reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
eh.. dzis cos czuje sie oslabiona,albo tapogoda,albo juz sama nie wiem.
Jak wasze samopoczucie?
pozdrawiam i zycze udanego dnia

Witam się i ja, samopoczucie niezłe chociaż tradycyjnie jestem nie wyspana i gardło nadal boli:happy:. Ja na plusie mam narazie 6 kg. W poprzedniej ciąży przytyłam 9 kg a po powrocie ze szpitala miałam 10 mniej. (nie ukrywam że przez te 5 lat nadrobiłam z 8:zawstydzona/y:). Ja planuje na wiosnę kupno roweru i gubienie kilogramów, byle by silnej woli starczyło :-D bo z tym różnie bywa, no i przydałoby się jakieś towarzystwo do jazdy.
Magda - kciuki zaciśnięte za wizytę i pozytywne wieści.

NowaNatka, ja dzis tez sie czuje osłabiona,śpiąca i bez sił....

Wagowo 7.5 kg. Ale przed ciaza wazylam 71.5 kg
Przeprowadzki i stresy po ślubie i waga mi skoczyla do takiej liczby,ze nigdy tyle nie mialam. Przy 160 cm moja srednia to 62 kg. A diety i stresy, jojo doprowadzily do tego co mam teraz...

Teraz nie mowie na głos,ze jestem załamana. Ważne,ze dziecko zdrowe. Pretensje mam do siebie o wage sprzed ciazy....

Witam wszystkie przyszłe mamy. Dopiero zaczynam więc spróbuje poniżej dodać suwaczek..:) termin mamy na 19 lutego, nie znamy płci i nie poznamy do końca, chyba, że lekarz się wygada:) będzie podwójna niespodzianka.. tym bardziej nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć czy córcia czy synuś..

34bwrjjglnqquqm2.png

Ja na razie mam 7,5 kg do przodu, przy wzroście 175 i wadze przed ciążą 69 to chyba nie dużo przytyłam.. ale jeszcze ponad dwa miesiące.. dzidzia ponoć duża jak na swój wiek bo już 1600 g waży..ponoć jesteśmy wielkością trochę ponad tydzień do przodu... ciężko będzie przepchnąć taką kluskę:)

34bwrjjglnqquqm2.png

Natka - badania generalnie zależą od tego co wcześniej było zalecane, jeśli wszystkie wyniki robiłaś wcześniej i nic nie wymaga dodatkowej kontroli to tylko GBS (ten wymaz o którym Magda pisała), ale mi gin mówił, że to po 35 tc.

Magdalena - ja mam na razie +10, co przy moim 155 i drobnej generalnie budowie, jest też niezłym wynikiem. Ale w każdej ciąży tak przybierałam, ostatecznie wychodziło ok +16. I w ciągu niecałego roku wracałam do punktu zero (bez żadnych starań, tylko kp) . Oby teraz też tak łatwo poszło.

Magmich - ja tak sobie rower planuję od 3 lat, ale z maluchami jakoś mi to nie wychodzi ;-)

Liptus - witaj :-) a jeśli mogę zapytać, to dlaczego płci Wam lekarz nie podaje?

reklama
Do góry