reklama

Lutowe mamy 2017

Troche mi ułożyło, ze jest szansa, ze wroci to do normy. Wiec poczekam do konca ciazy i pójdę znów na badanie.

Ellie ja chyba jednak wole Karpacz i okolice ale polecam zobaczyc oba miejsca [emoji4] I ja tez od jakiegos czasu jakos bardziej o siebie dbam. Paznokcie maluje, a teraz w sobote ide do fryzjera bo odrosty juz okropne mam...

Super_mysz17 wydaje mi sie, ze bajki troche nas tak nauczyly bo tam zawsze jest sarna i jelen [emoji16] Nikt nie mowi o sorku...

.jagodka smacznego [emoji8] Ja jeszcze nie wysciubilam nosa z pensjonatu, znow koczuje przy laptopie i sie ucze, a przynajmniej probuje.

Milego dnia Wam wszystkich, przede wszystkim bez dolegliwości ciazowych [emoji16][emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
wszystkozajęte no tak, bo to trzeba przed zażyciem tabletki krew pobrać. Ja akurat biorę euthyrox, ale tak jak pisałam - i tak zawsze robię badania na czczo ;)
.jagódka to chyba co laboratorium to inna opinia :)
Barnek ja za największy sukces stycznia uważam właśnie samodzielne ogolenie sobie miejsc intymnych :D bez lusterka by się nie obeszło, ale udało się ;)
Klauduska ja zawsze wzrok miałam bardzo dobry, a w ciąży rzeczywiście jakby się pogorszył. Mam wrażenie, że często muszę przymrużyć oczy, żeby coś przeczytać. Ale nie byłam u okulisty, bo podobno w ciąży może się trochę wzrok pogorszyć.
Rozmaryn i bardzo dobrze, że pojechałaś - w końcu jakbyś przestała zwracać uwagę na skurcze itp. to byś w domu urodziła :P trzymam kciuki i dawaj znać! :)

Bardzo lubię mazury, ale bardzo nie lubię komarów, które tam przeważnie są :p z kolei całkiem niedawno byłam z mężem w górach stołowych i się w nich po prostu zakochałam! Te wszystkie skalne labirynty są cudowne! Tylko raczej nie pojechałabym z takim maluchem, co jeszcze nie chodzi, bo chyba ciężko by się zwiedzało. A wózek to już w ogóle odpada :)
Tak jak super_mysz17 paznokci nie maluję, więc nie wiem jak jest z lakierem do porodu. I rzeczywiście, też mam takie ładniejsze ;) przed ciążą miałam takie białe plamki na płytkach paznokci (podobno oznaka, że brakuje jakichś witamin), a teraz ich nie mam - może przez to, że łykam witaminy dla ciężarnych.

Miejsce na wakacje z takich brzdącem półrocznym trzeba dobrze przemyśleć. Pod namiot raczej nie da się pojechać;) Trzeba brać poprawkę na to, że przy dużej odległości trzeba robić częste postoje. Plusem jest to, że takie dzieci jeszcze dość dobrze śpią, więc jazda nie jest uciążliwa. Dobrze, jeśli w miejscu docelowym daje się jeździć wózkiem - ale są alternatywy jak nosidło ergonomiczne (o ile dziecko już siedzi) czy chusta. Ja wolałabym miejsce cywilizowane, z dostępem do apteki i lekarza rodzinnego lub pediatry, aby dodatkowo się nie stresować.

reklama
Hej dziewczyny :D

Ja dzis byłam na badaniach krwi i mocz. Po drodze zakupy, piekarnia i w końcu usiadłam ;)
Ja uwielbiam góry , ale jak jeździmy w Tatry to kilka h jazdy niestety . Widoki cudne i klimat fajny. Lubię zimą jak i wiosną :)
Czy Wy z maluchami takimi 7/8 miesięcy zamierzacie wyjeżdżać na wakacje za granice (podróż samolotem) albo może wyjeżdzałyście (te które już mają dzieciaczki )?

Jeśli chodzi o golenie to bardzo ciężko mi to idzie, z lusterkiem i na czuja -póki co sama się ogarniam :D
Mi jest już mega ciężko, najgorzej z plecami i z tym bólem głowy ale jeśli chodzi i poród to w ogole nie czuje ,że coś się kroi :P
Oczy mnie bolą i mam światłowstręt :/

Oo Rozmaryn czyżby coś się zaczęło?:D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry