pierwszą rzeczą na pewno jest dostawka i wybiorę tą z Chicco forever next to me 🙈
Na początku walczyłam ze córka będzie spać sama i jejku jak ten pierwszy miesiąc mnie w nocy zmęczył 🥵 w końcu posłuchałam mamy i wzięłam ją do nas do łóżka i niebo a ziemia. Karmiłam piersią i to karmienie stało się dużo łatwiejsze. Potem przerobiliśmy zwykłe łóżeczko na dostawkę no ale nie była zamykana, więc jak budziła się z drzemki to biegiem leciałam na piętro do sypialni żeby nie spadła (to jak już zaczęła się kręcić ale na 6 miesiacy zaczęła czworakowac wiec szybko szło, bo na 7 miesięcy już stała). Wiem ze dostawka super by się sprawdziłan ale właśnie ta większa.
ja też miałam dostawkę i miałam łóżeczko. Łóżeczko….. spał w nim jak dostawiłam do łóżka mojego i bez szczebelek, bez sens.
Tak jak Ty planuje kupić dostawkę, właśnie takiego typu, z możliwością zjazdu do samego dołu. Żadnego łóżeczka nie kupię. Syn 6,5 roku spi ze mna. Nie umiem go odlozeczkowac bo nie chce najzwyczajniej. Uwielbiam z nim spac, ale robi wędrówki narodów, zaczynam się bac o brzuch…. To to wiem ze kupię, dostawkę. Ale to jeszcze jest czas. Narazie muszę być
Pewna że tam wszystko git. W piątek wizyta o 12 😬😬😬😬😬

ja też miałam dostawkę i miałam łóżeczko. Łóżeczko….. spał w nim jak dostawiłam do łóżka mojego i bez szczebelek, bez sens.
Tak jak Ty planuje kupić dostawkę, właśnie takiego typu, z możliwością zjazdu do samego dołu. Żadnego łóżeczka nie kupię. Syn 6,5 roku spi ze mna. Nie umiem go odlozeczkowac bo nie chce najzwyczajniej. Uwielbiam z nim spac, ale robi wędrówki narodów, zaczynam się bac o brzuch…. To to wiem ze kupię, dostawkę. Ale to jeszcze jest czas. Narazie muszę być
Pewna że tam wszystko git. W piątek wizyta o 12 😬😬😬😬😬
my mielismy chicco next to me magic (w sumie nadal mamy, bo lezy w garażu), ale raczej nie bede chcialadrugi raz tej dostawki. Jest bardzo duża, i ten mechanizm bujania zajmuje sporo miejsca, a i tak z tego nie korzystaliśmy i w dodatku strasznie skrzypiało to łóżeczko. Aktualnie mały śpi w łóżeczku, ale ma je przekształcone już na tapczan. Mamy małe mieszkanie, w najbliższym czasie nie zapowiada się, żebyśmy wzięli coś większego, więc jakoś musimy się pomieścić. Póki co nie chce rezygnować z sypialni na rzecz pokoju dla dzieci, więc jakoś muszę wcisnąć drugie łóżeczko 🙈 pewnie na początek pójdziemy w dostawkę ale chyba poszukam czegoś mniejszego. Nasz syn i tak głównie śpi z nami 🙈 czasami się uda, że prześpi noc w swoim łóżku, ale zazwyczaj i tak trafia do nas 😅

Też mam kilka rzeczy, które kupiłam chociaż inni uważali że to zbędne. Mianowicie jako mama karmiąca mm z całego serca polecam dyspenser do wody (bądź ekspress do mleka modyfikowanego)!! Nie wyobrażam sobie życia bez niego 😅 Do tego kosz na pieluchy (to musiałam wymarudzić u męża, w końcu po 3 miesiącach miał dość i sam kupił 😂) naprawdę się przydaje
ja przeszłam na mm od 8 miesiąca, tym razem mam nadzieję że jednak dłużej będę kp, ale jeśli nie to ten ekspress to też coś co planuje 🙈 mam tak zmasakrowaną szafkę od tego że w nocy po ciemku nie raz rozsyłałam to mleko a do rana to kamień się z tego robi 😳😳

A jeszcze z rzeczy na które dalam się “naciągnąć” to w uj ciężki fotelik cybexa… no dramat. Sam fotelik waży z 4 kg.. i ok bezpieczny i wgl. Ale ja po cc nosić tego nie mogłam.. koło 9 miesiąca już przeszliśmy na Sirone (bo mam bazę rozwojową) więc teraz się zastanawiam czy sprzedać to nosidło i kupić inne, lżejsze czy już się przemęczyć .. ale raczej sprzedam nosidło i kupimy nowe 🙈

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry