ilona2701
Fanka BB :)
Z tego co mi wiadomo to nie. A mam 31 lat to muszę płacić za te badaniaA one przypadkiem nie są obowiązkowe?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Z tego co mi wiadomo to nie. A mam 31 lat to muszę płacić za te badaniaA one przypadkiem nie są obowiązkowe?
Jeżeli chodzisz na NFZ to zwykle lekarze nie robią problemów i wypisują skierowania na prenatalne sami znajdując powód - nie zawsze zgodny z prawdą. A to przebyta infekcja której nie było, a to coś niby źle zobaczył na usg, a wcale tego nie widział. A to ciąża zagrożona [emoji4]Z tego co mi wiadomo to nie. A mam 31 lat to muszę płacić za te badania
@Katrina1993 , myślę., że @Megi86 ma rację. Ja na początku 9 tyg. też miałam delikatne brązowe plamienia. Połóż się, odpocznik, weź dupka i obserwuj co się dzieje i jak coś to reaguj od razu, ewntualnie zadzwoń do gina. To była pierwsza rzecz jaką zrobiłam po wyjściu z łazienki jak zobaczyłam plamienie, tzn. wysłałam mu sms, z uwagi na to, że to była niedziela, ale oddzwonił szybkoJesli jest to tylko plamienie to bez paniki. Chyba wczoraj lekarz db sprawdzil? Musisz teraz wiecej odpoczywac, lezec i brac duphaston jak zalecil lekarz. Ktory to tydzien?
Ja pomiedzy 9 i 10 tez mialam - lekkie plamienie - tylko na papierze. Z USG nic nie wynikalo zlego, stad juz pozniej tego nie konsultowalam. Plamienie zdarza sie czesto i moze to byc spowodowane np. rosnaca macica, a czesc przyczyn nigdy nie zostanie wyjasniona.
Jesli nie masz innych objawow (bol brzucha, zmiana intensywnosci plamienia, zywe czerwone krwawienie, dreszcze, podniesiona temp.) to odczekaj - odpoczywaj i bez panikija nie wiem czemu mialam - jeden dzien caly przelezalam i jak przyszlo to tak minelo, a trwalo ok 8 dni (z przerwami).
Carmelek: Powodzenia!![]()
Ja z kolei się zdziwiłam w drugą stronę ponieważ w trakcie starań, chyba w marcu robiłam i toxoplazmę i cytomegalię, a mimo to kazał mi w czerwcu powtarzać koniecznie, czym mnie zaskoczył. Jak widać ile lekarzy tyle opiniiDziewczyny mam pytanie. Czy może któraś z Was miała w poprzedniej ciąży lub teraz zgrubienie pod pachą? Mi coś wyskoczyło i genekolog stwierdził,że to nie węzeł chłonny ale nie do końca mnie uspokoił. Nie wiem czy iść do rodzinnego po skierowanie na USG czy dać sobie spokój. Gdzieś wyczytałam ,że to możliwe w ciąży i po porodzie niby zniknie ,że możliwe że to przez hormony lub gruczoł mleczny- zdziwiłam się ,że pod pachą no ale niby tak może być. Ale to informacje od wujka google i sama nie wiem czy iść do lekarza czy odpuścić. Może wiecie coś więcej?
Mamy np "Must have" i inneTak przeglądałam inne miesiące i widzę, że w większości są wątki pt. listy przyszłych mam. Może my też taką zrobimy? Chyba, że już mamy, a ja nie widziałam [emoji3]
Ale mi chodziło o takie listy z nikami i terminami porodu [emoji4] tzn lista nas. Nie wiem jak to wytłumaczyć [emoji23]Mamy np "Must have" i inne![]()
![]()
Własnie czytałam,że dziewczyna w ciąży tak miała, poszła na USG i lekarz znalazł jakieś cysty na piersiach dodatkowo. Zrobili biopsję ,przeżyła straszny ból i stres w czasie oczekiwania na wynik badań a tam w wyniku- siara czy pokarm mleczny,jakoś tak. Więc już nie wiem czy narażać się na takie stresy czy przeczekać. Przemyśle to jeszcze,może tylko rodzinnego odwiedzę.@Ewela821 podeszłabym na USG. Lepiej dmuchać na zimne.