reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
ja zobacze za tydzien na prenatalnych ale nastepna 11 sierpnia takze sobie poczekam🙈 ale z nadzieja ze w tym 15 tygodniu to juz bedzie moze widac plec 🥹
u mnie na prenetalych w 13+cos juz lekarz powiedzial ze dziewczynka i sie sprawdziło ☺️ teraz mam u niego prenatalne jak bedzie 13+4 (to te drugie 1 sierpnia) wiec tez liczę na płeć i wtedy będę myśleć o imieniu 😁

Czy któraś z was zna się na wyliczeniach ZUS? 🙈 w PUE mam w zasiłkach kwotę do wypłacenia brutto która powinna być Netto. Przy takiej kwocie brutto jaką wpisali, po odjęciu 12% które odliczają, zostaje mi kwota o 600 zł mniejsza niż mam wyliczoną podstawę. Dzwoniłam tam i ogólnie podstawa netto się zgadza ale te kwoty się nie zgadzają. W poprzedniej ciąży dostawałam tyle ile miałam wypłaty a nawet czasami więcej a teraz wychodzi mi ponad 600 zł mniej… już sama kwota dzienna wychodzi 20 zł mniej w porównaniu do podstawy a tego co mam dostać jutro 🙄

reklama
Do góry