reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

Hej .ja dzis nie wyspana i zaczyna mnie mdlić . Do tego maly zawsze w nocy grzeczny a dzis kopal jak szalony:o

Życzę miłego dnia:) dzis musze się dopakować do szpitala postanowiłam wsiąść smoczek. Choc u nas w szpitalu nie wolno , wole na wszelki wypadek miec gdybym misla problem z uspokojeniem bobo

reklama
hej, z tego co wczoraj wyczytałam to w większości szpitali w warszawie może być obecna osoba towarzyszaca poczas cc, jednak w tym szpitalu, ktory wybralismy my nie moze, ale doczytalam, ze dzidzius po wyjeciu z brzuszka kladziony jest przy piersi matki, ciekawe jak to bedzie w praktyce

a pytanie do dziewczyn mieszkajacych poza Polską :) czy zagranicą też jest taka "nagonka" na cc jak u nas? bo komu nie powiem, ze bede miala cc to zaczyna mi wspolczuc, martwic sie itd.itp.zreszta naczytalam sie na roznych forach, ze cesarka to "zło", bo to operacja i ingerecja w ludzki organizm i takie tam. Czesto sie zapomina, ze podczas porodu naturalnego tez moze dojsc do roznych komplikacji, ale nie moj zamiar zeby kogos straszyc :)

Hej dziewczyny, ja dzisiaj wstałam przed 10 ale z ogromnym bólem kręgosłupa oj wychodzi wczorajsze prasowanie:). Do szpitala zabieram ciuszki na wyjście a zamiast rożka kocyk (mam taki specjalny który można zawiązać jak rożek lub zapiąć jak śpiworek) przyda się też przy wyjściu do przykrycia.

Cześć dziewczyny :-)

Ja jadę właśnie na zdjecie dna oka. Nie chce mi się, ale będę miała spokój na pół roku.

Ola u nas nie ma nagonki na cc. Wręcz coraz częściej słyszę, że kobiety odmawiają porodu sn i dostają cc. Ja wyboru nigdy nie miałam, ale już przywyklam do opinii, że cc to nie poród :baffled:

U nas na szczęście nie ma parcia w szpitalu na kp. Karmienie jest wyborem matki. Ja karmię butelką u mimo to mam moje skarby ze sobą. Nikt mi tez nie narzuca co wolno,a co nie. Mam na myśli kwestię smoczka na przykład. Z drugiej strony,jakbym wyboru nie miała,to pewnie bym nie dyskutowała :-)

Cześć dziewczyny :-)

Ja jadę właśnie na zdjecie dna oka. Nie chce mi się, ale będę miała spokój na pół roku.

Ola u nas nie ma nagonki na cc. Wręcz coraz częściej słyszę, że kobiety odmawiają porodu sn i dostają cc. Ja wyboru nigdy nie miałam, ale już przywyklam do opinii, że cc to nie poród :baffled:

U nas na szczęście nie ma parcia w szpitalu na kp. Karmienie jest wyborem matki. Ja karmię butelką u mimo to mam moje skarby ze sobą. Nikt mi tez nie narzuca co wolno,a co nie. Mam na myśli kwestię smoczka na przykład. Z drugiej strony,jakbym wyboru nie miała,to pewnie bym nie dyskutowała :-)

Chyba pojadę rodzić tam do Ciebie :yes: :laugh2:

Ola zapraszam :-) Ja nigdy nie narzekałam ani na opiekę w ciąży,ani na poród. Pierwszą core rodziłam w Pl wiec mam porównanie. Na pewno dużo się zmieniło juz w Pl i są lepsze szpitale niż tamten mój wtedy,ale wciąż ciągle czytam o tym braku wyboru co do pewnych spraw. Nie wiem,ale mnie osobiście by to bardzo stresowalo.

Mnie też to stresuje i irytuje zarazem. Poród to poważna sprawa i wydaje mi się, że powinny być warunki takie,w których kobieta czułaby się komfortowo. Wiadomo, że dla jednej komfort to poród z mężem a dla drugiej bez, ale każda powinna mieć taką samą możliwość wyboru. No, ale cóż, to będzie mój pierwszy poród i mam nadzieję, że nie będę tego wspominać jako traumy :)

Ola dokładnie o tym mówię. O ten wybór mi chodzi. Takie narzucanie czegoś jest nie do przyjęcia. Nie ma się jednak co nastawiać negatywnie. Dziewczyny piszą, że już są szpitale z.ciekawszym podejściem,więc może akurat na.taki trafisz :-)

reklama
Carolajna mi byłoby ciężko teraz przywyknąć do systemu w Pl. Jednak lata za granicą robią swoje. Wiadomo...jak się nie ma wyjścia,to trzeba to zaakceptować.

Do góry