reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamy 2016

PaniAg też chętnie się dowiem które są dobre jakościowo. Mój wczorajszy zakup po ubraniu zafarbował pościel w wózku i rączki małej na niebiesko:wściekła/y:

reklama
Ooo Magmich,nie lubie farbujacych a zdaje sie,ze kupilam dzis w pepco takiw ,,cudo,,...w domu patrze, ze to z chin...

W textil patrze zeby w opisie bylo: Produkt polski 1oo% bawełna. Np. ANIA, TXM Kids Łodz, Toty line, Krymar. Jak widac są rozni producenci. Nic mi nie zafarbowalo jak do tej pory. W niektorych sa metki papierowe do oberwania wiec nie wiem. To co zamawiam to body, polspiochy na inne rzeczy to nie wiem jak z jakoscia.

To jest TXM kids. Link do: Body z krótkim rękawem gładkie, z printem - XBK4030 - txm24.pl
A to produkt polski Ania chyba.
Link do: Półśpioch ze stopami bawełniany gładki, z aplikacją - XPS0344, odzież i bielizna niemowlęca - txm24.pl
Takie mialam na maly rozmiar. Mieciuskie i bezuciskowe.

Aha no i ja to czekam az dadza to po 6-9 zł :D

Np z allegro nie polecam firmy Pampcio. Drogo, bylejak, z dziurkami przy szwaxh i kazdy rozmiar inny;/

Ola znalazłam czapeczki które kupuję u mnie w hurtowni są boskie i świetnie zrobione
Link do: Krochetta - Czapki dla dzieci mają fajną serię na lato czapeczki są całe dziurkowane i mają nakładki na uszka. ja zakochałam się w ich wyrobach

Ala spała od 20 do 4!! ciekawe jak będzie dzisiaj bo miała ciężki rozłąkowy dzień nie było mnie 3,5h a ona zz tego mamie mojej 2h przespała pieknie ! normalnie szok!!

Z tych firm co są w textilu ja znam Makoma, polecam. Kupowałam stacjonarnie w hurtowni dziecięcej, z ubrankami nic się nie dzieje po wielokrotnym praniu.
Mamy np takiego pajaca
Link do: Pajacyk niemowlęcy bawełniany dzianina jednoczęściowy, zapinany z przodu gładki, z printem - XPS0433, odzież i bielizna niemowlęca - txm24.pl
Tylko rozmiarowo są mniejsze, Hanula 68 ma na styk

Właśnie zauważyłam, że mam niedaleko textil stacjonarny, muszę podjechać zobaczyć co i jak. Tylko jak sobie pomyślę o podróży autem przy takiej pogodzie to mi się odechciewa :sorry2:

Cześć! Dziś właśnie podjęłam decyzję o zaprzestaniu karmienia. OD dwóch tygodni i dla mnie i dla Zosi to jest męczarnia. Ona płacze, odrywa się i ja też już płaczę. Stwierdziłam, że jeszcze spróbuję żywienia mieszanego co by stopniowo u mnie zmniejszać laktację, ale jak będzie tak dalej to pewnie po prostu wezmę tabletkę. Chciałam się Was poradzić odnośnie yboru mleka. W domu mamy Bebiko nutriFlor kupione na początku na wszelki wypadek. Może być to mleko czy wybrać coś innego?

Odnośnie ubranek to teraz mają być w biedronkach od piątku. A ja lubię ubranka firmy mrofi, są śliczne, ale rozmiarówka jest w dolnych granicach.

Wczoraj kupilam Antkowi w Pepco fajne szorty po 7 zl i T-shirty po 10 zl, akurat dorwalam ostatnie rozmiary 68 :p
Demolka wlasnie o takie czapy mi chodzi, super sa. A na tej stronie mozna zamowic? Bo nie widze takiej opcji...

Mkvet a o wybor mleka nie powinnas poradzic sie pediatry? My w szpitalu dostawalismy bebilon zwykly i Antek dobrze go tolerowal.

