reklama

Lutowe mamy 2016

Moja też już śpi. Po kąpieli odłożona do łóżeczka pociumkała smoczka wypluła i grzecznie śpi. U nas smoczek potrzebny sporadycznie i jak tylko młoda czuję że będzie spać to go wypluwa i za chiny nie wcisne jej z powrotem bo tak usta zaciśnie.

reklama
A moja z zamkniętymi oczami wie kiedy smoka podaje i buzke otwiera i juz go szuka. I jeszcze teraz tak fajnie rączkami obejmuje moja rękę ;) <3
Potem się będę martwić jak odzwyczaic od smoka :rolleyes:

Teraz kolejny skok przypada na 14-19 tydzień chyba i to jeden z dłuższych z tego co pamiętam. U nas jak były skoki to właśnie wieczorami była masakra

Bettina może sama w końcu podziękuje za smoka. Moja wczoraj wyjęła smok zaczęła oglądać i próbowała potrząsać jak grzechotką a że nie było efektu to się wkurzyła;).Też ostatnio sprawdzałam że przed nami jeden z dłuższych okresów marudzenia.

Betula czytalam, ze taki czas marudzenia w okresie skoku rozojowego moze trwac kilka tygodni :D

Magmich ja nie wiem co ja mam z tymi snami, ale dzis snilam o Tobie :D widzialam Cie jako brunetke z krotkimi wlosami i sniada cera ;) i w tym snie pomyslalam sobie: "te jej dzieci to nie maja po kim byc brzydkie" haha, serio :)

Moj Antos smoka ma tylko do zasypiania, pozniej sam wypluwa, ale jak zasypia to lubi mnie trzymac za palec albo cala reke, wtedy ja tak oglada :D a jak mu na chwile zabiore reke to smok jest out, zebym wrocila i go dalej trzymala. Smok to u nas chyba narzedzie to manipulowania :P

A ja wstawałam dzisiaj do Hanuli w nocy chyba milion razy podać smoka. Jestem nieprzytomna. :confused2:
O 3 obudziła się na mleko, zasnęła dopiero o 4.20, do tego czasu smoka wypluła kolejny milion razy. Po godzinie wstała z krzykiem ale już zgarnęłam ją do łóżka i zasnęła. U nas chyba to marudzenie i gorsze spanie to przez tą infekcję. :confused: I może przestała gugać bo gardło ją boli, to możliwe? :confused:

Zasnęła, mam 20 min na ogarnięcie :-p

Bettina, wlasnie tak wygladaly moje ostatnie 2 noce :)

U nas spanie bez smoka - pobudka o 21, 21:45 potem o 2:15 i kolejna o 6. Zabralismy mala do lozka i spanie do 8:30. Wyspalam sie! Po tych 2 ostatnich nocach to wielki sukces!

Olaola, do tej pory skoki rozwojowe byly laskawe bo objawialy sie w dzien. Nie strasz mnie nawet ze kilka tygodni nie bede spala :]

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry