reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
@carmelek9 - świetne wieści gratuluję chłopaka a w którym dokładnie dniu byłaś? I robił Ci 3d czy na 2d można wypayrzec? Bo ja się zastanawiam czy jak pójdę w 12t6d to czy już poznam plec
Byłam niby 12t, a jak wyszło to 12t4d, narządów jako takich jeszcze na takim etapie nie widać, lekarz powiedział, ze na podstawie jakiejs tam kości, ze to tak 80% pewności (pojazywal jak odstaje;) to było zwykle usg, nie 3d.

Bardzo Wam dziękuje dziewczyny za kciuki i miłe słowa!!!❤️

Dziewczyny, z tym rozpoznawaniem płci na tym etapie w usg, to pamiętajcie, że to nie jest pewniak. Mój synek w 15 tc miał byc dziewczynką, a w 19 już był ewidentnie chłopcem! ;-)
Rozmawiałam na ostatniej wizycie z moim lekarzem o tym i to zależy od tego (hmmm... powiem łopatologicznie) ogonka/pręcika płciowego. Jeśli jest ewidentnie podniesiony lub ewidentnie leży na płasko, to z dużym prawdopodobieństwem można stwierdzić że stoi chłopak a leży dziewczynka. ;-) Ale zazwyczaj to nie jest takie oczywiste, bo ten ogonek lubi się ustawiać w położeniu pośrednim, niejednoznacznym i wtedy to trochę jak wróżenie z fusów. Za to na połówkowych to, jeśli nie będzie wstydzioch mały to już powinno być na 100% wiadomo. Albo i wcześniej na podglądzie, jeśli się dobrze ułoży.

Dziewczyny, z tym rozpoznawaniem płci na tym etapie w usg, to pamiętajcie, że to nie jest pewniak. Mój synek w 15 tc miał byc dziewczynką, a w 19 już był ewidentnie chłopcem! ;-)
Rozmawiałam na ostatniej wizycie z moim lekarzem o tym i to zależy od tego (hmmm... powiem łopatologicznie) ogonka/pręcika płciowego. Jeśli jest ewidentnie podniesiony lub ewidentnie leży na płasko, to z dużym prawdopodobieństwem można stwierdzić że stoi chłopak a leży dziewczynka. ;-) Ale zazwyczaj to nie jest takie oczywiste, bo ten ogonek lubi się ustawiać w położeniu pośrednim, niejednoznacznym i wtedy to trochę jak wróżenie z fusów. Za to na połówkowych to, jeśli nie będzie wstydzioch mały to już powinno być na 100% wiadomo. Albo i wcześniej na podglądzie, jeśli się dobrze ułoży.
O właśnie, o ten pręcik mi chodziło, ze stał :D

Mi chodzi o usg prenatalne. Normalne usg lekarz robi mi na każdej wizycie i następna mam za 4 tygodnie.
No właśnie usg prenatalne, zwane usg nt robione między 11 a 13 tygodniem jest obowiązkowe. Tak samo jak usg połówkowe (18-22 tc) i końcowe po 30 tc.
Te co Ci lekarz robi na każdej wizycie są jego dobrą wolą. Ale te trzy wymienione wyżej jesteś zobowiązana zrobić.
Zerknij:
Link do: Kalendarz badań USG w ciąży: genetyczne, pierwsze, połówkowe i trzecie USG

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry