reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
Jakaś analiza płci? Bo Pani mówiła że źle się układa i nie widać 🙈

Załączniki

• IMG_2773.jpeg
    IMG_2773.jpeg
    194,5 KB · Wyświetleń: 65
Powiedziałyście już Waszym szefom o ciąży? Ja planowałam powiedzieć swojej dopiero po prenatalnych, ale tak się składa, że prenatalne będę miała w pierwszym dniu urlopu, a po urlopie najprawdopodobniej nie będę wracać do pracy bo jestem całymi dniami zmęczona i potrzebuję dużo snu, a w pracy teraz coraz gorsza sytuacja i coraz bardziej się stresuję. Moja gin powiedziała, że wypisze L4 bez problemu więc na 99% skorzystam. Ze swoją chyba porozmawiam w przyszły poniedziałek bo teraz ona ma urlop, mam nadzieję że prenatalne będą ok i że nie będę żałować, że jej powiedziałam wcześniej. Jak u Was?
Ja musialam powiedzieć że względu na koniec jednego projektu w firmie i roszady personalne. Gdyby nie to, to wolałabym powiedzieć wczesniej, ale nie chciala robić problemów organizacyjnych.

Ja już po, wyniki wszystkie w normie, tylko przeziarnosc karkowa pani stwierdziła ze mogłaby być niższa bo „na oko jest większa” a z pomiaru 1,8.
Ogólnie średnio jestem zadowolona z tej wizyty i cieszę się że jadę do Dudarewicza jeszcze 🙈 tylko muszę zadzwonić do niego bo z usg wyszło 12+5 a nie 12+1 😅😅 więc boję się że 1 sierpnia będzie już za późno 😬😬😬
A czemu średnio zadowolona?

A czemu średnio zadowolona?
mam po prostu porównanie do tamtego lekarza, jak wszystko pokazywał, jak opisywał, sprawdzał. A tu tylko „pomiar prawidłowy” „w normie” itp. No duża różnica. No i ta przeziarnoscia mnie nastraszyła a w ciąży z córką miałam identyczną 🙈 jeszcze mówiłam że pappy nie robiłam w poprzedniej ciąży, że byłam u doktora Dudarewicza a ona „ah tak wiem że pacjentki Dudarewicza nigdy pappy nie robią, no ale ja nie wyliczam ryzyk bez tego” 🙄

Jestem po, wszystko dobrze, termin jednak na 30 stycznia 🙈 dzidziuś około 6 cm chyba 6,1. To mój lekarz prowadzący i mam do niego napisać SMS około 22 dzisiaj to będzie miał zrobione obliczenia i mi napisze wyniki :) pierwszy raz się zdziwiłam jak kazał mi pomiar ciśnienia w domu wysłać smsem i odpisał na to 😂 ale wszystko było widać i rączki, nóżki, główkę, nosek, kręgosłup. Słyszeliśmy serduszko ❤️ lekarz powiedział zdrowa ładna dzidzia 😍 o płci nic nie mówił. Ale mi ulżyło, że wszystko na USG wygląda dobrze 😌

reklama
Do góry