reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

Muszę trochę przetrawić tą wiadomość o chłopcu 🙈 nastawiłam się na dziewczynkę… ale z drugiej strony zanim miałam dziecko zawsze chciałam parkę… i będę mieć więc wiem że te mieszane uczucia są chwilowe 🙈

Tylko moja babcia mnie już wkurzyła .. „no wiesz chłopcy się gorzej chowają jak dziewczynki” 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

reklama
Ja się zastanawiałam nad wózkiem gondolą, bo przy pierwszym dziecku pożyczyłam od kuzynki, a spacerówkę kupowaliśmy nową. I się miło zaskoczyłam, że da się dokupić samą gondolę. Mam spacerówkę valco snap 4, jestem z niej zadowolona.
Właśnie ja też mam Valco Snap 4 Sport i myślałam o tej gondoli, ale kurczę, nie podoba mi się ona. 😅

Kurcze czyli jednak niekoniecznie z tym słodkim i mięsem musi wskazywać na dziewczynkę? Już myślałam, że i mnie będzie dziewczynka właśnie ale teraz już nie wiem 🤣
ja w poprzedniej ciazy ciagle bym jadla slodkie czekolada za ktora tak srednio lubie a wtedy moglabym zabic za nia a mam synka🙈

Wgl po badaniu cały taki opis dostałam.

Załączniki

• IMG_2982.jpeg
    IMG_2982.jpeg
    243,5 KB · Wyświetleń: 38
Ja już po prenatalnym usg - wszystko dobrze. Znowu tachykardia bo fhr 179. Fasolka ma już 6,3 cm. Albo raczej fasolek, bo lekarz stwierdził, że na 99% jest to chłopak Rysiek 😂
ale raczej to już ostatnia moja wizyta u tego lekarza, bo z racji, że on sam wykonuje badania prenatalne, a ja nie mam tego w pakiecie to trochę nie widzi mi się płacić, zlecił mi na jutro pappe żebym zrobiła prywatnie, a potem dała wyniki do opisu. Tak więc sobie odpuszczę bo krew na pappe z NFZ oddałam już w środę. Zobaczymy co wyjdzie na usg u innego lekarza we wtorek 😅

Właśnie wyszłam, długie badanie bo miałam skurcz i średnio się układał bobas. Dokładnie wszystko sprawdził, pokazywał uszy, małżowiny, wszystkie przepływy. No badanie idealne po prostu. No i na 95% chłopak 🙈 powiedział że nawet nerki wyglądają na chłopaka 🙈
MOJ lekarz najpierw tak spojrzał i powiedział, bo raczej teraz też będzie chłopak. Pojeździł trochę dłużej i oznajmił, że na 99% to będzie chłop. Dziewczyny wychodzą ładniej na usg 🙈 a to mój mały alien. Nie mam fajnego zdjęcia z boku co by sobie wrzucić w chat do oceny płci 😅

Załączniki

• IMG_9816.jpeg
    IMG_9816.jpeg
    63 KB · Wyświetleń: 40
reklama
lekarz genialny wręcz ☺️ no samo badanie trwało 40 min. Fakt że wydłużone przez ten skurcz, ale nawet przezpochwowo badał zęby na 100% wszystkie rzeczy sprawdzić ☺️

A i zmiana daty porodu 😅 u niego wyszło na 2 lutego czyli idealnie z data miesiączki. Pokazałam mu zdjęcia z tego 1 prenatalnego to powiedział że źle zmierzyła, bo dziecko było zbyt proste i dlatego wyszło aż o 4 dni starsze.

A więc jednak jestem 13+4 dzisiaj i jeszcze nie przywitałam 2 trymestru 🙈 czyli dalej jest szansa że skończą się mdłości i wymioty za kilka dni 😂
u mnie zmiana daty na 09.02.2025r. Czyli mały nadgonił jeden dzień 🙈

Do góry