Mamy za sobą pierwszą, samodzielną podróż komunikacją miejską. Antek w ogole nie plakal, przez cala droge gapil sie, gadal i usmiechal do zawieszki-zabawki lwa. No uwielbia tego lewka, az jestesmy szoku, bo on sie usmiecha na sam jego widok, a tak szczerze to ten lewek wcale taki piekny nie jest :p W sklepie Antos zasnal moze na 20 minut, a tak grzecznie sobie lezal w swoim wozie ;)

Mam jeszcze takie pytanie- jak jestescie ze swoimi dziecmi np. w ogrodzie i znudzilo im sie lezenie w wozku, nie macie juz sily nosic ich n rekach to co z nimi robicie? ;)

Mkvet ja na początku miałam bebiko zwykłe ale przeszłam na bebilon jakoś większe zaufanie mam do niego i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy coś w tym jest ale po bebilonie młoda zaczęła noce przesypiać. Tak jakby był treściwszy. A ubranka mrofi też mam i też potwierdzam że wizerunkowo i jakościowo są super.

Ola w ogrodzie to albo we wózku albo na rękach albo ze mną na huśtawce. Mam jeszcze jedną opcję gruba mata namiot plażowy i kulanie się do woli;):)

My od początku też na Bebilonie. Doskwierały nam na początku tylko gazy. A tak to kupa regularnie, praktycznie zero ulewania. Magmich ma rację, że chyba dość treściwy jest, bo Haniak nam elegancko spał "za młodu" - potrafiła przespać ciągiem 6-7h. Teraz jesteśmy niestety na Bebilon Pepti i jak się zbliża 3 godzina od poprzedniego karmienia to Młoda mi ryczy z głodu :/ W nocy to samo - budzi się co 3h :/

Albo jej tak żołądek "zaprogramowałam", albo ten pepti-szajs jest naprawdę słaby.

Nogi doprowadziłam Haniakowi praktycznie do ładu mazidłem w składzie masło shea, olej kokosowy, olejek lawendowy i olejek z drzewa herbacianego. Trochę się jeszcze łuszczą, ale jest o niebo lepiej. Wszystko w domu mi tym mazidłem pachnie (łącznie z dzieckiem ;), ale bardzo polecam na suchą skórę.

Z czerwonymi plamami na brzuchu nie możemy sobie poradzić - zmiana mleka (od 8 dni jestesmy na pepti) nie pomogła :(

Ola, ja wyciągam pół domu na zewnątrz - wózek, matę, leżaczek, czasem huśtawkę. Ręce też zawsze mam przy sobie, jakby jaśnie Hanisława chciała oglądnąć podwórko. Służę też kolanami, bo często sobie czytamy książkę grzechocząc jakimiś plastikowym badziewiem ;)

Hej, my po szczepieniu nr 2. Czy jak pierwsze zniosl ok to drugie tez raczej?

Pielegniarka potwierdzila,ze nie ma juz szczepionek 5w1, tych na i....za granica są ale nie mozna takich podac sziecku bo ma niemieckie napisy...ha ha. No ok sa standardy itd. My mamy w aptece zamowiona jeazcze ta trzecia. A czwarta ro bedziemy myslec potem.

Dziwne ze platnych nie ma ale babka nam wyjasnila,ze panstwo zakupuje daną ilosć tych szczepionek i sie po prostu skonczyly.. Tak tak maz dodal ,ze pewnie skażoną partie wycofuja... Niefajna ta co szczepi. Jakas taka przemadrzala;/ za to ta ci wazy i mierzy milutka ;)

Moj duzy synus dzis ma rowne 3 mc.

Wczoraj bylam z nim sama piwrwszy raz w biedrze, na szczescie spał... :) i bylo malo ludzi:)

reklama
PaniAg z tymi szczepieniami to różnie może znieść ok a może być jakaś reakcja. U nas po drugim w dniu szczepienia wieczorem była gorączka 38 i na drugi dzień 37,5 się utrzymywało poza tym nic nawet marudzenie było znośne. My właśnie szczepimy tym na I... i też jestem ciekawa co będzie jak w czerwcu pójdę na 3 dawkę. A zakupy marketowe typu lidl czy biedronka to już dawno z wózkiem zaliczmy;) Jaśnie księżna wiezie mi zakupy swoją karocą do domu;)

Do góry