Hej dziewczyny u mnie po kilku dniach dobrego samopoczucia wróciły mdłości… do tego moje starsze dziecko znowu chore, dzisiaj po kidofenie gorączka nie chciała zejść z 40 stopni dopiero dodatkowo godzinne zimne okłady pomogły na 13:40 mam z nim wizytę u pediatry. Czy wy też schizujecie, że możecie coś złapać od starszego dziecka czy tylko ja jestem taka walnięta?
reklama
ja tez sie strasznie boje.. moj ma od wrzesnia zaczac przedszkole i teraz nie wiem co zrobic bo jednak tych chorob zagrazajacych ciazy troche jest…Hej dziewczyny u mnie po kilku dniach dobrego samopoczucia wróciły mdłości… do tego moje starsze dziecko znowu chore, dzisiaj po kidofenie gorączka nie chciała zejść z 40 stopni dopiero dodatkowo godzinne zimne okłady pomogły na 13:40 mam z nim wizytę u pediatry. Czy wy też schizujecie, że możecie coś złapać od starszego dziecka czy tylko ja jestem taka walnięta?

Mój siedzi w domu od kwietnia jak przeszedł wysiękowe zapalenie ucha środkowego wziął na to 3 różne antybiotyki, a teraz ze 3 tygodnie temu miał jakiegoś gorączkowego wirusa, a od wczoraj gorączka i ból gardła więc wydaje mi się, że to będzie angina. Myślałam, że lato to taki będzie spokojny czas na 1 trymestr, ale niestety nie dla mnie;(ja tez sie strasznie boje.. moj ma od wrzesnia zaczac przedszkole i teraz nie wiem co zrobic bo jednak tych chorob zagrazajacych ciazy troche jest…![]()
LiliankaKornelka
Fanka BB :)
moja akurat nie chodzi do żłobka, przeszło nam przez myśl że może damy ja od września bo na ulicy nam się otworzył prywatny- nasza sąsiadka. Ale zaraz pomyśleliśmy o tych wszystkich chorobach - do tej pory jedyna choroba jaką miała to krztusiec w kwietniu i jakieś lekkie przeziębienia. A tu pewnie zaraz by się zaczęło :/ dlatego odpuszczamy i raczej babcia zdecyduje się pójść na przedemerytalny, my jej też zapłacimy żeby nie była stratna i będzie się zajmować małą, jeździć z nią na jakieś zajęcia typu gordonki itp żeby miała kontakt z dziećmi bo je uwielbia i tyleHej dziewczyny u mnie po kilku dniach dobrego samopoczucia wróciły mdłości… do tego moje starsze dziecko znowu chore, dzisiaj po kidofenie gorączka nie chciała zejść z 40 stopni dopiero dodatkowo godzinne zimne okłady pomogły na 13:40 mam z nim wizytę u pediatry. Czy wy też schizujecie, że możecie coś złapać od starszego dziecka czy tylko ja jestem taka walnięta?

Mój musi od września chodzić bo to już 5 latek będzie, ale szczerze już się boję. Pocieszam się, że drugi trymestr jest bardziej spokojny.moja akurat nie chodzi do żłobka, przeszło nam przez myśl że może damy ja od września bo na ulicy nam się otworzył prywatny- nasza sąsiadka. Ale zaraz pomyśleliśmy o tych wszystkich chorobach - do tej pory jedyna choroba jaką miała to krztusiec w kwietniu i jakieś lekkie przeziębienia. A tu pewnie zaraz by się zaczęło :/ dlatego odpuszczamy i raczej babcia zdecyduje się pójść na przedemerytalny, my jej też zapłacimy żeby nie była stratna i będzie się zajmować małą, jeździć z nią na jakieś zajęcia typu gordonki itp żeby miała kontakt z dziećmi bo je uwielbia i tylea ja pewnie z brzuchem nie będę miała tyle energii, już nie mówiąc później jak się drugie pojawi
![]()
LiliankaKornelka
Fanka BB :)
a no to takMój musi od września chodzić bo to już 5 latek będzie, ale szczerze już się boję. Pocieszam się, że drugi trymestr jest bardziej spokojny.

moj bedzie mial 3 i jako tako obawiazku nie ma.. ale wlansie gdzie ide to wszyscy lekarze mowia prosze sie przygotowac na 12 chorobMój musi od września chodzić bo to już 5 latek będzie, ale szczerze już się boję. Pocieszam się, że drugi trymestr jest bardziej spokojny.

i wlansie jak mowie komus o obawach to kazdy traktuje mnie jak nawiedzona no ale ciezko wyluzowac po ciazy w 27 tcmoj bedzie mial 3 i jako tako obawiazku nie ma.. ale wlansie gdzie ide to wszyscy lekarze mowia prosze sie przygotowac na 12 chorobsyn to wczesniak to chlonie
a przez wlasnie przedwczesny porod teraz panicznie boje sie wszystkiego i nie potrafie tego „przeskoczyc”

Kitsune
Moderator
Dziewczyny, czy któras z Was dawała już zaświadczenie o ciąży w pracy? Jeśli tak, to co miałyście tam napisane? Ja dzisiaj dzwoniłam do kadr żeby poinformować i okazało się, że mam źle wypisane zaświadczenie bo lekarz wpisał tydzień ciąży, a powinna być przewidywana data porodu
A ja takowej nawet jeszcze nie mam, ba, nawet karty ciąży jeszcze nie mam bo lekarz stwierdził że dopiero po prenatalnych założymy 

reklama
No właśnie mam to samo, że wszyscy się śmieją, że chodzę w maseczce, bo i tak co ma być to będzie, ale ja mam chociaż jakieś poczucie, że coś zrobiłam, żeby się „ochronić”. Ja mam chyba traumę po pierwszej ciąży gdzie to był rok 2020 siedziałam miesiąc na kwarantannie nie mogłam pójść na badania ani do lekarza…i wlansie jak mowie komus o obawach to kazdy traktuje mnie jak nawiedzona no ale ciezko wyluzowac po ciazy w 27 tc![]()