reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

A czy któraś z was będzie robiła nifty?
Jakie macie zdanie? Bo mnie jedna koleżanka namawia, mówi że robiła przed prenatalnym nie miała się czym stresować. Z drugiej strony słyszę, że jak nie ma wskazań to żeby nie robić. Przy pierwszej ciąży to mam wrażenie, że wszystko by mi mogli wcisnąć 👀
ja nie robiłam, ale rozważałam. Mam wrażenie, że te badania typu nipt są robione bardzo często niepotrzebnie. Wychodzę z założenia, że lepiej poczekaj do prenatalnych. Jeżeli wyszłyby ryzyka pośrednie to bym rozważyła nipt. Jeżeli wysokie to tylko amnio.

reklama
Ja odwiedziłam dziś mamę i zaserwowała mi ogórka małosolnego, więc zagryzłam go małym Princepolo i zapiłam herbatą z cytryną, a teraz pali mnie taka zgaga, że nie umiem się nawet zniżyć, bo tak pali. 🤪 A przed chwilą syn oznajmił mi, że chciałby być Stefanem (tak nazywa się każdy pająk w naszym domu), bo rodzice na pewno nie każą mu sprzątać pokoju. 😂

Ja odwiedziłam dziś mamę i zaserwowała mi ogórka małosolnego, więc zagryzłam go małym Princepolo i zapiłam herbatą z cytryną, a teraz pali mnie taka zgaga, że nie umiem się nawet zniżyć, bo tak pali. 🤪 A przed chwilą syn oznajmił mi, że chciałby być Stefanem (tak nazywa się każdy pająk w naszym domu), bo rodzice na pewno nie każą mu sprzątać pokoju. 😂
wiecie, że ja chyba nigdy nie miałam zgagi. Albo miałam ale nawet nie wiem, że to było to 🙈

A ja nie mam w ogóle ochoty na mięso, jem żeby dostarczyć sobie witamin. Za to owoce, lody i soki mogę codziennie 🤣🤣 no tylko słodkie - zabobony mówią że tak jest jak będzie dziewczynka 😀
O kurcze, to może u mnie też dziewczynka bo słodkie mogę normalnie, a wręcz czasem muszę 😅

Ja już miałam spokój od mdłości a wczoraj jak mnie złapało to całe popołudnie i wieczór tak mnie męczyło jak nigdy wcześniej, dzisiaj już trochę mniej ale też jeszcze. Najgorzej jak wczoraj zobaczyłam, że mój mąż robił sobie kaszankę, myślałam że zejdę 🤢 No i ta ciągła senność i zmęczenie, czuję że to akurat mi łatwo nie przejdzie 🫣
A czy któraś z was będzie robiła nifty?
Jakie macie zdanie? Bo mnie jedna koleżanka namawia, mówi że robiła przed prenatalnym nie miała się czym stresować. Z drugiej strony słyszę, że jak nie ma wskazań to żeby nie robić. Przy pierwszej ciąży to mam wrażenie, że wszystko by mi mogli wcisnąć 👀
Ja zobaczę jak wyjdzie USG chociaż czuję, że przez wiek i lekko zawyżone BMI pappa wyjdzie słabo więc, zobaczymy co mi powie w przyszłym tygodniu. Dla świętego spokoju zrobię jeśli na USG coś będzie niepokoiło, ale mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby

Nie masz czego żałować! Mi się zdarza bardzo rzadko. W pierwszej ciąży miałam głownie w 3 trymestrze i nie było to jakieś uciążliwe. Mam nadzieję, że ta teraz, to pojedynczy przypadek. 😅
ja w poprzedniej tez mialam tylko pod koniec, wczesniej nawet nie wiedziałam co to. A teraz mam bardzo czesto, nie wiem czy nie po jabłkach 🧐 muszę to zaobserwować

ja w poprzedniej tez mialam tylko pod koniec, wczesniej nawet nie wiedziałam co to. A teraz mam bardzo czesto, nie wiem czy nie po jabłkach 🧐 muszę to zaobserwować
No ja obstawiam u siebie cytrynę, bo zazwyczaj herbata z cytryną bez imbiru mi nie służy. Jeszcze na kolację zajadając zgagę zjadłam pół bułki z pomidorem, a po pomidorowej też czasem miewałam zgagę. Człowiek uczy się na błędach i rozkojarzeniu... 😂

No ja obstawiam u siebie cytrynę, bo zazwyczaj herbata z cytryną bez imbiru mi nie służy. Jeszcze na kolację zajadając zgagę zjadłam pół bułki z pomidorem, a po pomidorowej też czasem miewałam zgagę. Człowiek uczy się na błędach i rozkojarzeniu... 😂
ja z tą zgaga po maka pojechałam XD

ja z tą zgaga po maka pojechałam XD
Give Me Five GIF by Brooklyn Nine-Nine

reklama
Do góry