Aewea
Fanka BB :)
superJa już po wizycie wszystko się zgadza z OM, serduszko bije![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
superJa już po wizycie wszystko się zgadza z OM, serduszko bije![]()
oj lody też… kupowałam takie małe paczki i trzymałam w lodówceogólnie coś jest z tym kwaśnym w ciąży. Ja poprzednia ciążę, jak chodziłam całe lato już z konkretnym brzuchem to szukałam jakiś orzeźwiających kwaśnych lodówi ogólnie wszystkiego co jest minimalnie słodkie, ale za to orzeźwiające i kwaśne
kawę dalej uwielbiam, ale fakt, że totalnie nie mam ochoty na jajka. Zwłaszcza smażone (czy jajecznicę). Chociaż jak tak myślę teraz to zjadałabym taką pastę jajeczną z ogórkiem kiszonym
![]()
cudowne wieściJa już po wizycie wszystko się zgadza z OM, serduszko bije![]()
No i teraz mam ochotę na pastę z wędzonej makreli z ogórkiem kiszonym... Dziękiogólnie coś jest z tym kwaśnym w ciąży. Ja poprzednia ciążę, jak chodziłam całe lato już z konkretnym brzuchem to szukałam jakiś orzeźwiających kwaśnych lodówi ogólnie wszystkiego co jest minimalnie słodkie, ale za to orzeźwiające i kwaśne
kawę dalej uwielbiam, ale fakt, że totalnie nie mam ochoty na jajka. Zwłaszcza smażone (czy jajecznicę). Chociaż jak tak myślę teraz to zjadałabym taką pastę jajeczną z ogórkiem kiszonym
![]()
Wizyta o 16?cudowne wieściobym też takie usłyszała bo siedzę już jak na szpilkach
![]()
no dokładnie. A najgorsze było dla mnie to, że ja zawsze wybierałam lody jakieś takie czekoladowe, toffi itp. A jak byłam w ciazy to takie mi nie przechodziły przez gardło i wszystkie, nawet jakieś takie owocowe były dla mnie za słodkieoj lody też… kupowałam takie małe paczki i trzymałam w lodówcea ze to było lato to już wgl
![]()
ja wczoraj przed snem marzyłam o makreli w sosie pomidorowym z puszkiNo i teraz mam ochotę na pastę z wędzonej makreli z ogórkiem kiszonym... Dzięki![]()
Właśnie mi się kręci ogórkowa w tmto ja od 3 dni ogórki zajadam jak głupia. Do wszystkiego. Dzisiaj musiałam nawet ogórkową zrobić![]()
Ja jakbym mogła to aktualnie byłabym tylko na kiwi. Już 3 razy zamawiałam już pokrojone kiwi z dowozem, bo musiałam zjeść już teraz natychmiastja wczoraj przed snem marzyłam o makreli w sosie pomidorowym z puszkiaż mi niedobrze z głody się zrobiło ale finalnie usnęłam. Ahh te zachcianki. Nie sądziłam, że tak szybko mnie dopadną. Ja się kiedyś bardzo zraziłam do pasty z markreli, bo trafiłam na taką w której było dużo takich jakby ości itp.
Ja mam bardzo podobnie - generalnie czuję się w porządku (wtedy się martwię, że nie mam objawów), a jak parę razy czułam się ogólnie słabiej to też schizowałam, że coś jest nie tak i tak na przemian. Ogólnie ja też jedyne co odczuwam to właśnie takie ciągnięcie gdzieniegdzie, bardzo sporadyczne.
A wcześniej pisałaś o jakiejś wizycie pod koniec tygodnia - zrezygnowałaś z niej jednak?
Generalnie uważa się, że od momentu uwidocznienia ciąży na usg nie ma sensu badać bety. Ja niestety nawet wiedząc o tym każdorazowo przegrywałam ze swoim niepokojem i non stop tę betę robiłam, nawet wczoraj. Więc uważam, że jeżeli Cię to uspokoi, to zrób.Ale na pewno jest wszystko w porządku.
![]()