Kochana kciuki mocno. Ja jutro mam wizytę, będzie to 9 tydzień 1 dzienHej dziewczyny, czytam Was codziennie . Ja mam wizytę dopiero w czwartek 5.07 to będzie 7tc i mam nadzieję, że zobaczę w końcu fasolkę z serduszkiem. 28.06 był sam pecherzyk (6tc) . Wy już możecie się cieszyc swoimi babelkami, opisywać objawy i samopoczucie- ja jeszcze parę dni muszę poczekać... Z objawów nie mam nic zero mdłości czy wymiotów. Piersi bolą jedynie (sutki) jak karmię córcię . Czasami brzuch zaboli a tak czuję się normalnie. Za wszystkie wizytujące trzymam kciuki
. Buziole
.
reklama
Justyna_maj2017
Fanka BB :)
Ja po wizycie. Dzidziuś urósł, ale nie pamiętam ile dokładnie ma. Chyba coś koło 1,5 cm
nie dostałam niestety zdjęcia z usg. Serduszko biło
Plamienie może być z jakiegoś obtarcia lub z niskiego progesteronu, dlatego mam brać dalej duphaston. Muszę umówić się na prenatalne 
raz_dwa_trzy
Ale super wieści! Gratuluje serduszkaJa po wizycie. Dzidziuś urósł, ale nie pamiętam ile dokładnie ma. Chyba coś koło 1,5 cmnie dostałam niestety zdjęcia z usg. Serduszko biło
Plamienie może być z jakiegoś obtarcia lub z niskiego progesteronu, dlatego mam brać dalej duphaston. Muszę umówić się na prenatalne
![]()
Gratuluję, oby więcej takich dobrych newsówJa po wizycie. Dzidziuś urósł, ale nie pamiętam ile dokładnie ma. Chyba coś koło 1,5 cmnie dostałam niestety zdjęcia z usg. Serduszko biło
![]()
cześć dziewczyny.
moja sytuacja jest średnia.. 5 maja pierwszy dzień ostatniej miesiączki,test robiony 8 czerwca - 2 razy dwie wyraźne kreski.
Dzisiaj pierwsza wizyta u ginekologa i po usg okazuje się że płód ma 3mm i wygląda na 5 tydzień ( z obliczeń wychodzi że powinien być 8-9). Dostałam skierowanie na bete-bede robić jutro i w czwartek.
Trochę się podlamalam
co o tym myślicie? jest nadzieja że będzie dobrze?
serduszka jeszcze nie słychać więc trzeba czekać ..
moja sytuacja jest średnia.. 5 maja pierwszy dzień ostatniej miesiączki,test robiony 8 czerwca - 2 razy dwie wyraźne kreski.
Dzisiaj pierwsza wizyta u ginekologa i po usg okazuje się że płód ma 3mm i wygląda na 5 tydzień ( z obliczeń wychodzi że powinien być 8-9). Dostałam skierowanie na bete-bede robić jutro i w czwartek.
Trochę się podlamalam
paulina_90
Początkująca w BB
cześć dziewczyny.
Trochę się podlamalam [emoji20] co o tym myślicie? jest nadzieja że będzie dobrze?
A cykle miałaś regularne? Co ile dni?
Caitlyn
Trzymaj się jednej wersji: albo sobie wylicz równe 40 tc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki - i u mnie tak się sprawdziło w I ciąży; albo dodaj do tej daty (pierwszy dzień ostatniej miesiączki) rok, odejmij 3 miesiące i dodaj 7 dni. Między tymi dwoma sposobami są tylko 2 dni różnicy. A kalkulatory to jakoś po swojemu liczą, mi też jeden wylicza na 17 lutego, drugi na 21 lutego itpDziewczyny z jakich kalkulatorów ciąży korzystałyście ? Użyłam kilku w których podaje się pierwszy dzień ostatniej miesiączki + średnią długość cyklu. Kalkulator każdy podaje mi wtedy prawidłowy dzień poczęcia ( wszędzie taki sam i z testów owu wiem, że to prawda) jednak rozstrzał daty porodu to nawet 6 dni...wiem, że kalkulatory swoje a życie swoje ale co w naszej służbie zdrowia uznaje się za standard ?
30-31 dniA cykle miałaś regularne? Co ile dni?
paulina_90
Początkująca w BB
30-31 dni
Nie denerwuj się, być może owulacja była później. Badania krwi wszystko wyjaśnią :-)
reklama
Kurcze troszkę nieciekawie to wygląda, ale różnie to wszystko bywa. Czasem natura płata różne figle. Zrób betę i za dwa dni kolejna. Powodzeniacześć dziewczyny.
Trochę się podlamalamco o tym myślicie? jest nadzieja że będzie dobrze?