reklama

Lutowe mamy 2017

Dzięki :)
Jednak zapisałam się na wizytę w piątek bo tsh w ciąży powinno być niby do 2.5 a ja już mam górna granice. W dodatku mój endokrynolog wyjeżdża na wakacje i bd dopiero w drugiej połowie miesiąca.

Fabimama no to czekam na relacje z reakcji chłopców :)

Kami super,że wizyta udana. Gabinet fajny. Ja e prywatnym ośrodku też mam takie luksusy. :p

No j właśnie się bije z myślami gdzie się do gina zapisać. Ostatnio chodziłam prywatnie i byłam zadowolona. Jednak teraz w moim laboratorium ceny podnieśli i za dwa badania tarczycy samej wyszło mi 60 zł. Siedzę i bije się z myślami czy na nfz się nie zapisać. Choć przyznam, że w tym wypadku lekarz byłby wybierany na chybił trafił, bo żeby móc sobie wybrać to bym musiała się w lutym / marcu zapisać

Elenna ja tez z myślami długo sie biłam czy leczyć sie na NFZ, czy prywatnie. Badania laboratoryjne są bardzo drogie, wizyty tez. Ja w dwa tygodnie już ponad 6 stow na wizyty i badania wydałam,jak nie więcej, bo w sumie nie liczyłam bety żadnej, a za każdym razem to 30zl, dwa razy tez progesteron (aż może przestane sie doliczać bo w depresje wpadnę). Ale komfort jaki mam mając prywatne telefony endokrynologa i gin i moc w każdej chwili sie skonsultować jest bezcenny. Chociażby tak jak dziś, napisałam rano smsa gin i już za godzine byłam na usg w gabinecie... Poza tym jakość sprzętu - za często czytałam, ze dziewczyny najadły sie strachu bo gin powiedzial, ze z dzidziusiem coś nie tak, a potem sie okazywało na lepszym usg, że wszystko dobrze. Trudno. Mam nadzieje, ze nie zbankrutujemy ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

[

3jgxikgn3c7ux2cm.png

reklama
Kami - fajny gabinecik, masz fajna opiekę ,
Aż tak optymistycznie myslalas ze będzie 4 dla nas ;) ..,no co ty :)

Ja to max 2:1 dla nas liczyłam ewentualnie 1:1 ,

Elenna-skoro i tak chcesz chodzić prywatnie to nie zaszkodzi trochę kaski oszczędzić i chodzić na zmianę na nfz tez żeby mieć za darmo cokolwiek :).

Ja właśnie byłam robić pobranie krwi na własną rękę i za sam profil tarczycowy -tsh, ft3, ft4, żelazo i morfologia , zapłaciłam 66 euro! Myślę że trochę sobie liczą , masakra .

Młoda - dzieki za przepisy , z karpatki skorzystam napewno , w sumie to mi ochoty narobiłaś ze hej, tylko robić nie ma komu hahha :), no tak z głowy mu wyleciało ze mąż przyszły za 2 miesiące ;).

Jeny mi Już brzuch odstaje - co to będzie ...!

Ja meczu nie oglądam bo W. Wziął małego a ja odpoczywam i obiecałam ze nie obejrzę żeby później on się źle nie czuł ze ja znam wynik a on nie hehehe :) - solidarność ;) :D .

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Magdziocha czekamy i zaciskamy mocno kciuki !!! Bądź dobrej myśli !!! JESTEŚMY Z TOBĄ!!!

Ja dzisiaj byłam na wizycie bo umówiłam się do lekarza na NFZ bo już się nie mogłam doczekać do następnej wizyty u swojej lekarki a mam dopiero 5 lipca, za długo czekania jak dla mnie!

O dziwo lekarz był naprawdę super miły i wszystko dokładnie sprawdził. Widziałam moją fasolkę serduszko pięknie bije szybko i miarowo dzidzia 7 tydz. 3 dzień ma 1.2 cm i ma się dobrze :) tak bardzo się ciesze :)

Martinek - ja powiem szczerze że odkąd się dowiedziałam to przez 3 tygodnie wypościłam siebie i męża strasznie.. Ale na kolejnej wizycie jak jeszcze serca nie widziałam to gin powiedział że nie ma żadnych przeciwwskazań. Ja i tak się bałam, kilka dni pozniej usłyszałam serduszko i jakoś się przelamalam. I nie żałowałam :) nie bez powodu mówią że seks w ciąży jest lepszy bo wszystko jest bardziej ukrwione. To prawda ;) fakt że później latalam w nocy i sprawdzałam czy nie plamie ale nic nie było :) mimo tego od tamtej pory i tak ostrożnie do tego podchodzę, mąż rozumie ale ja też nie zostawiam go niezaspokojonego ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry