reklama

Lutowe mamy 2017

Ja w poprzedniej ciąży w ogóle nie miałam żadnych dolegliwości typowo ciazowych przez 1 i 2 trymestr. Dopiero w 3 się zaczęło....zatrucie ciążowe i szpital....a teraz dla odmiany mam takie mdłości że to aż niepojęte i nic nie chce jeść....ale włosy mam ładne ;-)

reklama
ja za to ma, zajebiste paznokcie :-D

8599e6ydh9ss8jgy.png

W takim razie u mnie tez musi byc dziewczynka bo nie wygladam najlepiej a do tego ona ma straszny apetyt na kaloryczne rzeczy, juz mam brzuszek jak 5 miesiac :) a tak w ogole wg kalendarza chinskiego i testu z soda bedzie dziewczynka :) ciekawe czy sie sprawdzi..

W takim razie u mnie tez musi byc dziewczynka bo nie wygladam najlepiej a do tego ona ma straszny apetyt na kaloryczne rzeczy, juz mam brzuszek jak 5 miesiac :) a tak w ogole wg kalendarza chinskiego i testu z soda bedzie dziewczynka :) ciekawe czy sie sprawdzi..
A to mnie zaciekawiłaŝ.. jaki test z soda??? Opowiedz coś więcej :-)

Hej dziewczyny :)

Widzę ze gadka o płci się zaczęła hihi :)

Emma życzę Ci parki :)

Ja po cichu liczę na córkę , synek w domku juz , ale myślę że jak będzie drugi syn to jeszcze spróbujemy raz (jak będzie córka tez chyba jeszcze raz w sumie ) bo mi się marzyła po prostu 3 dzieci ;). No ale po cichu mam nadz. Na laseczke, z cyklu księżycowego wychodzi mi laseczka z chińskiego tez i z numerologii tez , i tak jakoś myślę o W. To mi się wydaje ze on to pośród tych swoich 3 sióstr jeden rodzynek to może będzie ta córka hah , chociaż wczoraj na placu fajnego chłopczyka widziałam i jak to będzie chłopczyk to naprawdę nie będę "zawiedziona" - z reszta mój mały chce brata hehe. (Zamówił sobie ;) )

No więc jeśli chcecie się " pobawić " to proszę oto numerologia na płeć dziecka - milej zabawy hehe

Jest taka ciekawa numerologia niby wiadomo komuś tam wychodzi komuś nie ja zrobiłam Kuzynce i jej wyszło dobrze i mi też z małym się spr.

Idzie to tak :

49 (liczba dot.kazdej kobiety )
Dodajemy miesiąc poczęcia (styczeń +1 ) (luty +2 ) itd.

Czyli np 49 + 2 (mies. Poczęcia luty ) = 51 . (Wychodzi Suma pośrednia )

Suma pośrednia (czyli nasze 51 ) odejmujemy wiek matki , i tu jeśli chodzi o wiek to :
Aby wynik wyszedł prawidłowo należy podać :
swój wiek ( wiek jest zaokrąglany do następnej wyższej liczby jeśli ostatnie urodziny miały miejsce więcej niż 6 miesięcy wstecz)
To wg przykładu :
49+2 = 51
51- 21 (wiek kobiety) = 30
I teraz liczymy
30-1=29-2=27-3=24-4=20-5=15-6=9-7=2 wychodzi dziewczynka (liczymy dotąd po kolei aż nie będzie można odjąć bo liczba będzie za mała żeby odjąć następna cyfrę ;) )

Liczba parzysta dziewczynka
Liczba nieparzysta chłopczyk

Ile w tym prawdy - zastanawiam się ;)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Klauduska ja z córcią w ciąży wyglądałam super. Włosy grube, lśniące, cera gładka, zdrowe paznokcie, zgrabny okrągły brzuszek. Chyba nigdy przedtem i potem tak się sobie nie podobałam :p jedyne co to odrzucało mnie od słodkiego:)

Co do płci to w 9 tyg chłopiec kształtują się jaderka a dziewczynkom jajniki dopiero tydzień później. Konia z rzędem lekarzowi który odróżni jedno od drugiego :) zewnętrzne narzady to dopiero 13/14 tc i tez bywa że się lekarz pomyli. U nas na listopadowkach 2014 jedna mama w 27 tc dowiedziała się że jej córka to synek :D
A najpewniejszą pewność to się ma już po porodzie :-D
Mi płeć obojętna. Z córką też tak było. Tylko w 19 tc przyśniło mi się że urodziłam córkę Alicję. Obudziłam M i mówię "będzie Alicja!". I 3 tyg później na połówkowym okazało się że bd córcia :)
Jeśli chodzi o wygląd to ja wyglądam strasznie. Cera tłusta, pełno wyprysków, włosy lecą...
I znów niedobrze.... to chyba od tej pogody.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry