reklama

Lutowe mamy 2016

Hej Kamaa, zapraszamy :) jak sie macie z maluszkiem? ;)

PaniAg no widzisz ja tez czytalam o tym i tam to owijanie bylo nawet wskazane :D pewnie sa plusy i minusy owijania ;) Ja tez Antka krotko owijalam a w zasadzie spal w rozku tylko chyba jakies trzy tygodnie, bo mial tandetny rozek mowiac krotka i sie odpinal ;)

Betula ale Ty masz "hajlajf" teraz z tym spaniem ;) u ns ewidentnie zabki nie daja pospac malemu.

Bettina a dzieci zwykle lubia takie szelesty.Zwykle z prezentu najfajnieszy jest papier w ktory prezent jest zapakowany, bo szelesci ;) A Antek tylko oczy mruzy jak gniote butelki :P Moze Hania bedzie wrazliwa na takie dzwieki jak od styropianu, nie kazdy to lubi przeciez ;)

reklama
Olaolala dzięki :*

Raczej wstecz czytać nie będę ;) ale postaram się Was poznać :)

Olaf ma już 7kg. Meczymy się z ropiejacym oczkiem prawie od urodzenia. Kolejne krople dostał...i skierowanie do okulisty... Bioderka miał 2b, już ma 1b i kończymy go szeroko pieluchowac. Gdzieś sierpien-wrzesien pojdziemy znowu na kontrolę.

Poza tym cycuch wielki ;) w nocy różnie, czasem do północy pospi inpotem cyckuje w nieskończoność, a czasem do 3:30. Kładziemy dzieciaki przed 19 :) więc spoko ;)

Śmieszek z Olafa, ale towarzystwo lubi baaaardzo. ;)

I bunt na wózek ogromny :(

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Dziewczyny
Ja tez sie pochwale ze Vera ładnie spi, zasypia na dobre o 22 i pierwsza pobudka ok 6, modlę sie by jej sie nie odmieniło

W piątek miała szczepienie, ma 62 cm, wazy 6850
Lekarz tez zalecił rozszerzać dietę pomalutku, w piątek konczy 4 miesiące, jeszcze chyba poczekam, narazie tylko cyc

Ciekawa jestem co u reszty dziewczyn z forum, ja staram sie co jakiś czas napisac co u nas, ale remont i dzieciaki dają w kość :-(
Cześć kamaa

Novaspace hej :) jakie przespane noce, wow. Niech tak zostanie. Już zalecił rozszerzanie diety jak jest na piersi? Szybko, moja lekarka mówiła że po 6 miesiącu. Starszemu też tak zaczelam dawać. Tym bardziej jak cycek wystarczy, nie domaga się więcej.

Witaj Kamaa, chustujecie się, ale fajnie :-) :)
Nova ja też jestem zdziwiona, że przy kp lekarz zaleca już rozszerzać dietę. :shocked2: Wszędzie czytam, że jak kp to dopiero po 6 miesiącu rozszerzać a tu lekarz takie coś. I bądź tu człowieku mądry :confused:

U nas ostatnio Hania w nocy śpi niespokojnie, kręci się strasznie i szuka smoka przez sen. Uspokaja się dopiero jak go dostanie :confused2: No i ciągle jestem w szoku, że ona chce już jeść 180 ml, to wychodzi aż 200 ml mleka :szok: łakomczuch :laugh2:

Podobno się zmieniło ostatnio z tym karmieniem i tak samo sie wprowadza przy mm jak przy kp

Kama witaj zapraszamy do dyskusji zawsze tu wesoło i wiele fajnych rad w obie strony idzie:)
Alicja dzisiaj odkryła nowe dzwięki hehe mamy ubaw:) a na cycka dalej bunt ech...

Kamaa witamy Ciebie i Olafka :tak:

O rany jak zazdroszcze tych pieknych nocy.Juz nie moge sie doczekac kiedy u nas tak bedzie.Mimo kaszek,obiadkow itp wstaje czesto :/

Kamaa a moge wiedziec skad jestes? Bo mam takie wrazenie jakbym Cie skads znala... ;) albo po prostu mi kogos przypominasz.

Tez zazdroszcze tych nocy... U nas sie pare razy zdarzylo, ze Antek spal od 22 do 6:30, ale to bylo tylko kilka razy.
My mamy w przyszły czwartek szczepienie, ciekawe co nam lekarka powie na temat rozszerzania diety. Pewnie bedzie kazala jak najpozniej, bo ona starszej daty jest i ma dziwne poglady czasem :P

Bettina moj Antek tez sie wierci w nocy, jak mu dam smoka to spokoj. Powinni opatentowac jakis niewypadajocy smoczek.
Demolka laktator slabiej pobudza piersi do produkcji mleka, wiec moze masz mniej pokarmu i Ala dlatego sie buntuje? Ja jestem mega zadowolona z tego recznego, dzis z tej piersi, ktorej Antos nie akceptuje sciagnelam 160 ml! za jednym razem, w ciagu 15 minut i byloby wiecej gdyby maluch sie nie zbudził... Oby tak dalej.

Widze, że w wielu przypadkach tutaj nie ma spania bez smoka:) Moja jak już przypadkiem uśnie bez, to wystarczy koło niej przejść i już po spaniu, budzi się momentalnie. A jak śpi ze smokiem, to zamiast się rozbudzić to zaczyna go zasysać tak, że aż czasami jej wypada :D

Generalnie Haniak ma nową zabawę - wyciąga smoka, wymachuje nim, ogląda i potem probuje go sobie włożyć z powrotem :) Ależ to fajnie wygląda!

U nas te piękne noce się pewnie skończą jak odstawimy antyhistaminę. Już się w sumie nastawiłam. Mam wrażenie, że zmiana mleka nic nie daje i że ponownie zaczniemy walczyć z plamami na skórze... aż się tego boję. Ech, jest tu jeszcze jakiś maluch z podejrzeniem alergii na mleko krowie? Czy tylko moja taka "wyjątkowa"?

Haniak dziś wypożyczony babci na 3-4h... ależ tu cicho!

reklama
Olaf bezbutelkowy i bezsmoczkowy :/ zasypia przy cycku.... w ciągu dnia mało kiedy ma drzemki, chociaż teraz razem ze starszym śpią już od godziny!

A mi laktatorem nigdy nie szło :/ ani ręcznym, ani elektrycznym...po 30ml max...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry