Hopeful_11
Fanka BB :)
O, ja właśnie dziś umówiłam prenatalne- tez na 14.08, wiec @LiliankaKornelka również poproszę o zapisanie@LiliankaKornelka możesz mi wpisać wizytę 25.07. i prenatalne 14.08.![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O, ja właśnie dziś umówiłam prenatalne- tez na 14.08, wiec @LiliankaKornelka również poproszę o zapisanie@LiliankaKornelka możesz mi wpisać wizytę 25.07. i prenatalne 14.08.![]()
Jak tam sytuacja u Ciebie?fakt, że nie było tego dużo, ale jeszcze tak nie miałam. W pierwszej ciąży pojawiły się brązowe plamienia, a tu takie różowo czerwone
pojechałam. Wszystko dobrze. Na fotelu lekarz stwierdził, że nie widzi pozostałości krwawienia. Na USG wszystko dobrze. Trochę mnie rozmiar zmartwił, bo według wyliczeń lekarza 9+5, a ja jestem 10+3 i do tej pory się zgadzało. No nic. Może kwestia sprzętu. Lekarz zasugerował wizytę u prowadzącego w przyszłym tygodniu.Ja z każdym plamieniem jeździłam na IP. Także też uważam że lepiej skontrolować
jak wróciłam do domu to w toalecie jest były brązowe strzępy.pojechałam. Wszystko dobrze. Na fotelu lekarz stwierdził, że nie widzi pozostałości krwawienia. Na USG wszystko dobrze. Trochę mnie rozmiar zmartwił, bo według wyliczeń lekarza 9+5, a ja jestem 10+3 i do tej pory się zgadzało. No nic. Może kwestia sprzętu. Lekarz zasugerował wizytę u prowadzącego w przyszłym tygodniu.
Pomaga?Mój ma teraz cały lipiec wolne, ale od sierpnia już wraca. Cieszę się, że dużo chorób ma już za sobą, więc liczę na jakieś niegroźne przeziębienia.
Tak, ja biorę od ponad tygodnia po jednej tabletce na wieczór.
Tak, jeden dzień miałam wyjęty z życia przez wymioty, do tego wcześniej ciągłe nudności. Teraz przeważnie rano i wieczorem trochę mnie mdli, czasami też w trakcie dnia, ale i tak jest dużo lepiej. Ja się zdecydowałam jak tylko zaczęły się wymioty, bo w pierwszej ciąży leżałam z tego powodu w szpitalu.Pomaga?
to nie wielka różnica dni, poza tym tak jak mówisz może być różnica sprzętu. Dobrze że wszystko jest ok, ale też bym rozważyła szybszą wizytę u prowadzącego, żeby i on sprawdziłpojechałam. Wszystko dobrze. Na fotelu lekarz stwierdził, że nie widzi pozostałości krwawienia. Na USG wszystko dobrze. Trochę mnie rozmiar zmartwił, bo według wyliczeń lekarza 9+5, a ja jestem 10+3 i do tej pory się zgadzało. No nic. Może kwestia sprzętu. Lekarz zasugerował wizytę u prowadzącego w przyszłym tygodniu.
10+3 to dokładnie jak ja, wczoraj byłam na wizycie i potwierdziła, ja się trochę gubię z tym liczeniem. Ja się panicznie boję, że pójdę do łazienki i zobaczę krew, póki co się nie zdarzyło ale ostatnio trochę dziwnie się czułam, jak nie w ciąży, ale wczoraj mnie uspokoiła że jest wszystko dobrze.pojechałam. Wszystko dobrze. Na fotelu lekarz stwierdził, że nie widzi pozostałości krwawienia. Na USG wszystko dobrze. Trochę mnie rozmiar zmartwił, bo według wyliczeń lekarza 9+5, a ja jestem 10+3 i do tej pory się zgadzało. No nic. Może kwestia sprzętu. Lekarz zasugerował wizytę u prowadzącego w przyszłym tygodniu.
Ja biorę xonvea, widzę że te same składniki aktywne. Musiałam zwiększyć dawkę, ale na początku brałam tylko jedną tabletkę na noc. Od tego tygodnia biorę dwie. Bez tabletek wymiotowałam kilka razy dziennie, teraz tylko mdłości kilka razy dzienniePrzyjmuje któraś z Was lek bonjesta?
A jaką masz dawkę? Bo ja mam Bonjestę 20mg i dostałam rozpiskę, że 1 i 2 dzień jedna tabletka na noc, a jeśli to za mało, to od 3 dnia jedna rano, jedna wieczorem.Ja biorę xonvea, widzę że te same składniki aktywne. Musiałam zwiększyć dawkę, ale na początku brałam tylko jedną tabletkę na noc. Od tego tygodnia biorę dwie. Bez tabletek wymiotowałam kilka razy dziennie, teraz tylko mdłości kilka razy dziennie