Jeśli chodzi o ksiazki o wychowywaniu dzieci i dogadywaniu się z nimi ( nawet maluchami) to polecam z czystym sercem ta książkę, o której pisała Pola "Jak mówić żeby dzieci na sluchaly, jak sluchac, żeby dzieci do nas mowily" (Faber, Mazlish), mają też kilka innych ksiazek, absolutnie bez bicia i kar i b.rozsądnie.
Ja jadę na wakacje 2 raz do Polski ( koniec sierpnia) do rodzicow, tam najlepiej odpoczywam, bo nie musze sprzątać i tata gotuje pyszne obiadki

a dzień w dzień jestem u przyjaciółki i tak sobie siedzimy od rana do wieczora z naszą wspólną gromadka juz 5ciu dzieciakow.
Ja nie mam prawie żadnych ciążowych dolegliwości, a ze cykl miałam b.nieregularny z synem i córka dowiedziałam się późno o ciąży (teraz od razu, bo wszystko miałam wyliczone

).
Jedyny mój wczesny objaw był taki ze potrzebowałam sniadania, wcześniej mogłam jeść dopiero obiad i było ok a tu nagle o 9 ja juz ledwo stałam na nogach z glodu. Jedyne moje zachcianki ciążowe to owoce, najlepiej codziennie gar sałatki i cola, której nie w ciazy w ogóle nie pije.
A teraz właśnie mąż zabrał nasza dwójkę do sąsiadów a ja sobie spokojnie odpoczywam.