reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Choco zazdroszczę przynajmniej wiesz jak będziesz rodzic ;-) u mnie nie wiadomo będzie do prawie samego końca i powiem wam ze ostatnio o tym myślałam i sama już nie wiem jak bym chciała :-(
CHOCO A WYNIKI OK CZY COŚ NIE TAK ?

A ja też ni3 wiem jakbym chciała rodzic a ostatnimi czasy mój mąż napiera żeby była cesarka ze to dla nas bezpieczniej i juz sama nie wiem :(
Napewno ni3 chciałabym przez 20 h rodzic i żeby mi krocza nacinali po czyn stwierdza nie jednak nie zapraszamy na cc..
Jakby nie było to jest operacja ale jak by t5lko były wskazania to oczywiście poddaje się decyzji lekarza jednak póki przeslanek w tym kierunku nie ma to sama nie wiem.. nie chodzi o poród ze się boje czy coś bo chyba bym wolała naturalnie ale tyle się słyszy o komplikacjach przy porodzie ze mam tu na względzie przede wszystkim dziecko :(
Jakie macie zdanie na temat cc?

Ostatnia edycja:
Kropek ja mam porównanie miała 2 różne porody i powiem Ci ze byłam na tysiąc procent pewna porodu naturalnego ale też dużo słyszałam o komolikacjach przy porodzie naturalnym po cc i dlatego tu się obawiam tego :-( syna rodziłam nie długo o 4 z krwawieniem przyszłam na porodowke bez jakiś większych boli o 11 zaczęły się skurcze coraz mocniejsze o 13:38 synek juz był zemna dwa razy parlam i synek był zemna nie nacinali mnie ale 2 szwy założone miałam powiedziałam wprost ze wole nie być nacinana i jak tylko nie będzie potrzeby to nie chce. Z cc nie miałam zbytnio wyboru musiałam i koniec potem dochodziłam długo do siebie :-( do wyciągnięcia szwów chodziłam zgieta w pół bolał mnie każdy ruch :-( niby rana szybko się goila ale jednak bolało strasznie . Ale rąk jak mówią każda ciaza inna tak samo jest z porodem każdy inny i każdy przechodzi go inaczej

Kropku, ja cesarki nie mialam.Porod siłami natury, bez znieczulenia.Rodzilam w wodzie w koncowej fazie wyszlam z basenu.Generalnie trwalo to ok 8 godzin-mowie o dosc intensywnym bolu i skurczach.Nikt mnie nacinal, nie popekalam. Coz moge powiedziec, boli ale jest to przezycie prawie mistyczne. Jezeli nie bedzie wskazan chcialabym znowu silami natury I ciagle sie zastanawiam nad porodem domowym.

Ja rodziłam naturalnie i bez znieczulenia. Po północy najsilniejsze skurcze, po 1 zaczęłam rodzić i ok 4.30 mała była z nami. Nacięta ale nic nie czułam i ładnie się goiło. 2h po porodzie biegałam po oddziale. Pękłam też w środku ale nic nie czułam, tylko szycie.

reklama
Kropek mowie Ci ze mam mętlik w głowie ;-) wolała bym naturalnie wtedy co maleństwo będzie chciało wyjść napewno po naturalnym szybciej zaczynasz funkcjonować po 2 godzinach dostajesz maleństwo juz opiekuje się nim przyzwyczajacie się do siebie po cc 8 godzin leżysz nie możesz wstawać dziecko leży na innej sali przywożą Ci jak juz dojdziesz do siebie mnie przeraża ten ból po cc . I powiem Ci jak przy SN tak przy cc mogą pojawić się kaplikacje no i przede wszystkim cc robi się wcześniej niż w terminie . Kurde no nie wiem jak bym chciała napewno wiem ze przy jednym jak i drugim mąż będzie zemna :-D tego jestem pewna :-)

Do góry