• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2017

A mi coś opuchlizna nie chce z nóg zejść. Muszę popracować nad tym żeby do czwartku do wizyty mi trochę przeszła. A ograniczyłam sól :(
Dzisiaj zasuwam do laboratorium na badania. Brr nie lubię być kłuta a już tym bardziej nie lubię patrzeć na swoją krew bo zaraz mi się słabo robi :szok:

reklama
Ja chyba mam tylko jedno klucie w laboratorium, po 36tc jest pobieranie krwi i badanie na przeciwciala. Czy tylko u mnie ( na tym forum) jest konflikt serologiczny?

rozmaryn - u nas tez grupy laczaone juz 3 tydzien, mlody w domu, bo tutaj jets taak polityka, ze jak dziecko w domu to zwracaja ci kase za kazdy dzien, wiec ja za te 3 tygodnie zaoszczedxzam ponad 100 euro. Z tego wzgledu tak,ze nauczyciele i opiekunki tez chcialaby troche urlopu miec skoro pracuje sie caly rok. Prcaowalm w przeddszkolu to wiem, ze byl lut szczescia np zostac w te dni pomiedzy swietami a nowym rokiem, nastepne wolne to kolo lata i to tez albo mialam czerwiec wolny, albo lipiec do wyboru, nie tak ajk w PL

drusia - u nas z mezem jest konflikt ( na szczescie tylko) serologiczny. Ostatnio na badaniach mi wyszlo, ze ja mam RH (-) a dzidzi RH (+), a ze to drugie dziecko to dostalam zastrzyk w tylek i teraz mam powtarzac znow. Moze u Ciebie nie ma problemu?

Monoksu u nas też jest konflikt. Ja mam rh- a mąż ma rh+. Nasz syn ma rh+. Ją i po porodzie i po poronieniu dostałam zastrzyki z imunoglobuliną. Teraz coombsa badałam na początku i około 30 tc robili mi w szpitalu. W Polsce imunoglobuliną są za darmo tylko jak wykryją przeciwciała a tak szczepionka kosztuje 400zł.

Rozmaryn w koncu musze przestawic sie na jakies normalne godziny funkcjonowania. Kazdej nocy okolo 2:30 wstaje sobie na jedzonko, picie, siku i mam mnostwo energii. Potem zasne i wstaje o 12/13...

Dziewczyny wspolczuje tych boli [emoji37] Moze pociesze Was tym, ze ja nie dosc, ze jestem w trakcie leczenia kanalowego i przyplatalo mi sie bardzo bolesne zapalenie dziasla to jeszcze widze juz maly ubytek i jutro kolejna wizyta.. Ani troche nie boje się leczenia, a robie wszystko bez znieczulenia. Najbardziej to mecza mnie ciągłe wydatki..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jutro na badania krwi. Najgorsze sa dla mnie te kolejki zawsze i to ze jest tam tak duszno. A za tydzien na wizytę i pobranie gbs.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

W większości labow przecież ciężarne bez kolejki. Jeśli wisi w Twoim taka kartka to się na kolejkowiczów nie oglądaj tylko wypinaj brzuch i pukaj do pielęgniarek.

Miłego dnia lutówki :)

reklama
U mnie w teorii tez ale z praktyka juz gorzej. Moglabym tak zrobic ale wtedy naraze się na przeklenstwa ze strony stada babc. A pielegniarki nigdy nie reaguja niestety. Wiem ze to moje prawo ale jakos ciezko mi jest z niego korzystać. Myslalam ze do konca ciazy się tego naucze ale chyba już nie zdaze.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry