reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
Super gratulacje 😍 czy już są w stanie na 100 % określić ? Czy to ten lekarz taki dobry ?:)
lekarz genialny wręcz ☺️ no samo badanie trwało 40 min. Fakt że wydłużone przez ten skurcz, ale nawet przezpochwowo badał zęby na 100% wszystkie rzeczy sprawdzić ☺️

A i zmiana daty porodu 😅 u niego wyszło na 2 lutego czyli idealnie z data miesiączki. Pokazałam mu zdjęcia z tego 1 prenatalnego to powiedział że źle zmierzyła, bo dziecko było zbyt proste i dlatego wyszło aż o 4 dni starsze.

A więc jednak jestem 13+4 dzisiaj i jeszcze nie przywitałam 2 trymestru 🙈 czyli dalej jest szansa że skończą się mdłości i wymioty za kilka dni 😂

A i jeszcze powiedział że jeśli chce robić jakieś dodatkowe badania to poleca tylko Panoramę bo mają najlepsze laboratoria i że przy chłopczyku warto bo na 60-70% jest w stanie stwierdzić lekką chorobę (nie pamiętam nazwy) która powoduje np niepłodność. Na to nie ma takich ogólnych badań ale wiedząc że jest takie ryzyko, od 4 miesiąca życia podaje się wtedy dziecku testosteron. Małą dawkę żeby rozwijał się zdrowo i nie miał tych problemów z płodnością w dorosłym życiu.
A więc zastanawiam się 🤷🏼‍♀️

A i jeszcze powiedział że jeśli chce robić jakieś dodatkowe badania to poleca tylko Panoramę bo mają najlepsze laboratoria i że przy chłopczyku warto bo na 60-70% jest w stanie stwierdzić lekką chorobę (nie pamiętam nazwy) która powoduje np niepłodność. Na to nie ma takich ogólnych badań ale wiedząc że jest takie ryzyko, od 4 miesiąca życia podaje się wtedy dziecku testosteron. Małą dawkę żeby rozwijał się zdrowo i nie miał tych problemów z płodnością w dorosłym życiu.
A więc zastanawiam się 🤷🏼‍♀️
Gratuluję cudownych wiadomości. 🩷 az ciekawa jestem kto u mnie sie kryje 😁

reklama
Do góry