reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
Ja z każdym plamieniem jeździłam na IP. Także też uważam że lepiej skontrolować
pojechałam. Wszystko dobrze. Na fotelu lekarz stwierdził, że nie widzi pozostałości krwawienia. Na USG wszystko dobrze. Trochę mnie rozmiar zmartwił, bo według wyliczeń lekarza 9+5, a ja jestem 10+3 i do tej pory się zgadzało. No nic. Może kwestia sprzętu. Lekarz zasugerował wizytę u prowadzącego w przyszłym tygodniu.

pojechałam. Wszystko dobrze. Na fotelu lekarz stwierdził, że nie widzi pozostałości krwawienia. Na USG wszystko dobrze. Trochę mnie rozmiar zmartwił, bo według wyliczeń lekarza 9+5, a ja jestem 10+3 i do tej pory się zgadzało. No nic. Może kwestia sprzętu. Lekarz zasugerował wizytę u prowadzącego w przyszłym tygodniu.
jak wróciłam do domu to w toalecie jest były brązowe strzępy.

Tak, jeden dzień miałam wyjęty z życia przez wymioty, do tego wcześniej ciągłe nudności. Teraz przeważnie rano i wieczorem trochę mnie mdli, czasami też w trakcie dnia, ale i tak jest dużo lepiej. Ja się zdecydowałam jak tylko zaczęły się wymioty, bo w pierwszej ciąży leżałam z tego powodu w szpitalu.

to nie wielka różnica dni, poza tym tak jak mówisz może być różnica sprzętu. Dobrze że wszystko jest ok, ale też bym rozważyła szybszą wizytę u prowadzącego, żeby i on sprawdził 😬

A nie było może jakiś seksikow? Może coś się obtarło w trakcie czy coś?

10+3 to dokładnie jak ja, wczoraj byłam na wizycie i potwierdziła, ja się trochę gubię z tym liczeniem. Ja się panicznie boję, że pójdę do łazienki i zobaczę krew, póki co się nie zdarzyło ale ostatnio trochę dziwnie się czułam, jak nie w ciąży, ale wczoraj mnie uspokoiła że jest wszystko dobrze.
Moja fasolka ma 34mm, już widać małego człowieczka 🥹 do tego było widać, że ma czkawkę, niesamowicie się na to patrzyło.
W środę mam pobranie do pappy, a 31.07 USG prenatalne i znów się będę stresować

Przyjmuje któraś z Was lek bonjesta?
Ja biorę xonvea, widzę że te same składniki aktywne. Musiałam zwiększyć dawkę, ale na początku brałam tylko jedną tabletkę na noc. Od tego tygodnia biorę dwie. Bez tabletek wymiotowałam kilka razy dziennie, teraz tylko mdłości kilka razy dziennie

reklama
Ja biorę xonvea, widzę że te same składniki aktywne. Musiałam zwiększyć dawkę, ale na początku brałam tylko jedną tabletkę na noc. Od tego tygodnia biorę dwie. Bez tabletek wymiotowałam kilka razy dziennie, teraz tylko mdłości kilka razy dziennie
A jaką masz dawkę? Bo ja mam Bonjestę 20mg i dostałam rozpiskę, że 1 i 2 dzień jedna tabletka na noc, a jeśli to za mało, to od 3 dnia jedna rano, jedna wieczorem.

Do góry